Jump to content


Photo

Noise When Computer Headphone Out Connected To Pod Aux In

noise computer aux input

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 ScottBiscuit

ScottBiscuit

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 27 May 2013 - 12:56 PM

I'm trying to play songs from my laptop through the POD into a guitar amp. I jam along with a second amp but. However, I'm getting a lot of noise.

 

I'm running a 1/8" cable from the headphones jack on my laptop to the aux in on my Foor Pod Plus. I then use a 1/4" sheilded instrument cable to run from the POD mono out to the instrument input on a guitar amp. I get really bad high frequency interference-type noise coming through the amp.

 

The strange thing is, if I hook up my iPod instead of my computer it is crystal clear. Or if I have my computer hooked up and use headphones via the POD instead of the amp, it is crystal clear. Only this computer + POD + amp scenario creates noise.

 

I *could* just load the songs onto my iPod and use it, but it would be a pain and not nearly as convenient as using my computer.

 

Any ideas what could be causing this noise and how to fix it?

 

Thanks.

 

Scott


  • 0

#2 Triryche

Triryche

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 5073 posts

Posted 29 May 2013 - 05:48 AM

Try to keep the volume very low on the laptop's headphone.


  • 0





Also tagged with one or more of these keywords: noise, computer, aux input

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users