Jump to content


Photo

POD Farm - Is there ever gonna be a window 8.1 update to fix this

pod farm 2 windows 8 drivers problems update ux2

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 crespoftw

crespoftw

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Registered Products:2

Posted 19 July 2015 - 12:22 PM

Sorry I having this minor annoying problem that slowly becoming a huge deal

 

 

When changing the Driver Format in Pod Farm from 16 bit/44k Hz to 24 bit/48 Hz the driver will change automatically back to it default setting when accessing any problem related to the microphone example audacity, OBS maybe even sony vegas.

 

 

Windows 8 is the cause to this problem. How do I know? People who are running the same setup but in windows 7 are able change the Driver Format and have no problems.

 

 

The Damage I received from this

  • I bought Windows 7 OEM CD and it crash my second computer and it won't work now (Also lost my files)
  • When Streaming through OBS to Twitch the audio is static unless change through drivers format but when closing OBS or loading another problem during stream the microphone goes back to static

 

 

Please people of Line 6 can you please take a look at this problem and fix it.

 

 

[ I run a UX2 through Pod Farm 2.5.7 with the latest drivers]

 


  • 0

#2 crespoftw

crespoftw

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Registered Products:2

Posted 19 October 2015 - 11:25 PM

Nearly 300 views and nothing was ever said about this.......

 

I thought this issue would be pretty serious since you can't record at top quality without podfarm resetting it all the time 

 

 

or maybe there an actual fix that I don't know about


  • 0

#3 fflbrgst

fflbrgst

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2539 posts
  • LocationNew England
  • Registered Products:3

Posted 20 October 2015 - 04:37 AM

Did you create a repair ticket for this?  Line 6 techs don't check this forum.


  • 0

#4 Triryche

Triryche

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 7306 posts
  • Registered Products:6

Posted 20 October 2015 - 06:42 AM

+1 to fflbrgst

This is a user forum, Line6 will occasion drop in, but it is not the channel for direct support.

 

I do not use OBS or Audacity, but I suspect this may be an ASIO related issue.

Unless they changed it, Audacity does not support ASIO natively. You can however compile Audacity to support ASIO. It has to do with Steinberg licensing.

Not sure if OBS supports ASIO.


  • 0

#5 crespoftw

crespoftw

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Registered Products:2

Posted 21 October 2015 - 04:41 AM

But doesn't everyone bit rate reset after changing it.

 

I mean I want to record at 48hz 16bit but it keep defaulting to 44hz   


  • 0

#6 BigChas52

BigChas52

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2889 posts
  • LocationWashington, DC
  • Registered Products:21

Posted 21 October 2015 - 05:25 AM

Sorry, I no longer have Windows 8.1, and I don't use Audacity, but it's working fine with Reaper and Windows 10.  The settings are staying where I put them, both in the DAW, and outside of it.


  • 0

#7 crespoftw

crespoftw

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Registered Products:2

Posted 21 October 2015 - 05:48 AM

is it something to do with the drivers. 

 

I mean when I set the audio bitrate and use audacity straight away it works, but if I want to do OBS after using audacity I have go through the settings and change the bitrate back to 48hz/16bit

 

Also i'm now using windows 7 but it still happens


  • 0





Also tagged with one or more of these keywords: pod farm 2, windows 8, drivers, problems, update, ux2