Jump to content


Photo

Xd-v55l, Hum

xd-v55l hum

Best Answer dboomer , 20 October 2013 - 08:34 AM

Does it ever hum with no input connected? Go to the full post


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Royms

Royms

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 19 October 2013 - 04:30 PM

I helped a school to purchase 6 XD-V55L units.  Five of them check out great, with good, clear sound.

 

The 6th unit sends a hum, along with the signal from the mic.  I tried it with different mics and different receivers.

 

Any ideas?

 

Thanks,

 

Roy


  • 0

#2 dboomer

dboomer

    Line 6 Staff

  • Moderator
  • 2699 posts

Posted 19 October 2013 - 04:51 PM

Are these operating in the same school as the v35's you posted in another thread?

Dos it matter whether or not you are physically handling the transmitter?

Does the hum stay the same regardless of what channel you use?

#3 Royms

Royms

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 19 October 2013 - 06:04 PM

Thank you for the prompt reply.

 

This is the same school, yes.  It was in the process of testing the 12 purchased units, 6 of each, that I found the problems, one with each model.

 

The hum remained no matter the channel.  Handling did not change it.


  • 0

#4 Royms

Royms

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 19 October 2013 - 07:30 PM

I brought this unit home for further testing.  The first time I connected and powered on at home there was hum, but less than at the school.  It seemed to be most prominent near the receiver and mixer.

 

The second and third time I have powered on at home, the hum is gone.

 

Don't know why, but if it stays away, I shall be perfectly content.


  • 0

#5 dboomer

dboomer

    Line 6 Staff

  • Moderator
  • 2699 posts

Posted 20 October 2013 - 08:34 AM   Best Answer

Does it ever hum with no input connected?

#6 Royms

Royms

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 20 October 2013 - 09:11 AM

Good call!  In retrospect, I did not check this unit with different mics.

 

However, at your prompting, I could determine that there is never hum without the mic.  AND that with a different mic there is no hum.

 

The hum does definitely appear intermittently with the original mic.

 

Ergo...a mic problem.

 

Thanks.

 

Roy


  • 0





Also tagged with one or more of these keywords: xd-v55l, hum

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users