Jump to content


Photo

Spider Iv 120 - Cannot Update

spider shortboard update flash memory 120 error

Best Answer fflbrgst , 24 February 2014 - 05:41 AM

First uninstall Monkey on your computer.  This includes deleting all files in the 'Line 6' folder.

Then download and reinstall Monkey.

Connect your Shortboard only (do not connect the amp to it) and use Monkey to update it.  Then connect the amp to the Shortboard and see if you can get Monkey to install updates.

If not, you can start a repair ticket on this site, but your best bet will be to call the Line 6 support line.

Go to the full post


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Jimmy_K

Jimmy_K

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 23 February 2014 - 05:04 AM

Hello,

 

I recently bought a FBV Shortboard MKII to go with my Spider IV 120. I've connected up to my laptop using the correct cables with the intention of updating the firmware and using Spider Online.

 

However, I downloaded Monkey and tried to update the Flash Memory update for the amp. Every single time I try, I get the following message.

 

"Spider IV 120 update failed.

 

(Code 8000000A) An undefined error occurred. Try the update again making sure the cables are still connected."

 

Now I can't use the amp at all, as it's stuck on a menu saying "Ready to Update."  :unsure:

 

I also cannot seem to factory reset the amp at all. I really don't know what to do. 

 

PLEASE help anyone?! :(  


  • 0

#2 fflbrgst

fflbrgst

    Power User

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1705 posts
  • LocationNew England

Posted 24 February 2014 - 05:41 AM   Best Answer

First uninstall Monkey on your computer.  This includes deleting all files in the 'Line 6' folder.

Then download and reinstall Monkey.

Connect your Shortboard only (do not connect the amp to it) and use Monkey to update it.  Then connect the amp to the Shortboard and see if you can get Monkey to install updates.

If not, you can start a repair ticket on this site, but your best bet will be to call the Line 6 support line.


  • 0

#3 Jimmy_K

Jimmy_K

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 25 February 2014 - 03:43 AM

Hi,

 

I've tried what you recommended, completely uninstalled and then reinstalled Monkey, but the problem is still exactly the same. The amp still reads as "Ready To Update" and I can't use it at all.  Really don't understand what this issue is, all the cables are correctly connected and I've even tried this on another computer with no success.

 

When I ask Monkey to find devices, my amp is showing as 'Spider IV' rather than the 'Spider IV 120' option which is confusing...


  • 0

#4 Jimmy_K

Jimmy_K

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 25 February 2014 - 09:52 AM

Solved! Don't know what was going on but a while after the reinstall it's all ok again. Cheers for the help!


  • 0





Also tagged with one or more of these keywords: spider, shortboard, update, flash, memory, 120, error

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users