Jump to content


Photo

Dt 25 Has Gotten Quiet

dt25 podhd500x

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 zimbachu

zimbachu

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 11 October 2013 - 05:02 PM

Over the last couple of days my DT25 has become very quiet. I have had the master volume at the same position but it just keeps on getting fainter. Would this be a tube issue or something more sinister? I run my guitar through a pod hd 500x to the DT25, in low volume mode, through the line6 connection.


  • 0

#2 evilmikehoo

evilmikehoo

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 166 posts
  • LocationBrandonville, PA USA

Posted 12 October 2013 - 03:54 AM

Just a thought. Does your guitar have active pickups? If so, the battery may be going dead. Happened to me with same results.


  • 0

#3 zimbachu

zimbachu

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 12 October 2013 - 05:58 AM

no, just a fender strat 


  • 0

#4 leegoodrick

leegoodrick

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 13 posts

Posted 13 October 2013 - 02:10 AM

When you say very quiet do you mean a slight variation in volume or a drastic drop?

things to try:

 

Is the volume ok if you just plug the guitar straight into the DT25 as a standalone amp?

 

Have you tried taking a cable from the 1/4 outs of the hd500 and feeding it into the effects return of the DT25 or even plugging the guitar directly into the effects return to ensure the power amp is fine. Bear in mind the master volume control on the amp is now bypassed and you'll have to turn the volume down on the pod or guitar before testing.


  • 0

#5 zimbachu

zimbachu

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 17 October 2013 - 05:40 PM

It was getting really quit like it would start out a little lower but about 5 minutes later it would not have any sound coming out really.

I guess i should have plugged in to the amp right away but when things go wrong logic goes out the window.

Unplugged the XLR cable and just a 1/4 and it seemed to be at a good level. Re-plugged in the xlr cable and sounds good again.

Thanks guys.


  • 0





Also tagged with one or more of these keywords: dt25, podhd500x

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users