Jump to content


Photo

M13 Update Trouble


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 vladinavoid

vladinavoid

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 22 October 2013 - 09:27 AM

I´ve tried to update my M13 using my new Mac, OSX 10.8.5.

I used an old Unitor 8 midiinterface and downloaded drivers to make it work with OSX.

I installed a sysexplayer, hooked everything up and followed the instructions.

I pressed play and left it there for a couple of hours.

When I came back it was still in Flash update mode, recieving (I think), so I left it for while longer.

After maybe 6-7 hours I gave up and unplugged everything.

Now every time I power up my M13 I can´t get out of the Flash update-screen.

I took it to the store where I bought it, but they couldn´t help me.

The store contacted the dealer (Luthman Sweden), and Luthman told us I had to change the whole "card".

Is this really necessary?

 

I have tried to update M13 with my PC before, without any luck (probably because of a crappy-noname midi interface).

But I have always, up till now, been able to go back.

 

/M

(V 1.02)

 


  • 0

#2 pamaronn

pamaronn

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 22 October 2013 - 10:48 AM

try to restart or

 

http://www.youtube.c...h?v=0mOK2KLlY1M

 

hope it help u!


  • 0

#3 phil_m

phil_m

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 5513 posts
  • LocationMinneapolis, MN

Posted 22 October 2013 - 11:05 AM

First, it shouldn't take hours for the update to go through. It should take less than 10 minutes - probably closer to 5. It's been a while since I've done it, but it's relatively fast. You'll see right away on the one LCD screen whether or no the update is going through or not.

 

The first thing to try if you haven't yet is to remove the cable going from the interface's IN to the M13's OUT. You really only need the cable going from the interface's OUT to the M13's IN to do the update.


  • 0
Time is a train
Makes the future the past
Leaves you standing in the station
Your face pressed up against the glass

 


#4 vladinavoid

vladinavoid

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 23 October 2013 - 02:23 AM

I used one midicable: Unitor-out to M13 in.


  • 0

#5 Kenncoutu

Kenncoutu

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 28 October 2013 - 02:40 PM

First, it shouldn't take hours for the update to go through. It should take less than 10 minutes - probably closer to 5. It's been a while since I've done it, but it's relatively fast. You'll see right away on the one LCD screen whether or no the update is going through or not.

 

The first thing to try if you haven't yet is to remove the cable going from the interface's IN to the M13's OUT. You really only need the cable going from the interface's OUT to the M13's IN to do the update.

Hey there, My M13 wont acknowledge its recieving anything. I use a mac and it I did successfully dump a scene into my SysEx. the problem is it wont take anything IN. its been doing that on?off glitch and I need to update to 2.04 as I only have 2.0 Help!! :)


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users