Jump to content


Photo

I Think I Have A Problem With My Variax Usb Interface

variax usb interface

  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#41 Geekydaddy

Geekydaddy

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 72 posts
  • LocationSarnia, Ontario
  • Registered Products:2

Posted 13 February 2014 - 04:44 PM

It sure would be nice to be able to go to HD workbench via the HD 500 again !


  • 1

#42 jandrio

jandrio

    Power User

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1254 posts
  • Registered Products:5

Posted 14 February 2014 - 02:53 AM

+100 to Geekydaddy... :)


  • 0

#43 snhirsch

snhirsch

    Gear Head

  • Members
  • PipPipPip
  • 616 posts
  • LocationBurlington, VT USA
  • Registered Products:2

Posted 14 February 2014 - 06:38 AM

I've tried to be patient, but am coming to the unfortunate conclusion that Line 6 is short on software development resources and not placing any effort towards fixing the known problems with Variax HD firmware, WB, etc.   Taken together with the chronically slow response to support tickets, this has all the classic signs of a company running short on cash.  If not for Yamaha coming into the picture I would say they weren't long for this world. 


  • 2

40 years of Rock-n-Roll and proud of it!

 

PRS Custom 24 (1990)

James Tyler Variax JTV-69(k) w/ Strat Neck

Fender / Roland GC-1 Guitar

Boss GP-10 13-pin Processor

Antares ATG-1 Autotune Pedal

Fender Mustang III.v2 Modeling Amp

 


#44 guilhordas

guilhordas

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 436 posts
  • LocationBrazil
  • Registered Products:2

Posted 14 February 2014 - 08:00 AM

i agree, I've never seen an update so long, impressive as there is no any sign that the fix is coming , why this taking so long?


  • 1

Jtv 69 , pod hd 500x, suhr S3,, Gibson SG standard 96, fender plus strat 93, les paul custom 96


#45 arislaf

arislaf

    Power User

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1782 posts
  • LocationGreece
  • Registered Products:12

Posted 14 February 2014 - 08:57 AM

Maybe save some money to get a new pod HD and a jtv and a dt25 before line6 dies, lol


  • 1

Before line6 was called line6... they used to do r&d for other companies like alesis + others. and when those customers came to visit the offices of line6 (before it was called line6) and the receptionist needed to warn all the guys who were designing products for other companies (and for themselves... ) who were like 'in the back' the receptionist would announce over a tannoy 'tellephone call for 'fred smith' on line 6' the cunning part was that they only had 5 telephone lines, so it was the secret code for "hide your sh1t the feds are comin'" or "someone's coming, let's hide these PODs that we aren't going to release for another few years so they don't see them" 

 

BEST CABS: www.studiocat.com


#46 two_faces

two_faces

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Registered Products:3

Posted 16 February 2014 - 02:24 PM

Well, at least I can say my new interface works, can`t say the same about the workbench HD, I tried a costume tunning and the the funniest thing happened, while I was tunning the G string in the software, the change was happening in the B string, and the G string became with a metalic sound, very bad...I was using an accoustic model(6 strings), can`t remember the specific model. The tunning was (1st string to 6th)-D A D D D B . I am using the last version of the variax firmware, it was the one that came with the guitar. Maybe I should try older firmwares :D


  • 0

#47 kamy051

kamy051

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 14 October 2014 - 12:29 PM

That is the new style USB interface that ships with the JTV.  I have that one and it works fine.  I also have the old one that came with Workbench - bought it for my old Variax 500 many years ago.

 hello my friend ; do you still have the old model home? can you sell it to me with cables for my Variax 700?   " kamy051@msn.com "  thx bruno


  • 0

#48 Charlie_Watt

Charlie_Watt

    Power User

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 2498 posts
  • Registered Products:6

Posted 15 October 2014 - 04:45 AM

Sorry - I want to keep mine.


  • 0

#49 dmroz

dmroz

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Registered Products:9

Posted 11 February 2015 - 10:02 PM

Here is the "simple" solution that worked for me.  I was trying to connect the Variax with the USB VDI cable without the connecting an instrument cable to the guitar.  Simply connect an instrument cable to the guitar and wallah - the USB hub lights up green on both sides.  Try it - you'll be shocked how simple it is to get it to work.


  • 0





Also tagged with one or more of these keywords: variax usb interface