Jump to content


Photo

Volume Spikes When Changing Effects


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 dkourounis

dkourounis

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 10 May 2013 - 09:37 AM

I recently bought a Spider IV 75W amplifier from my local Sam Ash. I know it was on the sales floor, which means a lot of people had been playing it. I'm not sure what the reason for my problem is though. What happens is each time I turn the effects knob (located all the way to the left of the amp) to any effect, the volume spikes so loud that I think it's going to blow my amplifier. I then have to turn the channel volume all the way down and then back up to the desired level. I have to do this every single time I change effects. Anybody know why? Do I have a busted amp and need to exchange it?
  • 0

#2 fflbrgst

fflbrgst

    Power User

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1721 posts
  • LocationNew England

Posted 13 May 2013 - 04:44 AM

Congratulations on your new amp!  First thing I would suggest is to read the manual for the amp, available here:  http://line6.com/support/manuals/

 

The control to the left is not an FX knob, it is for setting the amp-model for manual settings.   Is it possible you have the master volume control turned way up?


  • 0

#3 toneman2121

toneman2121

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2763 posts
  • Locationphilly

Posted 13 May 2013 - 04:53 AM

the amp model could be saved with the volume too high


  • 0

I'M SO HAPPY!


#4 rjryerson

rjryerson

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 14 posts

Posted 21 May 2013 - 11:19 AM

I agree with toneman2121. This sounds like the amp model for each channel is save with the channel volume up really high. Save each channel with the channel volume at a more reasonable level. 


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users