Jump to content


Photo

Spider Valve MKI & Shortboard MKI

shortboard failure

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 kutjaaa

kutjaaa

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • LocationHungary

Posted 04 June 2014 - 01:51 PM

Hi All,
 
 
A have a Spider Valve MK I with Shortboard MKI! A have a problem with my shortboard, when I connected to the amp, it always going to the edit mode! I tested what happen, and I found an interesting thing. When I knocking on the controller's chassis with My finger it is go to the edit mode or blinking the led of the FX loop, if I touch the FX loop switch (no I not push, just touch ) when I do this same thing happen! Because this problem appeared before our concert I disconnected the cable from the pcb of the FX loop and UP switch as short term solution! But it is not comfortable! 
 
Do anyone have idea what is the problem, the solder looks like good and the switch works fine!
 
Regards,
kutjaaa

  • 0

#2 cgtrox

cgtrox

    Power User

  • Line 6 Expert
  • 2112 posts
  • LocationTEXAS

Posted 17 June 2014 - 11:08 PM

First thing to try is a new cable, after that I would definitely blowout the holes for the cable where it goes into the amp and the board to make sure there's no debris which is what hinders its performance.Just make sure it's firing on all cylinders!

cgtrox
  • 0
"Who's the little ol' man?" <_<

#3 kutjaaa

kutjaaa

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • LocationHungary

Posted 22 June 2014 - 08:34 PM

Thanks for Your answer, I found how the rj45 hole in the amp side was unstable when the amp  is heated! I replaced this part and the problem is disappeared.

 

Regards,

Kutjaaa


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users