Jump to content


Photo

Line 6 Edit


Best Answer toneman2121 , 09 July 2014 - 03:06 AM

update java

Go to the full post


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 titchy

titchy

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 72 posts

Posted 04 July 2014 - 03:32 AM

I've an old Pod 2 with 2.1 software and seem to have trouble with the latest Line 6 Edit being a bit haphazard. (Comms and Settings)

Is there a recommended old version of Line 6 Edit that may be better for this old Pod ?


  • 0

#2 BillBee

BillBee

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 253 posts
  • LocationLivonia, Michigan

Posted 07 July 2014 - 08:38 AM

Hey There,

 

You are going to have to provide more info if you want someone to help you.

 

Trouble? such as? Comms and settings?

 

You should list your OS and what type of midi/usb cable.

 

-B


  • 0

#3 titchy

titchy

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 72 posts

Posted 08 July 2014 - 08:46 AM

Sorry .

The pc is running xp and is connected to the Pod 2.1 with 3m MIDI cables.

This goes to an M-Audio 2496 card in the pc.

The pc just hangs (freezes) for a minutes or 2 sometimes or. just hags until i use taskmanager to exit

I've tried Line 6 edit 3.06 and 3,04 so far but they seem to do  the same.


  • 0

#4 titchy

titchy

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 72 posts

Posted 08 July 2014 - 09:22 AM

Seems to be a bit quicker with Line6 Edit 3.0 but won't exit without Taskmanager.


  • 0

#5 BillBee

BillBee

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 253 posts
  • LocationLivonia, Michigan

Posted 08 July 2014 - 09:37 AM

With WinXP I just plug in a MAudio Uno and the latest version L6E just fires up. It may be that the USB interface is causing the problems you are experiencing.

 

Wish I could be of more help but I have no experience with that PC Card.

 

If you could borrow a pair of cables you could try connecting it directly and see if "its all good".

 

-B


  • 0

#6 titchy

titchy

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 72 posts

Posted 08 July 2014 - 11:21 PM

Pod 2.1 goes to the midi on the sound card there's no usb.

On the M-Audio sound card there are 2 midi connectors so i think the connectivity is OK.

Also this set up works fine with my Tonelab so i think the midi link is OK


  • 0

#7 BillBee

BillBee

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 253 posts
  • LocationLivonia, Michigan

Posted 09 July 2014 - 02:49 AM

Hmmm I am at a loss then - perhaps you could try it on a friend's computer that has a direct usb port.


  • 0

#8 toneman2121

toneman2121

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2778 posts
  • Locationphilly

Posted 09 July 2014 - 03:06 AM   Best Answer

update java


  • 1

I'M SO HAPPY!


#9 titchy

titchy

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 72 posts

Posted 09 July 2014 - 06:56 AM

OK Thanks i'll update Java.

As the machine isn't on the internet it could be an old version on there.

I'll let you know in a couple of days as i don't have a lot of time at the moment.


  • 0

#10 titchy

titchy

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 72 posts

Posted 12 July 2014 - 01:25 AM

It was Java. Thanks for the info'

For anyone else that reads this what i did was.

Uninstall both Line 6 Edit and Java.

Up load latest version of Java first followed by Line 6 Edit.

This sorted my comm's out fine.

Once again thanks for the help guys. :)


  • 0

#11 BillBee

BillBee

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 253 posts
  • LocationLivonia, Michigan

Posted 14 July 2014 - 06:48 AM

Cool - never even thought about java. Mental note taken!

 

Excellent Toneman!

 

-B


  • 0

#12 toneman2121

toneman2121

    Guru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2778 posts
  • Locationphilly

Posted 17 July 2014 - 05:36 AM

it was a big issue way back in the xt era. some dude named supersupro even wrote an app to make edit work before line6 fixed the problem. 


  • 0

I'M SO HAPPY!


#13 BillBee

BillBee

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 253 posts
  • LocationLivonia, Michigan

Posted 17 July 2014 - 06:36 AM

Man priceless info too - the archives are kind of hard to dig specific info out of sometimes.

 

Its awesome you guys stick here to pass this stuff along.

 

ThanX!

 

-B


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users