Jump to content


Photo

Fbv Shortboard Mkii Problem


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 WhyNotadri

WhyNotadri

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 19 June 2013 - 12:57 PM

Hello, I have a Pod Hd Pro for 1 year and since 6 months I use a pedal Shortboard MkII to control it. Yesterday I plugged my first pedal on my computer via a USB cable but since I did not understand how it worked, I removed the cable without touching the settings on my pedals. I also plugged my Pod to change sounds and as it happened every time, no problem. But now when I plug my Pod to my pedals, my pedal does not light up. I tried my cable with another amp and pedals and it works so it's not a cable problem. I plugged my pedal to an amp Line 6 Spider 75 and it worked. And when I plug my Pod Express MkII with a pedal, the pedal does not come .. So my Pod does not send a signal to the pedal. How can I fix this? thank you

Sorry for my bad English

 

Bonjour, je possède un Pod Hd Pro depuis 1 an et j'utilise depuis 6 mois un pédalier Shortboard MkII pour le contrôler. Hier, j'ai branché pour la première fois mon pédalier sur mon ordinateur via un cable usb mais vu que je ne comprenais pas comment cela fonctionnait, j'ai enlevé le cable sans toucher aux réglages de mon pédalier. J'ai aussi branché mon Pod pour modifier des sons et cela c'est passé comme à chaque fois, sans problème. Mais maintenant quand je branche mon Pod à mon pédalier, mon pédalier ne s'allume plus. J'ai essayé mon cable avec un autre ampli et pédalier et cela fonctionne donc ce n'est pas un problème de cable. J'ai branché mon pédalier à un ampli Line 6 Spider 75 et il fonctionnait. Et quand je branche mon Pod avec un pédalier Express MkII, le pédalier ne s'allume pas.. Donc mon Pod n'envoi pas de signal au pédalier. Comment puis-je régler ce problème ? Merci


  • 0

#2 toneman2121

toneman2121

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2740 posts
  • Locationphilly

Posted 19 June 2013 - 01:24 PM

try doing a global reset on your pro. hold the left navigational key down while turning the pod on


  • 0

I'M SO HAPPY!


#3 WhyNotadri

WhyNotadri

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 20 June 2013 - 12:41 PM

Hello guy, how long the global reset during ? 


  • 0

#4 toneman2121

toneman2121

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2740 posts
  • Locationphilly

Posted 21 June 2013 - 03:44 AM

Hello guy, how long the global reset during ? 

i am not understanding your question

 

http://line6.com/support/docs/DOC-2222


  • 0

I'M SO HAPPY!


#5 WhyNotadri

WhyNotadri

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 21 June 2013 - 06:46 AM

When I turn on my Pod keeping the directional key down it says "flash update" and it remains for hours. Is this normal?


  • 0

#6 TheRealZap

TheRealZap

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 15359 posts
  • LocationClemmons, NC USA

Posted 21 June 2013 - 06:53 AM

so did you flash the update when it says that? because that's probably a good idea.


  • 1

#7 WhyNotadri

WhyNotadri

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 21 June 2013 - 06:57 AM

I keep my preset but the bank's name change and the global settings are reset


  • 0

#8 toneman2121

toneman2121

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2740 posts
  • Locationphilly

Posted 21 June 2013 - 07:00 AM

i think not. when i perform this operation, a few seconds later the screen displays the amp and fx


  • 0

I'M SO HAPPY!


#9 WhyNotadri

WhyNotadri

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 21 June 2013 - 07:04 AM

I also hold the right (>) key when I turn on my pod and i didn't know it works


  • 0

#10 toneman2121

toneman2121

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2740 posts
  • Locationphilly

Posted 21 June 2013 - 07:38 AM

 i think that it is a self test mode. with the function selected, press the view button. when the buttons function is selected. press all buttons. you should see a change in status 0-1. when all the buttons are tested, the previous screen will return and a P will appear to indicate pass. then move to the next function. turn the pots fully left and right, don't forget the output for recording on the back. a couple tests happen automatically.

 

are you sure you are pressing and holding the left navigation while powering on?

 

you are holding the down arrow. you must hold the left arrow


  • 0

I'M SO HAPPY!


#11 WhyNotadri

WhyNotadri

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 21 June 2013 - 08:13 AM

I have I just turn keeping the arrow left and then I plugged my pedals. The pedal lights but says "FBV SB MKII" and nothing changes.


  • 0

#12 toneman2121

toneman2121

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2740 posts
  • Locationphilly

Posted 21 June 2013 - 09:10 AM

reflash the floorboard


  • 0

I'M SO HAPPY!


#13 WhyNotadri

WhyNotadri

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 21 June 2013 - 01:54 PM

It works, thanks a lot ! :-)


  • 1




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users