Jump to content


Photo

Functionality With Fbv Shortboard Mk Ii

amplifi fbv shortbard mk ii

  • Please log in to reply
96 replies to this topic

#81 RedOmegaGZ

RedOmegaGZ

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 01 March 2015 - 11:53 PM

Hi again.
Finally I get the shortboard mk1 and rule OK with the Amplifi75 :)

Now I have another doubt. When I select the bender efect I cant do it work with the expresion pedal. Can someone help me?

Thank you.
  • 0

#82 Jaguar9080

Jaguar9080

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 122 posts

Posted 02 March 2015 - 06:24 AM

The bender effect doesn't work with the pedal of the MKI or MKII Shortboards.  Although the description of the effect states it can be controlled by an FBV pedal, nobody seems to know which one.


  • 0

#83 RedOmegaGZ

RedOmegaGZ

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 03 March 2015 - 10:39 AM

So... Someone from de official staff of line6 can tell to the croud if we can controll it with the expression pedal or if in the next update will be done?
  • 0

#84 jeffois77

jeffois77

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
  • Registered Products:1

Posted 10 April 2015 - 02:20 PM

That's it.  The pause between presets is much improved when I don't have a device paired with amplifi.  Too bad for now though.  In my head it would be fun to have an ipad on a mic stand during a show.....just to be fun.

 

Has anyone successfully gigged with an Amplifi and the FBV shortboard MkII?  I just recorded an entire album with it and we tried to practice live and the delay in channel switching renders the whole setup useless, sometimes it's immediate, sometimes it feels like a good 2 seconds before it switches over.

 

No way I can pull this off live if that's the case.  I need INSTANT switching.

 

I noticed if I hold a switch down for 1-2 seconds, then release, it'll switch right on the release and it's spot on, but any longer than that, it won't switch at all.  However, I have enough counts in my head as is, and I'm not trying to count my footswitch timing as well.

 

Does unpairing the IOS device actually fix this issue as stated above?


  • 0

McInturff Taurus Standard (main), McInturff Polaris (backup), Breedlove Stage D25/SRe, Line 6 Amplifi 150.


#85 jeffois77

jeffois77

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
  • Registered Products:1

Posted 11 April 2015 - 09:38 AM

Guess I'll save my Amplifi rig for recording and practicing, I just picked up a H&K Grandmeister 36 for live applications.  I can't have 3 second switch times.  Thankfully, I can use my iOS devices for both amps, too :-)

 

Bulding my arsenal back up yet again!


  • 0

McInturff Taurus Standard (main), McInturff Polaris (backup), Breedlove Stage D25/SRe, Line 6 Amplifi 150.


#86 Moderato

Moderato

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts

Posted 14 April 2015 - 12:17 PM

Has anyone successfully gigged with an Amplifi and the FBV shortboard MkII?  I just recorded an entire album with it and we tried to practice live and the delay in channel switching renders the whole setup useless, sometimes it's immediate, sometimes it feels like a good 2 seconds before it switches over.

 

No way I can pull this off live if that's the case.  I need INSTANT switching.

 

I noticed if I hold a switch down for 1-2 seconds, then release, it'll switch right on the release and it's spot on, but any longer than that, it won't switch at all.  However, I have enough counts in my head as is, and I'm not trying to count my footswitch timing as well.

 

Does unpairing the IOS device actually fix this issue as stated above?

 

I have to admit I've been a bit reluctant to spend the money for the shortboard if it's not going to function exactly the way I want.  Sometimes I think the POD HD and an L2T would have been a better choice but then again the Amplifi was under $500 so I can't complain.  


  • 0

#87 japrifer

japrifer

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Registered Products:2

Posted 10 October 2015 - 02:53 AM

Hi everybody. I've read a lot about it and still haven't figured out one thing: The bank up and down buttons in the fbv shortboard mkii actually work with my amplifi 75? Can I access all the 100 presets that the amplifi 75 has with the fbv shortboard mkii? Do I need to have an android or ios device paired?

Please enlighten me

Thanks a lot


  • 0

#88 Jaguar9080

Jaguar9080

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 122 posts

Posted 10 October 2015 - 05:38 AM

Hi everybody. I've read a lot about it and still haven't figured out one thing: The bank up and down buttons in the fbv shortboard mkii actually work with my amplifi 75? Can I access all the 100 presets that the amplifi 75 has with the fbv shortboard mkii? Do I need to have an android or ios device paired?

Please enlighten me

Thanks a lot

 

Yes, the Up/Down buttons allow you to cycle through the presets.  Up/Down changes the banks, and then A/B/C/D selects the corresponding preset in each bank.

