Jump to content


Photo

x3 live not detected by monkey or gearbox but pc shows it is connected


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 FischmungaXTR

FischmungaXTR

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

Posted 03 June 2014 - 09:16 AM

Just got a used x3 live, flash memory version 1.15, usb firmware version 1.02.

 

I have installed the appropriate drivers and my computer detects the x3 when it is plugged in (asks if i want to use it as the default audio device etc.) BUT when I try and load up line 6 monkey, it will not detect the x3.

Please help!


  • 0

#2 Triryche

Triryche

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 5158 posts

Posted 03 June 2014 - 09:30 AM

Do you have the newest version of the Monkey?

 

What OS are you using?


  • 0

#3 FischmungaXTR

FischmungaXTR

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

Posted 03 June 2014 - 09:54 AM

yeah, all the software (except the stuff which is actually on the pod) is the latest version as i have only just downloaded it. I am on widows 7 64bit.


  • 0

#4 Triryche

Triryche

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 5158 posts

Posted 03 June 2014 - 10:16 AM

Have you tried all the USB ports?


  • 0

#5 FischmungaXTR

FischmungaXTR

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

Posted 03 June 2014 - 01:22 PM

yeah, still no luck. It seems to be a problem with the software as the pod is connecting to the pc just fine.


  • 0

#6 Triryche

Triryche

    Uber Guru

  • Line 6 Expert
  • 5158 posts

Posted 03 June 2014 - 02:09 PM

A few other thing to try just to eliminate something simple, new USB Cable, disable anti-virus/firewall, run Monkey in administrator mode.

 

You could also try to uninstall all Line6 software/drivers using their uninstall tool and run the newest version of Monkey starting from scratch.

 

I would try a different computer to help rule out the X3.

 

I know some of the older PODxt's with a firmware of 1.x needed to be flashed via a MIDI cable, but I do not think that is the case with the X3 series.

I will try to get another set of eyes on this.


  • 0

#7 FischmungaXTR

FischmungaXTR

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

Posted 04 June 2014 - 06:46 AM

I have tried all of those suggestions, still no luck. I will try the MIDI cable method next.


  • 0

#8 FischmungaXTR

FischmungaXTR

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

Posted 04 June 2014 - 09:56 AM

UPDATE: Using windows virtual pc in XP mode, i managed to get line 6 monkey to at least acknowledge the X3. however, I can't get the pc to talk back to the x3 much. I can't update the flash memory and gearbox cannot change patches. I'm hoping this is just because it's running through virtual PC. I am now installing windows xp properly onto a new partition, hopefully that will have better luck.


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users