Jump to content


Photo

Podxt Only Shows Blank Orange Screen When Turned On

podxt line6 orange screen guitar

  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 sludge_g0re

sludge_g0re

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 11 July 2013 - 02:30 PM

Hello everyone. I recently bought a Line 6 PODxt from ebay and when I turned it on, it only shows a blank orange screen. The channel lights don't even light up. I was wondering whether the problem is the voltage because the plug is 230V and in Canada, the main voltage is 120V. I used an adapter that can handle up to 250V. The person I bought it from said that it worked fine when before he sent it to me. I really don't know what is wrong with it. Any help will be appreciated.


  • 0

#2 silverhead

silverhead

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 11417 posts
  • LocationOttawa, Ontario, Canada

Posted 11 July 2013 - 02:31 PM

I don't know if the device you are using is appropriate or not, but you need to use a voltage transformer/adapter to supply the device with the expected 120V.

 

Also, buyer beware on ebay - despite what the seller may say. Personally, I have had relatively good luck but there are some disreputable sellers. Does your seller have a good reputation? Is there a return policy?


  • 0

Life is what happens to you while you're busy making other plans.
.... John Lennon

 

 


#3 toneman2121

toneman2121

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2762 posts
  • Locationphilly

Posted 11 July 2013 - 03:02 PM

is the xt's power supply original? that is, input 120VAC output 9VAC. and you are using a stepdown transformer to bring the voltage input from 230VAC to 120VAC.


  • 0

I'M SO HAPPY!


#4 sludge_g0re

sludge_g0re

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 12 July 2013 - 09:15 AM

Yes the person has a really good reputation, 99% positive feedback. This is what it looks like when I turn it on https://fbcdn-sphoto...694030688_n.jpg

This is the adapter I'm using https://fbcdn-sphoto...867565299_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...867278176_n.jpg

I use this adapter for my camera's battery charger and it works perfectly.

 

I have yet to try using a transformer but my budget is limited so I'm asking around as much as possible to save time and money. But if there are no other options, then I'll have to buy a transformer.


  • 0

#5 toneman2121

toneman2121

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2762 posts
  • Locationphilly

Posted 12 July 2013 - 09:37 AM

is the xt's power supply original?what power supply are you using for the pod. does it look like this? https://www.globalfu...=98-030-0042-05


  • 0

I'M SO HAPPY!


#6 silverhead

silverhead

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 11417 posts
  • LocationOttawa, Ontario, Canada

Posted 12 July 2013 - 10:18 AM

Hopefully the proper transformer will allow the XT to work, and that there hasn't been any internal damage suffered from plugging it into 230V supply.


  • 0

Life is what happens to you while you're busy making other plans.
.... John Lennon

 

 


#7 sludge_g0re

sludge_g0re

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 12 July 2013 - 01:35 PM

Yes it's original.

Yes hopefully it has not been damaged. I will try using a transformer then.


  • 0

#8 Flea42

Flea42

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 19 August 2013 - 07:01 PM

Did you find a fix for this problem?  I am having te same issue?


  • 0

#9 Triryche

Triryche

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 5039 posts

Posted 19 August 2013 - 07:19 PM

Are you using the correct power supply?


  • 0

#10 Flea42

Flea42

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 19 August 2013 - 08:16 PM

Yeah it's the original I've had the pod since 2006.
  • 0

#11 Triryche

Triryche

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 5039 posts

Posted 20 August 2013 - 02:50 AM

If you connect it to a computer can Monkey and Gearbox see it?


  • 0

#12 Flea42

Flea42

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 20 August 2013 - 05:58 AM

No my computer won't recognize the pod.
  • 0

#13 Triryche

Triryche

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 5039 posts

Posted 20 August 2013 - 06:26 AM

Just for clarification, Monkey can not see it?

 

If so, unfortunately it likely needs to be repaired.

 

Do you have the means to check the power supply?


  • 0

#14 Flea42

Flea42

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 20 August 2013 - 07:07 AM

No I will have to go to a retail store and test it out.
  • 0

#15 buncho89

buncho89

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 03 September 2013 - 11:04 AM

Ive got a pod xt live as well with the same problem. It used to work fine but now all it shows is a blank orange screen.


  • 0

#16 Flea42

Flea42

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 03 September 2013 - 11:31 AM

Yeah The power plug was not the problem.  I'm guessing its some type of electrical mother board issue since none of my pedal lights come on.  The repair shop want $80 just to look at it so I just bought another one on ebay for a little more than $100. :)


  • 0





Also tagged with one or more of these keywords: podxt, line6, orange, screen, guitar

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users