 

The presets are stored in the amp, so you don't need to be paired with a device or have the app running.


  • 0

#89 neurophoton

neurophoton

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Registered Products:3

Posted 16 December 2015 - 02:38 PM

Yes, the Up/Down buttons allow you to cycle through the presets.  Up/Down changes the banks, and then A/B/C/D selects the corresponding preset in each bank.

 

The presets are stored in the amp, so you don't need to be paired with a device or have the app running.

Hi!

 

I've just purchased a Amplifi 75 and have a 1 year old FBV shortboard MKII. My FBV shortboard Up/Down buttons do not actually allow me to change banks. When I press them, I see a midi command on the FBV display, but no bank change actually occurs. I can choose the tone banks on my android phone and that selects them in the Amplifi fine, but the A/B/C/D buttons pull me down to the first bank, and as I said, the Up/Down buttons do not change banks.

Any suggestions?

 

P.S. The FBV shortboard MKII has the newest flash memory as does the Amplifi (According to the Line 6 Monkey app)


  • 0

#90 TheRealZap

TheRealZap

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 17787 posts
  • LocationClemmons, NC USA
  • Registered Products:17

Posted 16 December 2015 - 03:29 PM

is the usb connected to the FBV? it wont work the amp if its connected.

 

Hi!

 

I've just purchased a Amplifi 75 and have a 1 year old FBV shortboard MKII. My FBV shortboard Up/Down buttons do not actually allow me to change banks. When I press them, I see a midi command on the FBV display, but no bank change actually occurs. I can choose the tone banks on my android phone and that selects them in the Amplifi fine, but the A/B/C/D buttons pull me down to the first bank, and as I said, the Up/Down buttons do not change banks.

Any suggestions?

 

P.S. The FBV shortboard MKII has the newest flash memory as does the Amplifi (According to the Line 6 Monkey app)


  • 0

#91 neurophoton

neurophoton

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Registered Products:3

Posted 18 December 2015 - 01:53 AM

Thanks for the answer. No, the USB is not connected to the FBV. Any other suggestions? I did buy it 2nd hand, could it be faulty?

 

 

 

 

is the usb connected to the FBV? it wont work the amp if its connected.


  • 0

#92 TheRealZap

TheRealZap

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 17787 posts
  • LocationClemmons, NC USA
  • Registered Products:17

Posted 18 December 2015 - 04:25 AM

they're usually pretty straightforward "dumb" controllers, i can't recall seeing this issue... but at its heart every switch on it sends a midi command.

i would call the support number they might have some things they can walk you through....

 

http://line6.com/company/contact/


  • 0

#93 sweeda

sweeda

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Registered Products:4

Posted 13 June 2016 - 02:18 PM

I also own a Line 6 Amplify 150 and i like it a lot. I also have a Line 6 X3 Live can i use it as a floorboard? I don't want to spent some money again for a Line 6 FBV Shortboard MkII.

 

And yes how must i connect it


  • 1

#94 RevKev

RevKev

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Registered Products:3

Posted 07 July 2016 - 06:33 PM

Hi! My FBV shortboard up and down bank buttons are not functioning at all with my Amplfi 150. I'm also am not able to pull up the 100 presets through my iPhone 5. Any suggestions?
  • 0

#95 RevKev

RevKev

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Registered Products:3

Posted 08 July 2016 - 08:37 AM

Ok the buttons work but my presets all read "default" and I keep getting an error message that presets didn't load.
  • 0

#96 jtashiro

jtashiro

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Registered Products:8

Posted 17 August 2016 - 08:08 PM

What does the function 2 button on the Shortboard MKII do, when connected to an Amplifi 30 or a 75?  Doesnt seem to do anything.


  • 0

#97 marc05

marc05

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Registered Products:1

Posted 08 January 2017 - 07:55 AM

I have previously purchased a Amplifi 150, and just recently got the MKII floorboard to go with. I have noticed a few quirky things that I am wondering are normal with the combination. 

My setup is an Ipad

Amplifi 150 

MKII Shortboard. 

 

The issues I have with them is when I have the ipad paired with the amp, there is a long delay when switching tones, and if I am jamming along to a track over bluetooth, it even pauses the music for a half second or so. 

The other issue is when the ipad is paired, the lights and display do not work on the floorboard, but the floorboard does function normally. 

 

It works most flawless when the amp is not paired with anything. The floorboard works correctly, and lights are lit properly, display works, tuner works etc. 

 

Is this all normal? Or is there something I can do to fix my problems?

Thanks


  • 0





Also tagged with one or more of these keywords: amplifi, fbv shortbard mk ii