Jump to content


Photo

Help anybody? Variax flashing red knobs

flashing variax red jamestyler knobs

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 andyaskins

andyaskins

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 18 May 2014 - 08:38 AM

Hi, I purchased a JTV 69 from a shop (display model) the guy said the battery had run out so couldn't see the Variax mode. I already have a Variax 500 and so a flat battery didn't seem much of a problem. Since then I've charged the battery and on power up the Model selector knob and altered tuning knob flash red continuously . I've looked through manuals and online threads and appears simply pushing the model select knob should be enough but not matter what i try the flashing just continues. I've tried different power sources (DI box and batteries) and powering up with 1/4 inch while having model select knob pressed down and pickup selected in the middle but still no result. I will be contacting line 6 tomorrow but in the meantime has anyone got a solution or suggestions?


  • 0

#2 broker2

broker2

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 74 posts

Posted 19 May 2014 - 12:12 PM

Sounds like its on factory reset,when you are powered up try holding the model knob in a little longer and see what happens.


  • 0

#3 andyaskins

andyaskins

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 19 May 2014 - 12:39 PM

Thanks bud. I contacted line 6 support today, it needs the flash memory restarting but because its in a state of limbo the software can't detect it. I have to send it in for servicing. Thank you anyway. I hope this helps somebody else with a similar problem.


  • 0

#4 andyaskins

andyaskins

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 19 May 2014 - 12:40 PM

Wow what happened there, illegal string offset spam warning.


  • 0

#5 jandrio

jandrio

    Gear Head

  • Members
  • PipPipPip
  • 578 posts

Posted 20 May 2014 - 03:15 AM

Sounds like its on factory reset,when you are powered up try holding the model knob in a little longer and see what happens.

 

Is there a factory reset on the JTV similar to the HD500?


  • 0

#6 brue58ski

brue58ski

    Gear Head

  • Members
  • PipPipPip
  • 548 posts

Posted 21 May 2014 - 07:14 PM

Is there a factory reset on the JTV similar to the HD500?

 

According to this

 

http://line6.com/sup...structions-r103

 

The only way is to reflash it from your computer.  Here's a quote from there.

 

Q: How do I update or re-install the flash memory on my Variax Electric 300, 500, 600, 700 and James Tyler Variax guitars?

A: These instruments can only be returned to factory reset by reinstalling the flash memory


  • 0

#7 scyllablack

scyllablack

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 21 May 2014 - 10:38 PM

Thanks for your replies fellas, unfortunately  I still haven't solved the problem completely. I managed to break out of the flashing lights by powering up with the model selector button pushed in and pick up selector to the middle ( I had tried this a dozen times before and it didn't work) I uploaded the latest firmware and workbench HD finally recognised it. I uploaded the new sounds but the guitar will still not function in Variax mode, not at all. It's going in for service before I've even played it 8(


  • 0

#8 jandrio

jandrio

    Gear Head

  • Members
  • PipPipPip
  • 578 posts

Posted 22 May 2014 - 12:46 AM

..try holding the model knob in a little longer and see what happens...


My q was concerning the abv, not a flash update...

 

I know that on pre 2 f/w versions, by pressing 'n holding the Guitar Model Selector until the backlights behind both this knob and the Alt Tuning knob start flashing, I enter  in Variax Mode and I can access Virtual Capo.


Does this feature apply also on latest 2.1 f/w?

  • 0

#9 broker2

broker2

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 74 posts

Posted 22 May 2014 - 10:30 AM

 

My q was concerning the abv, not a flash update...

 

I know that on pre 2 f/w versions, by pressing 'n holding the Guitar Model Selector until the backlights behind both this knob and the Alt Tuning knob start flashing, I enter  in Variax Mode and I can access Virtual Capo.


Does this feature apply also on latest 2.1 f/w?

 

I dont think you can do it on 2.1 f/w but im not sure.


  • 0

#10 jandrio

jandrio

    Gear Head

  • Members
  • PipPipPip
  • 578 posts

Posted 22 May 2014 - 11:44 AM

ok, let me b more specific:

On pages 12-13 of the "James Tyler Variax Pilot's Guide" there r various procedures abt "Creating custom alt tunings" and various "Factory reset options" (c attached screenshot).

Anybody tried those with 2.1 or 2.0 f/w?
 
 

 


  • 0

#11 scyllablack

scyllablack

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 23 May 2014 - 02:29 AM

"Display" models are still supposed to function...I'd start making noise about getting my money back if I were you. As a retail veteran, believe me when I say that if you persist long enough you'll get it...because ultimately what they want is for you to go away.

You are right mate, but the guitar was perfect in every other respect and pretty cheap at £650. It's gone back to line 6 now so as long as I get it back and working I'm happy. Pain in there arse though!


  • 0





Also tagged with one or more of these keywords: flashing, variax, red, jamestyler, knobs

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users