Jump to content


Photo

Pop Noises When Switching Presets Via Hd500


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 puneettaneja

puneettaneja

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 55 posts

Posted 06 May 2014 - 04:02 PM

I recently bought the DT25 head/cab combo and I also have the HD500. When using the L6 Link, it makes loud pop noises when i change the preset on the HD500 (or the edit software). Both the DT25 and the HD500 are on the latest firmware. I am concerned about these pops in a live situation especially when the amp is mic'd. Is this just my amp or is this a common problem? If it is indeed a common problem, how do you deal with it?

 

I did some search and looks like most folks are getting these pops when they change from Class A -A/B or vice versa but in my case I get it regardless

 

Thanks for your help in advance!


  • 0

#2 puneettaneja

puneettaneja

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 55 posts

Posted 06 May 2014 - 05:04 PM

No this is not the same as I'm using a Les Paul. Happens with any guitar that I plug in.
  • 0

#3 puneettaneja

puneettaneja

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 55 posts

Posted 07 May 2014 - 01:38 PM

Anyone? Thanks!
  • 0

#4 edstar1960

edstar1960

    Power User

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1209 posts
  • LocationUK

Posted 09 May 2014 - 06:13 AM

Are you on the latest firmware for both the DT25 and the HD500 ?

 

If yes, then I suggest a reflash of both and see if that changes anything.

 

If problem remains then contact Line6 support and open a ticket and they will help you get to the bottom of it.

 

Good luck.


  • 0

#5 phil_m

phil_m

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 5505 posts
  • LocationMinneapolis, MN

Posted 09 May 2014 - 06:21 AM

If you're switching from one topology to another or switching class - anything where one of the relays is firing - there can be some noise. Also, though, if you're changing presets when connected to HD Edit, that could be making things worse, too. Does it make a difference if you're connected to Edit or not?


  • 0
Time is a train
Makes the future the past
Leaves you standing in the station
Your face pressed up against the glass

 


#6 jegler

jegler

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 49 posts
  • LocationThe Basement

Posted 27 July 2014 - 07:54 PM

I had the same popping noises upon switching patches with my dreamrig. upping the JTV firmware to 2.1 solved those problems. 


  • 0

www.redlightrecords.com

        





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users