Jump to content


Photo

Volume Pedal Position Won't Stay At 100% - Xt Live


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 claudio311

claudio311

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 19 May 2013 - 08:00 AM

Hi,

Max volume pedal position won't stay at 100%. Followed the pedal calibration steps and this solves it only briefly.

After playing for about 5 - 10 minutes there's a sudden volume drop.

Scroll down the edit menu to the volume position and the max (toe all the way forward) has decreased to around 70%.

Recalibrate pedal and it's fine for another 10 minutes then it happens again and so on.

All monkey drivers are up to date. Should I try flashing the firmware? Does anyone have any ideas how to fix this?

I know it's an old pedal but apart from this and a strange buzzing noise (not sure if I should bring that up here or make another thread?) it's been going well.

 

Really appreciate any help, thanks in advance.


  • 0

#2 toneman2121

toneman2121

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2742 posts
  • Locationphilly

Posted 19 May 2013 - 09:23 AM

http://line6.com/sup...age/13316#13316 i read some threads in the previous forum. i believe you might have to have it serviced. but read trough them and see if you can get anything. there is a area on the thread page that links to similar threads on the right towards the top


  • 1

I'M SO HAPPY!


#3 claudio311

claudio311

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 19 May 2013 - 05:34 PM

Thanks Toneman.

I should have searched more thoroughly before posting a similar problem. Sorry about that.

Forgot to mention that to stop the volume fluctuating, I've increased the min pedal position in the edit menu to 100%.

This stops it jumping between volume levels but now I can't use the volume pedal and the wah still has a restricted range, doesn't fix the problem but allows you to use it at a constant full level.

Looks like I might need to replace the pedal circuit board. Not sure how to get a hold of one though.

I'll try the solutions offered in that thread when I can and post back results.

 

Thanks again Toneman, cool dog.


  • 0

#4 toneman2121

toneman2121

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2742 posts
  • Locationphilly

Posted 19 May 2013 - 05:47 PM

Thanks Toneman.

I should have searched more thoroughly before posting a similar problem. Sorry about that.

Forgot to mention that to stop the volume fluctuating, I've increased the min pedal position in the edit menu to 100%.

This stops it jumping between volume levels but now I can't use the volume pedal and the wah still has a restricted range, doesn't fix the problem but allows you to use it at a constant full level.

Looks like I might need to replace the pedal circuit board. Not sure how to get a hold of one though.

I'll try the solutions offered in that thread when I can and post back results.

 

Thanks again Toneman, cool dog.

that stuff is in the old forum. i had a little trouble finding stuff before i knew where to look. the best thing to do is call them about the board. s'all good ;)  


  • 0

I'M SO HAPPY!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users