Jump to content


Photo

When I Connect My Pod Hd500 To The Computer, Amplifier Makes Noises Like R2-d2. Why?


Best Answer arislaf , 31 March 2014 - 10:26 AM

If it is laptop, then run on batteries when you use both..If it is desktop... Too bad...I think this is grounding issue, not pod or amp problem, you have to live with it.

Go to the full post


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 StairwayToHeaven

StairwayToHeaven

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • LocationEskişehir, Turkey

Posted 31 March 2014 - 09:44 AM

Hello there guys. Sorry if my language is obscure, I know a little bit English.  :) 

When I want to write my tone with "POD HD500 Edit" app, I connect it with USB to the computer and I connect POD's output to the amplifier. But when it connected both of them (amp & pc), I'm getting some weird noise like R2-D2. :P I've added a file if you guys want to hear what it sounds like.  Why is this happening? Is it solvable? 

Thank you in advence.  :)

Attached Files


  • 0

#2 arislaf

arislaf

    Power User

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1095 posts
  • LocationGreece

Posted 31 March 2014 - 10:26 AM   Best Answer

If it is laptop, then run on batteries when you use both..If it is desktop... Too bad...I think this is grounding issue, not pod or amp problem, you have to live with it.


  • 2

#3 StairwayToHeaven

StairwayToHeaven

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • LocationEskişehir, Turkey

Posted 31 March 2014 - 10:49 AM

If it is laptop, then run on batteries when you use both..If it is desktop... Too bad...I think this is grounding issue, not pod or amp problem, you have to live with it.

Wouw. I did not expect this to be resolved so quickly. It's laptop and i tried what you said. It's working. Thank you very much again.  :)


  • 1

#4 arislaf

arislaf

    Power User

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1095 posts
  • LocationGreece

Posted 31 March 2014 - 10:58 AM

Happy to help you take care!!!


  • 1

#5 Charlie_Watt

Charlie_Watt

    Power User

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1106 posts

Posted 31 March 2014 - 12:13 PM

I had the same problem with my Dell Laptop when plugged into my Amp but when I used the XLR cable balanced outs into my Powered PA speaker it's dead quiet even with my Laptop charger plugged in.  This is a good thing because the battery in my Laptop is just about at the end of it's life and it won't run on the battery all that long.  I tend to run my HD500x connected to my Laptop all the time so I can use the Edit program rather than fool with the controls on the pod.


  • 0

#6 StairwayToHeaven

StairwayToHeaven

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • LocationEskişehir, Turkey

Posted 31 March 2014 - 12:43 PM

I was doing that way too but I bought a new amplifier and I'm trying to writing tones for it, so I must connect the amplifier anyway. Actually it's very annoying situation that I have to write my tone in one hour(my battery time). But even so, better than that noise. I'm gonna research that grounding problem. I hope I can find the solution and share it in here.  :)


  • 1

#7 GazzaBloom

GazzaBloom

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 64 posts

Posted 31 March 2014 - 09:54 PM

"Help me Obi-Wan, you're my last hope"

 

"These are not the droids you're looking for...."


  • 0

#8 GTLazer

GTLazer

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 209 posts

Posted 01 April 2014 - 12:32 AM

I have a similarly noisy laptop (in fact, 2 different HP laptops have had the same issue) and so did quite a bit of reading about this. It's basically caused by crappy quality power supplies. Most laptops do it but some don't.

 

My choice of solution is that, when my current laptop packs in, I'm going to replace it with a custom-build desktop PC for my studio, a 2TB network drive attached to my router, a media streaming device attached to my TV and hi-fi, and a tablet for general tinternet access.

 

Should be able to get all that for under £1000, which isn't much different to what I'd likely spend on a new laptop anyway.


  • 0

You like my answer? Hit the up arrow. You no like my answer? Hit the down arrow. Sorted.


#9 jandrio

jandrio

    Gear Head

  • Members
  • PipPipPip
  • 524 posts

Posted 01 April 2014 - 01:27 AM

Check out this one:


  • 2

#10 jandrio

jandrio

    Gear Head

  • Members
  • PipPipPip
  • 524 posts

Posted 03 April 2014 - 12:39 AM

@StairwayToHeaven:

 

Check out our last cover bearing ur name:

 

 

Guitar solo part recorded with JTV69s+HD500.


  • 0

#11 StairwayToHeaven

StairwayToHeaven

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • LocationEskişehir, Turkey

Posted 03 April 2014 - 02:26 AM

It's very good man. It's like the original one. :) But in my humble opinion, pay attention to metronome on solo section. :) By the way, thanks about that hum destroyer video, when I've get the money from gig I'll consider that device. :)


  • 0

#12 jandrio

jandrio

    Gear Head

  • Members
  • PipPipPip
  • 524 posts

Posted 03 April 2014 - 02:50 AM

Solo is INTENTIONALLY interpreted this way, just to differentiate.  Hear carefully, I reassure u it is absolutely "metronomed".

rgds/john


  • 0

#13 StairwayToHeaven

StairwayToHeaven

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • LocationEskişehir, Turkey

Posted 03 April 2014 - 05:27 AM

I understand now. Sorry about that than. :)


  • 1

#14 Charlie_Watt

Charlie_Watt

    Power User

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1106 posts

Posted 03 April 2014 - 10:09 AM

I am going to try another approach to breaking the ground loop.  I ordered a USB Isolator that should isolate my HD500x from my laptop.  There are several of those out there that use an Analog Devices chip designed for this purpose.  I will let you guys know how it works when I get it.


  • 0

#15 Triryche

Triryche

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 5000 posts

Posted 03 April 2014 - 10:56 AM

@StairwayToHeaven:

 

Check out our last cover bearing ur name:

 

 

Nice cover!!

 

However, you have violated the forum's Terms Of Service

 

Section Z 4.4 - 8:02 W.W.

  • No Stairway To Heaven

  • 1

#16 jandrio

jandrio

    Gear Head

  • Members
  • PipPipPip
  • 524 posts

Posted 03 April 2014 - 11:22 AM

Sorry abt that.

Should I change & post another cover?


  • 0

#17 Triryche

Triryche

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 5000 posts

Posted 03 April 2014 - 11:35 AM

sorry, that was in jest.

It's a scene from Wayne's World.


  • 1

#18 jandrio

jandrio

    Gear Head

  • Members
  • PipPipPip
  • 524 posts

Posted 03 April 2014 - 11:58 AM

Never mind.

Here is n other one of our Zep covers.

http://www.mediafire... Roll cover.mp3

This one was recorded with a 1968 tele and a Fender Prosonic custom shop combo.


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users