Jump to content


Photo

Input impedance of return 1 and 2?

input impedance returns

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 DannedeBoer

DannedeBoer

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 157 posts
  • LocationSweden
  • Registered Products:2

Posted 23 September 2017 - 07:09 AM

Anybody that knows what the impedance is for return 1 and 2 on the Helix LT?


  • 0

#2 pbatts

pbatts

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 128 posts
  • Registered Products:2

Posted 23 September 2017 - 07:18 AM

I would like to know this also. Along with all the other technical specs. I have searched, but, have never found the complete technical specs published.


  • 0

#3 DannedeBoer

DannedeBoer

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 157 posts
  • LocationSweden
  • Registered Products:2

Posted 23 September 2017 - 07:46 AM

I would like to know this also. Along with all the other technical specs. I have searched, but, have never found the complete technical specs published.


Let's hope someone from L6 answers!
  • 0

#4 phil_m

phil_m

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 8820 posts
  • LocationMinneapolis, MN
  • Registered Products:2

Posted 23 September 2017 - 08:26 AM

They're 1MOhm if the loop is set to instrument and 10kOhm if it's set to line level. I just measured it here with a multimeter.


  • 0

"It is not our duty to understand the arbitrary, meaningless dictates of machines"

- Don Norman in The Design of Everyday Things


#5 DannedeBoer

DannedeBoer

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 157 posts
  • LocationSweden
  • Registered Products:2

Posted 23 September 2017 - 09:10 AM

They're 1MOhm if the loop is set to instrument and 10kOhm if it's set to line level. I just measured it here with a multimeter.


Thank you. So pluging in an active bass in one of the returns (set to line level) would be the equivalent to using the aux input? I got the LT version.
  • 0

#6 phil_m

phil_m

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 8820 posts
  • LocationMinneapolis, MN
  • Registered Products:2

Posted 23 September 2017 - 09:17 AM

Thank you. So pluging in an active bass in one of the returns (set to line level) would be the equivalent to using the aux input? I got the LT version.


Yes... It would be essentially the same.
  • 1

"It is not our duty to understand the arbitrary, meaningless dictates of machines"

- Don Norman in The Design of Everyday Things


#7 DannedeBoer

DannedeBoer

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 157 posts
  • LocationSweden
  • Registered Products:2

Posted 23 September 2017 - 09:22 AM

Yes... It would be essentially the same.


Thanks!
  • 0





Also tagged with one or more of these keywords: input impedance, returns