Jump to content


Photo

Pod Farm 2 In Garageband 10 (new One)

problem not authorized pod

  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 hobonoob911

hobonoob911

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 22 October 2013 - 06:25 PM

I am wondering if anyone has had the same problem I have just encountered. After installing Mavericks, I installed the newest version of Garageband (10). I went to select POD Farm 2 plug-in, and it says it isn't authorized. The standalone version works and says it is authorized in my license manager. 


  • 0

#2 GrandFoobah

GrandFoobah

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 24 October 2013 - 03:40 PM

Same problem here.  I have two amps and a few bass amps, like it's a limited version.  I used monkey to get the latest update and nothing.


  • 0

#3 GrandFoobah

GrandFoobah

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 24 October 2013 - 04:01 PM

I did run the license manager again, but to no avail.  New GarageBand is not making me very happy right now.  At.  All.


  • 0

#4 Caramba

Caramba

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 25 October 2013 - 08:50 AM

I have the same problem. I've installed OS X Mavericks and the new GarageBand 10 but since then, i can't use my tone in the Pod Farm 2 plugin. Need help here!


  • 0

#5 bentonquest

bentonquest

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 25 October 2013 - 12:11 PM

Same problem. Fortunately everything works fine in the previous version of GarageBand; the GarageBand 10 installer didn't overwrite the previous version of GarageBand; and the new and old GarageBand can co-exist on the same Mac (or maybe this is the problem??? - I don't dare trash my old GarageBand to find out...)


  • 0

#6 jjbitenc

jjbitenc

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 27 October 2013 - 11:17 AM

Not only am I exactly in the same boat, I was going to try reinstalling podfarm 2but can't find the CD copy I got with my kb37! Line6, help us please! Sooo not happy with Apple right now!
  • 0

#7 phil_m

phil_m

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 5488 posts
  • LocationMinneapolis, MN

Posted 27 October 2013 - 11:27 AM

Not only am I exactly in the same boat, I was going to try reinstalling podfarm 2but can't find the CD copy I got with my kb37! Line6, help us please! Sooo not happy with Apple right now!

 

 

You don't need the CD. You can get the latest version of POD Farm 2 here: http://line6.com/software/index.html


  • 0
Time is a train
Makes the future the past
Leaves you standing in the station
Your face pressed up against the glass

 


#8 jjbitenc

jjbitenc

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 29 October 2013 - 11:22 AM

You don't need the CD. You can get the latest version of POD Farm 2 here: http://line6.com/software/index.html

 

Thanks phil_m -

 

  The thing is I also don't have the license key I assume is with the CD. It was a long time ago since I bought the KB37 and installed podfarm 2.5. When I look at my registered line6 software associated with my profile, podfarm 2.5 is not in the list of licensed software I own.

 

Again, The podfarm 2.5 I got came with the my KB37. So it appears that when I installed it off the CD I didn't register with my profile. What can I do to getting this resolved without having to buy another license for $99?

 

Thanks - JJB


  • 0

#9 TheRealZap

TheRealZap

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 15392 posts
  • LocationClemmons, NC USA

Posted 29 October 2013 - 11:26 AM

the license is tied to your user account and registration date. there was never a code with the CD, the hardware itself houses the license.


  • 0

#10 MirekNiescior

MirekNiescior

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 31 October 2013 - 06:43 AM

Problem is in GB, i have LogicX and everything is OK(not in GB), update to POD FARM 2.56 not solve this :(


  • 0

#11 MirekNiescior

MirekNiescior

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 06 November 2013 - 02:00 PM

Today Apple release update GB to version 10.0.1 but problem still exists… :(


  • 0

#12 Caramba

Caramba

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 06 November 2013 - 05:05 PM

I've installed the GarageBand upgrade and i still not able to use my Pod Farm plugging in GarageBand 10. It's frustrating cause we don't have any information about it.


  • 1

#13 GrandFoobah

GrandFoobah

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 23 November 2013 - 06:00 AM

I've had a support ticket open for while now.  The Line 6 tech said that they'd been in contact with Apple and the Apple said that the 10.0.1 update was supposed to address the issue, but it didn't help me.

 

FWIW, they'd asked me to perform the following steps to completely uninstall/reinstall.  I'd be interested to see if anyone else had any luck using this process.  Please don't do this unless you've got backups or feel comfortable with the steps:

 

----------------------

 

-Throw away all versions of POD Farm 1 or 2 applications to the trash from the Applications/Line6 folder.

-Manually search in the following locations and delete any of the files found from within each of these folders:

 

-Library/Audio/Plugin-Ins/Components

-Library/Audio/Plugin-Ins/VST

-Library/Audio/MIDI Drivers

-Library/Frameworks (look for L6WXTG and L6WXTY.framework and delete them)

-Library/Application Support/Line 6

-Library/Application Support/Digidesign/Plug-Ins

-(Username)/Library/Application Support/Line 6

-Applications/Line 6

-User/Documents/Line 6

-User/Library/Preferences (Line6 preferences, should be something like com.line6.xxxxx, etc. Delete.)

 

-Empty the Trash.

-Next, go into Applications/Utilities and launch the Terminal application and type the following commands at the prompt:

            

cd // (then press the enter key)

cd /private/var/db/receipts (then press the enter key)

sudo rm -i com.line6* (then press the enter key)

 

-Enter your Mac OSX account password. Note: you will NOT see the cursor acknowledge any characters being input; you will need to type your system password correctly and hit "Enter"!

-Type Yes to every option/question to remove Line 6 software components (there will be a good number of confirmations, FYI).

-Repair disc permissions using the 'Disc Utility'.

-Restart the computer.

-Download and install POD Farm 2.56 from the link below:

 

MAC POD Farm 2.56: 

http://line6.com/sof...a.html?rid=5703

 

Once POD Farm 2.56 is installed, close all other applications and launch the Line 6 License Manager application and de-authorize and re-authorize your UX1 making sure to 'remove' and 'install'. Close License Manager and than open Garageband and try again to insert POD Farm 2.56 as an effect.

-----------------------------


  • 0

#14 GrandFoobah

GrandFoobah

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 04 December 2013 - 05:00 AM

Here's a message that I just got from Line 6 support:
Hello,

This is a bug which we have identified and look to fix in a future release. There is no release date for this, but we are aware and working for a resolution in the future.

-----
So, they're aware and working on a fix.
  • 0

#15 m3real3

m3real3

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 21 December 2013 - 01:54 PM

Same problem with a x3 live. I've tried the  post #13 procedure but problem persist.

 

 


  • 0

#16 BHatman

BHatman

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 15 January 2014 - 07:53 AM

I am having this same problem, PodFarm works fine as a stand-alone but says it's not authorized when I try to use it as a plug-in for GarageBand.  

 

Has anybody had any luck with this?


  • 1

#17 BHatman

BHatman

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 09 February 2014 - 01:10 PM

I've been going back and forth with Line 6 Tech support for weeks now, still no luck.  Since the problem is specific to GarageBand they're trying to pass me off to Apple tech support now.  Has anybody found a way around this issue yet?


  • 0

#18 Line6Tony

Line6Tony

    Line 6 Staff

  • Administrator
  • 2288 posts

Posted 11 February 2014 - 04:57 PM

Here's the workaround: http://line6.com/sup...pod-farm-2-r609


Tony Reese
Line 6 Customer Support Manager


#19 BHatman

BHatman

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 18 February 2014 - 09:05 AM

Here's the workaround: http://line6.com/sup...pod-farm-2-r609

 

 

Success!!!  Finally!!!  Thank you very much.  I can finally stop using those hideous guitar tones from GarageBand \m/


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users