Jump to content


Photo

Pod Xt Pro Tap Tempo Issue


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 bmancini42

bmancini42

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

Posted 08 May 2013 - 06:41 PM

Hi. I have a Pod XT Pro. If I switch to a delay patch, I can set tempo with the tap. However, if I change patches and then return to my original delay patch, the tempo returns to the patch's default, NOT the tempo set by the tap. 

 

Any suggestions? Or is this just an insane oversight in the Pod XT Pro?


  • 0

#2 toneman2121

toneman2121

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2740 posts
  • Locationphilly

Posted 08 May 2013 - 10:39 PM

you don' mention if you save it


  • 0

I'M SO HAPPY!


#3 bmancini42

bmancini42

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

Posted 09 May 2013 - 01:12 PM

I don't save it. If I save it, it keeps the tempo. However, the way most multi-effects seem to work is that if you tap out a tempo, it keeps it, regardless of patch change, until the unit is reset. This way you can coordinate tempo across multiple patches.


  • 0

#4 toneman2121

toneman2121

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2740 posts
  • Locationphilly

Posted 09 May 2013 - 01:22 PM

i don't have my xt anymore so i can't test it


  • 0

I'M SO HAPPY!


#5 DarkZenGuitar

DarkZenGuitar

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 382 posts
  • LocationNew York

Posted 27 May 2013 - 09:17 PM

Each patch stores it's own tempo information.  You would have to save it or re-tap it every time.


  • 1




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users