Jump to content


Photo

Spydervalve Mki 1/12 Rattymid To High Gain Tones

grainy high gain tones spyder valve mki

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 wehrwulfe

wehrwulfe

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 13 May 2013 - 01:41 PM

i was given a 2007 model sv mk 1 and while the clean sounds are very good ,turning up the drive encoder on any model results in a real nasty "barkY"(i guess thats a word) .tone.. very grainy...the tone controls seem to have minimal effect even after I spin the knobs to start at "0".the tubes are orginal .and one of the power tubes has a bright blue ring around the area where the plate(?) ends . any ideas??/id like to keep it.


  • 0

#2 toneman2121

toneman2121

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2778 posts
  • Locationphilly

Posted 14 May 2013 - 04:40 AM

i've read good and bad. i would change the tube. get the amp biased. http://www.marshallf...acuum-tube.html


  • 0

I'M SO HAPPY!


#3 spaceatl

spaceatl

    Guru

  • Line 6 Expert
  • 4684 posts

Posted 14 May 2013 - 07:02 PM

+1...Sounds like one of your power tubes is going...That can put the amp way out of bias. What that means is the top (+) of the sine waves will notch as they cross to the bottom (-)...The result is generally exactly as you describe...the tone gets unusually rough really quickly. Good idea to change all the tubes on this one I think...and adjust the bias proper for the tubes you get.... 


  • 1




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users