Jump to content


Photo

Spider IV 75 makes no sound, no input registered?

spider iv amp

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 porgep

porgep

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 04 August 2014 - 05:22 AM

I have a Spider IV 75 and FBV Express MkII that is about 1.5 years old. I didn't use it a lot (maybe 20 times in the first year) but when I did use it, it worked fine. A few months ago the amp no longer made any sound, the tuner did not recognize my input, but all the channels can switch just fine. This happened just after my warranty expired and the nearest service center is extremely inconvenient. I took it to another shop to help diagnose the issue and the tech said all the components seem fine (speaker works, input jack seems fine), but he thinks there could be a problem with the motherboard/processor. The estimate to fix it is almost the same price as the amp!

 

How am I supposed to proceed? If I need to replace the motherboard is this something Line 6 could send me and I could try to fix myself? 

 

I've bought line 6 products before and have always been satisfied but I'm really upset that I spent money on an amp that broke right after the warrant ended, and getting to the authorized service center would require me to take time off of work. Not sure I'd buy another amp at this point but if repairing my amp costs nearly the same as a new amp, what are my options? 

 

 


  • 0

#2 BillBee

BillBee

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 257 posts
  • LocationLivonia, Michigan

Posted 04 August 2014 - 06:11 AM

Oh I know your dilema - I still have a X3L and XTPro I have been hemming and hawing about a trip to the service center :)

 

I would start a support ticket and see what the L6 guys say. If its just out of warranty - you never know - L6 can be pretty cool.

 

L6 usually only sends the parts to authorized service centers but it can't hurt to ask them. 9/10 MoBo replacement should be done by someone who knows because if you crew something up they normally charge even more to repair.

 

-B


  • 0

#3 porgep

porgep

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 04 August 2014 - 07:11 AM

Thanks for the note. I sent in a support ticket to see if they can help out. 


  • 0





Also tagged with one or more of these keywords: spider iv, amp

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users