Jump to content


Photo

Ux1 And Pod Farm 2.5 License Issue


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 kgaleza

kgaleza

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • LocationStoke, UK

Posted 21 August 2013 - 07:18 AM

Hey guys,

After using gearbox for years I've decided to give pod farm a try. After downloading, installing and updating everything in monkey I went to pod farm and here's what I saw:

besb.jpg
 
Easy peasy I thought, launched the manager and I had this:
xaii.jpg
 
No pod farm 2 license on the list. I thought it needs to be deauthorized and authorized again(which I did), during the process I had this:
c3sf.jpg
 
xx34.jpg
 
As you can see in last two pics pod farm 2 has appeared on the list of my add ons, but after I clicked INSTALL it went back to pic no. 2 - pod farm 1 only.
What am I doing wrong here? Do I actually have that license or not?
Appreciate any help here!
 
 

 


  • 0

#2 Triryche

Triryche

    Guru

  • Line 6 Expert
  • 4559 posts

Posted 21 August 2013 - 07:33 AM

I currently can not see the pics from where I am, but unless you purchased a POD Studio (black- faced)that comes bundled with the POD Farm 2 license or your purchased the license separately, you are not entitled to PF2 for free.

 

You can however use POD Farm 1.12


  • 0

#3 BigChas52

BigChas52

    Guru

  • Line 6 Expert
  • 2704 posts
  • LocationWashington, DC

Posted 21 August 2013 - 07:36 AM

Is the UX1 registered to your Line 6 account?


  • 0

#4 kgaleza

kgaleza

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • LocationStoke, UK

Posted 21 August 2013 - 07:43 AM

@Triryche - it is a POD studio UX1 with black facia. In pic no. 1 pod farm 2 says: 

 

"Pod farm 2 has found a valid license on your UX1, but you need to run the Line 6 License Manager to allow Pod Farm 2

to be run on this computer with your UX1 (no additional purchase is necessary)"

 

So it seems like I'm already entitled to use pod farm 2 free of charge.

 

@BigChas52 - yes, it is registered, everything works like a charm with gearbox.


  • 0

#5 TheRealZap

TheRealZap

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 14851 posts
  • LocationClemmons, NC USA

Posted 21 August 2013 - 07:49 AM

pod farm will always say the valid license thing... because it will always see pod farm 1 license...

that does not mean you really have a pod farm 2 license... FYI

 

 

@Triryche - it is a POD studio UX1 with black facia. In pic no. 1 pod farm 2 says: 

 

"Pod farm 2 has found a valid license on your UX1, but you need to run the Line 6 License Manager to allow Pod Farm 2

to be run on this computer with your UX1 (no additional purchase is necessary)"

 

So it seems like I'm already entitled to use pod farm 2 free of charge.

 

@BigChas52 - yes, it is registered, everything works like a charm with gearbox.


  • 0

#6 Triryche

Triryche

    Guru

  • Line 6 Expert
  • 4559 posts

Posted 21 August 2013 - 07:52 AM

When did you first register it?

 

Are you signing in to License Manager with the same account it is registered to?

 

Is the UX connect via USB?


  • 0

#7 kgaleza

kgaleza

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • LocationStoke, UK

Posted 21 August 2013 - 07:55 AM

Pretty confusing, but thx for clearing that, The Real Zap.

Shame it doesn't say clearly that it only has the pod farm 1 license though, would've saved me time trying to sort it out, taking pics, uploading posting etc.

Anyway, thanks again!

 

EDIT: registered Feb this year, and YES to both questions.

EDIT 2: when saying 'used gearbox for years' I meant using it with GX I had before, owning UX1 from Feb 2013.


  • 0

#8 TheRealZap

TheRealZap

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 14851 posts
  • LocationClemmons, NC USA

Posted 21 August 2013 - 08:04 AM

open a support ticket.... http://line6.com/support/tickets/

if you bought it new and registered it in February you should get a 2.5 license.

however, that can only be fixed on the line6 side. 

(hence the support ticket)

 

Pretty confusing, but thx for clearing that, The Real Zap.

Shame it doesn't say clearly that it only has the pod farm 1 license though, would've saved me time trying to sort it out, taking pics, uploading posting etc.

Anyway, thanks again!

 

EDIT: registered Feb this year, and YES to both questions.


  • 0

#9 Triryche

Triryche

    Guru

  • Line 6 Expert
  • 4559 posts

Posted 21 August 2013 - 08:06 AM

I would open a support ticket, if you purchased it new and the unit was registered for the 1st time this year, you are entitled to POD Farm 2.5.

 

If however you purchased it used, and it was first registered prior to Oct 2009, that is the issue.

 

http://line6.com/sup...ickets/add.html


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users