Jump to content


Photo

Do I have to be online and logged in to use my amplifi?

ipad remote app internet offline online

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 rojocito

rojocito

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 28 June 2014 - 03:23 AM

I hope this is something obvious... do I have to log in online to use my Amplifi?  I get that I would not be able to use the cloud features offline, but it would seem obvious to let me program my app tones without having to be logged into Line6.  Also, if it's not there (haven't found it) the app should save your login credentials and default them when you open.  It seems to clear them every open/close of the app.  I have not spent a ton of time with it, so this may be operator error.

 

Also - PLEASE add a PC/Mac application with USB connectivity at some point.  The iPad app works well, but hardware updates and os updates are too frequent (also, some people would prefer Android, etc.).  To be a serious tool, I think you need to have a computer based application to fall back on as well.  

 

Otherwise, I really am enjoying my Amplifi 75.


  • 0

#2 archtopeddy

archtopeddy

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 151 posts

Posted 28 June 2014 - 06:35 AM

...do I have to log in online to use my Amplifi?  I get that I would not be able to use the cloud features offline, but it would seem obvious to let me program my app tones without having to be logged into Line6.  Also, if it's not there (haven't found it) the app should save your login credentials and default them when you open.  It seems to clear them every open/close of the app. 

 

I started having this or a similar problem a couple of weeks ago. 

For several months, I used my Amplifi 150 and iPhone app with no connection problems.  Then one day, I opened the app and it immediately flipped over to a big "red" sceen requiring me to first log into my Line 6 account.  I tried logging in but it wouldn't recognize my account info. I turned everything off, rebooted both the amp and iPhone and then it would let me log in and connect the app to amp.  The next time I used the amp, the same thing happened.  Eventually, -- no matter how much rebooting I did -- it wouldn't let me in at all.  So, feeling at a wit's end, I deleted the app from my phone and reloaded it from the app store. Surprisingly, it worked fine after that! I was afraid I'd lose all my settings and tones, but at least in my case, they were all still there. I haven't had a problem since then (fingers crossed...)  AE


  • 0





Also tagged with one or more of these keywords: ipad, remote app, internet, offline, online

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users