Jump to content


Photo

slow registry on low B string

pod hd500x 5 string bass

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 SpaceTurkeyLives

SpaceTurkeyLives

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 26 June 2014 - 06:51 AM

Just got my pod hd500x and I realised that when I play open on the low B of my bass (through any amp mod) the pod plays a note slightly lower than what it's meant to then after a few moments slides up to the right note. I played my bass just through a few EQ's on the pod and they picked it up fine.

Also the tuner doesn't pick up the open B string so I have to tune on the octave.

Any help would be appreciated.


  • 0

#2 gunpointmetal

gunpointmetal

    Gear Head

  • Members
  • PipPipPip
  • 511 posts

Posted 26 June 2014 - 09:22 AM

you should make a recording of this happening, I've played bass (tuned down to a whole octave below standard bass tuning) through my HD500 and have never experienced this. The tuner definitely does not like anything below standard four-string bass E, I have noticed.


  • 0

#3 bjnette

bjnette

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 488 posts

Posted 27 June 2014 - 01:58 PM

Any Amp model with no other FX, is that correct?


  • 0

#4 SpaceTurkeyLives

SpaceTurkeyLives

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 27 June 2014 - 04:47 PM

On closer inspection... The fliptop preamps work fine, it's noticeable on the other amp mods I've tried (the distortion of the tube amps really brings it out) and when I use a distortion pedal mod into the fliptop it also happens. So it seems to be the distortions that don't like the 5 string.

I plugged my darkglass into the pod, through the fliptop and it's perfect.


  • 0





Also tagged with one or more of these keywords: pod hd500x, 5 string bass

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users