Jump to content


Photo

Jtv Factory Models Available In Hd500?


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 brue58ski

brue58ski

    Gear Head

  • Members
  • PipPipPip
  • 533 posts

Posted 06 May 2014 - 12:16 AM

I haven't seen that anyone else has noticed this but in the HD500 edit program, You can choose from the models you have (or have not) changed or you can go to an area where all the models have the letter F before them. Those are the original models.  In other words, in an HD500 patch, let's say you've changed the Spank 4 position to something you like but there was one patch where the original Spank 4 model sounded awesome. You now can program that into your HD500 patch. AND still keep the changed Spank 4 model on your JTV. I LIKE it!  In playing with it, if you change the JTV models from the JTV itself it shows up as a factory model in the HD500.  I'm curious if when changing guitar models on the JTV when using a 1/4" cable if the same is true.  Do you get the factory models or your custom models.  I see no way to swap between the two without the HD500.  Including in the Workbench program.


  • 0

#2 brue58ski

brue58ski

    Gear Head

  • Members
  • PipPipPip
  • 533 posts

Posted 06 May 2014 - 12:42 AM

Well they're gone.  I did mess with the HD500 screen and noticed it only had U in front of all the JTV models. I changed a few from the HD500 itself and then went back to the HD500 edit program and they weren't there anymore.  I have tried numerous things to get them back but to no avail.  I will keep trying.  When the "F" models were there, the user models had no letter in front of them. Now they all have the letter U with no F models at all.


  • 0

#3 jandrio

jandrio

    Gear Head

  • Members
  • PipPipPip
  • 538 posts

Posted 06 May 2014 - 02:39 AM

there r no F or U models, only the ones loaded on the JTV thru workbench...

 

may be the F models were available 4 the old pre JTV variaxes...


  • 1

#4 arislaf

arislaf

    Power User

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1095 posts
  • LocationGreece

Posted 06 May 2014 - 02:42 AM

As correct says Jandrio, I have to mention that the F is for the pre  HD edition of the JTV and for the Variax of first generation only.


  • 2

#5 TheRealZap

TheRealZap

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 15514 posts
  • LocationClemmons, NC USA

Posted 06 May 2014 - 04:51 AM

the factory model option was removed when the new acoustics were introduced, you have to go back to i think 1.81 or an earlier 1.7x to get that functionality.


  • 0

#6 brue58ski

brue58ski

    Gear Head

  • Members
  • PipPipPip
  • 533 posts

Posted 06 May 2014 - 06:11 AM

They were there though if only temporarily. And the F choices were different than the choices with no letter in front i.e. the models I had changed.  I know what I saw and heard.


  • 0

#7 silverhead

silverhead

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 11444 posts
  • LocationOttawa, Ontario, Canada

Posted 06 May 2014 - 06:19 AM

I remember getting myself confused about this. Seemed that sometimes HD500 Edit showed the F- models available for selection, and sometimes not.

 

iirc, it boiled down to which type of Variax (older model vs. JTV) was selected in the editor. Although the JTV is connected via VDI, the editor seems to ignore that and presents you with the option to select an older Variax model for any given preset. It may even default to an older model. And for older models, the F- options are visible and available for selection. But if you switch your Variax Model selection to JTV the F- models disappear.

 

So, in my case, on the occasions when I saw F-models available when my JTV was connected I had not recognized that an older model Variax was mistakenly selected as the Variax Model parameter.


  • 0

Life is what happens to you while you're busy making other plans.
.... John Lennon

 

 


#8 mdmayfield

mdmayfield

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 364 posts

Posted 06 May 2014 - 12:36 PM

Yup, removing this feature is a fairly recent Line6 "F-" "U-".  :rolleyes:


  • -1

#9 TheRealZap

TheRealZap

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 15514 posts
  • LocationClemmons, NC USA

Posted 06 May 2014 - 12:44 PM

it wasn't a mistake...

the architecture of the newer models required the space, and honestly many users never even realized that the feature existed.

the HD model could not exist with that in place.

 

Yup, removing this feature is a fairly recent Line6 "F-" "U-".  :rolleyes:


  • 1

#10 brue58ski

brue58ski

    Gear Head

  • Members
  • PipPipPip
  • 533 posts

Posted 06 May 2014 - 01:34 PM

Oh well. I mean I realize, since I can't get it back, that it was an anomaly and not the way it was meant to be.  But I sure got a little excited for a moment.


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users