Jump to content


Photo

Hd500x Not Starting After Timed-out Patch Transfer :o(


Best Answer silverhead , 05 November 2013 - 04:06 PM

Hold down the left nav key while powering up. If it still doesn't start up, it should display a test screen. While this is displayed, run Line 6 Monkey and reinstall the firmware. Hopefully you have recent backup of your presets? Go to the full post


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 TheWolf2103

TheWolf2103

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 37 posts

Posted 05 November 2013 - 03:30 PM

Hi all,

 

I appear to have a dead HD500X after a timed-out connection & unsuccessful transmission of the HD500X bundle to the HD500X Edit software ... 

 

I followed the on-screen message to power-cycle the HD500X after the time-out & now the HD500X doesn't start up any more, i.e. the 'Line6' splash window comes up & the start-up process doesn't go any further than that ... the 'Line 6' splash window seems to 'cycle' on & off & nothing else...

 

Did anyone experienced that before & can help?

 

Is there a safe-mode to 'reload' the system data? It seems to me that the time-out maybe erased part of the system data?

 

Any help is very much appreciated.

 

Many thanks in advance.

 

Wolf


  • 0

#2 silverhead

silverhead

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 11133 posts
  • LocationOttawa, Ontario, Canada

Posted 05 November 2013 - 04:06 PM   Best Answer

Hold down the left nav key while powering up. If it still doesn't start up, it should display a test screen. While this is displayed, run Line 6 Monkey and reinstall the firmware. Hopefully you have recent backup of your presets?
  • 1

Life is what happens to you while you're busy making other plans.
.... John Lennon

 

 


#3 FrozenOzone

FrozenOzone

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 214 posts

Posted 05 November 2013 - 04:15 PM

Thats a bummer.  I have only had this happen to me once and that was a few months ago.  What you need to do: "Power up the HD500x while holding the Left Arrow cursor down" and this will do a global reset.  Hope this helps.

 

Attached File  Left Arrow.jpg   26.91KB   1 downloads

 

 


  • 1

#4 TheWolf2103

TheWolf2103

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 37 posts

Posted 05 November 2013 - 04:47 PM

Thanks silverhead,

 

Followed your instructions & - bingo - I brought it back to 'virgin state' life :)  ... yes, thankfully I had the backup of the patches from earlier tonight, reloaded fine, re-calibrated the pedal & created a latest backup  :)

 

Thanks a lot.

 

Wolf


  • 0

#5 silverhead

silverhead

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 11133 posts
  • LocationOttawa, Ontario, Canada

Posted 05 November 2013 - 06:41 PM

Great - glad you're up & running again.


  • 0

Life is what happens to you while you're busy making other plans.
.... John Lennon

 

 


#6 TheWolf2103

TheWolf2103

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 37 posts

Posted 06 November 2013 - 02:03 AM

Many thanks again guys - much appreciated  :)

 

Wolf


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users