Jump to content


Photo

Gx Problem With Licence Manager


Best Answer dbdossan , 25 December 2013 - 03:35 PM

Solved. Thanks head323

Go to the full post


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 dbdossan

dbdossan

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 22 December 2013 - 11:23 AM

Hi,

 

I was running PodFarm 2 in Windows 8.1 and everything (Monkey, Licence Manager, Drivers, PodFarm, etc...) were OK.

 

Last week I decided to do a fresh install of  Windows 8.1. This week I reinstalled Line 6 software to start using my GX again.

Monkey is OK, drivers, licence manager, Podfarm 2 installed just fine.

 

Now, my problem is:

- GX is detected and recognized by Monkey software.

- GX don't by Licence manager software. The only hardware I can see and authorize on Licence manager is my computer.

- Consequently, I can't use PodFarm 2 because my GX is not authorized.

 

I tried uninstalling and installing everything in numerous way, but until now the issue remain the same.

 

I already lost many hours and I will be glad to receive any assistance or advice.

 

Thank you in advance and sorry for my english.

 

Don't know if it can help, but I'm on Windows 8 64 bits.

 

Daniel from Portugal


  • 0

#2 GPMan

GPMan

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 22 December 2013 - 04:45 PM

I have the same issue with a Guitarport.


  • 0

#3 lancase

lancase

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 23 December 2013 - 05:12 PM

Same here...

 

Windows 8.1 - fresh installation

TonePort KB37


  • 0

#4 dbdossan

dbdossan

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 24 December 2013 - 03:17 AM

More information, in case it helps.

 

The first windows 8.1 installation was not a fresh one. It was a Windows 8.0 updated to windows 8.1 through microsoft app store. Line 6 software where installed and working and this windows 8.0 installation, and of course continued working after 8.1 update.

 

Another thing, I reproduced exactly the problem on another computer with Windows 8.1 Pro fresh installation.

 

I can see that other peoples, here and in another threads, are facing the same problem, I hope Line 6 will find a solution for this issue.


  • 0

#5 head323

head323

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 24 December 2013 - 03:49 AM

Hello,

 

I bought GX last week and had same problem (win8 64). License manager showed nothing when i connected my GX. Reinstall didnt work. But I solved it. I just enabled compatibility mode (winxp sp3) for POD Farm 2. Then from POD Farm I run License manager, it run also in compatibility mode, and it found my GX and i could authorize it. When i disabled compatibility mode it didnt find it again, but device was authorized and POD Farm 2 was fully working. So everytime I want to use License manager I run it in winxp mode.

 

I hope it helps.


  • 0

#6 lancase

lancase

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 24 December 2013 - 12:04 PM

Compatibility mode did the trick! Thanks!!
  • 0

#7 dbdossan

dbdossan

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 25 December 2013 - 03:35 PM   Best Answer

Solved. Thanks head323


  • 0

#8 drouss87

drouss87

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 28 December 2013 - 12:25 AM

Please explain how to put it in compatability mode!!
  • 2

#9 drouss87

drouss87

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 28 December 2013 - 12:28 AM

Fixed!
  • 0

#10 Darajavahus

Darajavahus

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 28 December 2013 - 10:03 AM

I have exact the same problem after fresh install of OSX 10.9 

Help me, I'm so frustrated now ;(


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users