Jump to content


Photo

Variax Connected Through Hd500x Not Recognized


Best Answer K3NTaj2 , 17 August 2013 - 01:59 PM

Okay!  After searching my entire house from the basement up I found the VDI connector in a box of batteries and cables (in the laundry room).  

Now I will NEVER lose it again.

Go to the full post


  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#21 silverhead

silverhead

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 11097 posts
  • LocationOttawa, Ontario, Canada

Posted 17 August 2013 - 04:23 PM

I understand what you are saying - it just seems so wrong.  Should be a way to buy the cheap VDI connector so I can use my "free" software.

Actually, it's designed the way it is so that the software isn't actually free - Line 6 provides software piracy protection via the hardware. Anybody can go ahead and download the 'free' software. But you can't use it unless you buy a Line 6 hardware device - either a Pod processor (relatively expensive, so they're able to include the software) or the Workbench hardware interface which is more expensive than it need be. Why? To pay for the software development.


  • 0

Life is what happens to you while you're busy making other plans.
.... John Lennon

 

 


#22 K3NTaj2

K3NTaj2

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 26 posts

Posted 17 August 2013 - 07:25 PM

I understand the need for software piracy protection, to prevent just "anybody" from downloading and using the software.  But I'm talking about myself as owner of a Variax JTV-69, POD HD500x, PODXT Live and POD XT, all registered with the company. Certainly Line6 could provide an option for Registered product owners to purchase hardware such as the VDI piece without having to pay retail price for the software package that just "anybody" would have to pay. I believe I have contributed towards the cost of their software development through my buying their products over the years.  And I am a satisfied product user!


  • 0

#23 silverhead

silverhead

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 11097 posts
  • LocationOttawa, Ontario, Canada

Posted 18 August 2013 - 06:05 AM

Putting it that way, I agree with you. You might want to contact Line 6 directly (See Contact Us button at the foot of this page) and plead your case. You never know - they might make you a deal. It can't hurt.

 

Ooops.... I just re-read an earlier post of yours and see that you have found your original. Good! I will leafve the above comment for the benefit of others who may have lost their original hardware interface unit.


Edited by silverhead, 18 August 2013 - 06:07 AM.
Update:

  • 0

Life is what happens to you while you're busy making other plans.
.... John Lennon

 

 


#24 crillev

crillev

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • LocationMotala, SWEDEN

Posted 16 October 2013 - 11:57 AM

@RealZap

Hi, You were expecting a fix from Line6 soon in the beginning of August for this issue.

Now it's mid-October and no fix in sight yet!

It seems that everybody is content with the VDI/USB work-around ?!?

Personally I threw away my USB interface years ago when I bought an XTLive, which I recently sold and got a HD500X.

Any news about the Workbench fix for HD500X?

Do I really have to buy another Workbench kit?

Cheers / Chris from Sweden


  • 0

#25 TheRealZap

TheRealZap

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 14813 posts
  • LocationClemmons, NC USA

Posted 16 October 2013 - 12:36 PM

Unfortunately the only word i have is that they intend to make this happen.

i'm only ever privvy to the smallest amount of information, and generally not able to share any specifics.

I think that information above is widely assumed and not really a secret... 

 

short term the answer is you need an interface to use workbench (sorry)

but the good news is that you can still update and use 2.0 at its factory settings... better than nothing....

if like me, you'd rather not spend the cash on stuff you know will have limited shelf life.

 

@RealZap

Hi, You were expecting a fix from Line6 soon in the beginning of August for this issue.

Now it's mid-October and no fix in sight yet!

It seems that everybody is content with the VDI/USB work-around ?!?

Personally I threw away my USB interface years ago when I bought an XTLive, which I recently sold and got a HD500X.

Any news about the Workbench fix for HD500X?

Do I really have to buy another Workbench kit?

Cheers / Chris from Sweden


  • 0

#26 crillev

crillev

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • LocationMotala, SWEDEN

Posted 16 October 2013 - 01:09 PM

@TheRealZap

OK, thanks for the quick reply.

I assume that you're referring to WorkBench HD 2.0?

Sorry, No can do, since I have a Variax 600 :-((

Cheers / Chris


  • 0

#27 TheRealZap

TheRealZap

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 14813 posts
  • LocationClemmons, NC USA

Posted 16 October 2013 - 01:25 PM

the regular workbench software should work just fine for you then! :)

that never stopped working through the pods...

where are you stuck at?

 

@TheRealZap

OK, thanks for the quick reply.

I assume that you're referring to WorkBench HD 2.0?

Sorry, No can do, since I have a Variax 600 :-((

Cheers / Chris


  • 0

#28 crillev

crillev

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • LocationMotala, SWEDEN

Posted 16 October 2013 - 01:52 PM

@TheRealZap

Everything between the HD500X and the Variax 600 is communicating OK.

The HD500X shows correctly when I'm changing presets on my Variax.

 

But, Workbench 1.75 just says "No connection or no device" and does not react to what I do on the Variax.

When I refresh the Workbench window to the right, it scans, beeps and says "no connection".

So, it seems that I'm stuck with the presets I have on the Variax 600 until Line6 fixes Workbench.

I sure did not see this problem coming when I happily updated from my XTLive to the HD500X.


  • 0

#29 TheRealZap

TheRealZap

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 14813 posts
  • LocationClemmons, NC USA

Posted 16 October 2013 - 03:15 PM

You're right! I forgot about the 500x not working with regular workbench... sorry dude!

i'll ask around and see if I can't get some info.. no promises... :)

 

@TheRealZap

Everything between the HD500X and the Variax 600 is communicating OK.

The HD500X shows correctly when I'm changing presets on my Variax.

 

But, Workbench 1.75 just says "No connection or no device" and does not react to what I do on the Variax.

When I refresh the Workbench window to the right, it scans, beeps and says "no connection".

So, it seems that I'm stuck with the presets I have on the Variax 600 until Line6 fixes Workbench.

I sure did not see this problem coming when I happily updated from my XTLive to the HD500X.


  • 0

#30 TheRealZap

TheRealZap

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 14813 posts
  • LocationClemmons, NC USA

Posted 17 October 2013 - 10:43 AM

Sorry to be the bearer of bad news:

 

http://line6.com/sup...nch-175-an-r565

 

it appears that you will need the interface afterall.


  • 0

#31 crillev

crillev

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • LocationMotala, SWEDEN

Posted 17 October 2013 - 12:11 PM

OK, thanks for the bad news anyway.

I won't shoot the messenger!

Now I at least know it's useless to wait for an update.

If I only had known this, I would have settled for a HD500 instead, but oh well ....

I'd better start scouting eBay for a VDI/USB-interface then.


  • 0

#32 TheRealZap

TheRealZap

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 14813 posts
  • LocationClemmons, NC USA

Posted 17 October 2013 - 12:39 PM

go on, treat yourself! get a JTV :D

 

cHSqp.gif


  • 0

#33 crillev

crillev

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • LocationMotala, SWEDEN

Posted 17 October 2013 - 01:40 PM

Great idea, but...... let's see now ........ let me think.

Oh yeah, uhmm, the missus has a slightly different opinion about that.

Yupp, she da man in da house! :-))


  • 0

#34 TheRealZap

TheRealZap

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 14813 posts
  • LocationClemmons, NC USA

Posted 17 October 2013 - 03:01 PM

christmas is coming up, maybe tomte can bring you one? :)

 

Great idea, but...... let's see now ........ let me think.

Oh yeah, uhmm, the missus has a slightly different opinion about that.

Yupp, she da man in da house! :-))


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users