Jump to content


Photo

Device not Connected

amplifi

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 japat_2002

japat_2002

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Registered Products:1

Posted 28 March 2016 - 07:54 AM

Anyone else have an issue with the Amplifi app in ios 9.3? seems to still work ok on my ipad 9.2.1,  Bluetooth is connected, playback works, but he app doesn't see my device. Iv restarted it 100 times..


  • 0

#2 mmfb2001

mmfb2001

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • Registered Products:2

Posted 02 April 2016 - 01:21 AM

Nightmare, sorry I don't have an answer other than to stop updating IOS, which is clearly not practical or good advice, but it seems the only way to ensure "no issues". Every time Apple update the IOS somewhere in the world someone's stuff ceases to work. We have started to use IOS devices with staff at work, what a mistake that was - we have systems for all sorts of stuff that remote staff have come to rely on their mobile devices to do their job. Every now and again, bang! Whole teams of people can't do their job.

 

Ask yourself as well - so, what happens when Apple sabotage their iPhones so that apps from 2016 can no longer work on IOS in 2018, it wont be the first time they have done this. So, in buying an Amplifi I realise I have tied myself into Apple for the life of my Amplifi gear.

 

Line 6 need to give us a stable PC and Apple desktop based alternative to the app so that we are not having to upgrade our phones at Apple's whims just to use our Amplifi gear - or if I have this wrong I am happy to be educated about a better way to work.


  • 0

#3 dblack25

dblack25

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Registered Products:1

Posted 05 June 2016 - 09:18 AM

This is my problem as well. Is there any solution?
  • 0

#4 jdebiase

jdebiase

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 184 posts
  • Registered Products:3

Posted 05 June 2016 - 09:50 AM

I have the newest iOS on my phone and have no connectivity issues. If your amp is near any other device, including a desk top computer than it could be that Bluetooth is constantly searching for the strongest signal. I tried this as an experiment and once I disconnected BT from my desktop I never had another issue! Just my experience!
Jim
  • 0

#5 TheSteven

TheSteven

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Registered Products:8

Posted 02 September 2016 - 08:19 PM

I am connected by bluetooth - I can play music from iTune through the AmpliFi 150 BUT the app says "Device Not Connected".

Can't control my amp via the iPhone app.

using iPhone 4 with IOS 9.3.5

 

I've reflashed the amplifi 150 bios, reloaded the iPhone app, connected/disconnect/econnected BlueTooth.

Still no joy.

 

It was working so either the iPhone OS update or the iPhone app update appears t have broken things.

 

Does anyone have a fix?


  • 0

#6 TheSteven

TheSteven

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Registered Products:8

Posted 02 September 2016 - 08:45 PM

OK found fix.

  • on iPhone go under Settings /  Bluetooth 
  • under MY DEVICES tapped on the "i"  (the information icon - letter i with blue circle around it)
  • tap on "Forget This Device"
  • now make sure that the blue Bluetooth button on your Amplifi amp has not stopped flashing
  • on iPhone return to Bluetooth page and at bottom wait until Amplifi shows up under OTHER DEVICES at bottom** and then selected it.
    **it may take awhile to show up - make sure that the blue Bluetooth button on your Amplifi amp has not stopped flashing in the meantime.
  • now it's working as it is supposed too!

  • 1

#7 sbthompsonc

sbthompsonc

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 17 June 2017 - 04:23 PM

Worked for me too Thanks!


  • 0





Also tagged with one or more of these keywords: amplifi