Jump to content


Photo

JTV-59 green light on tuning knob?

jtv jtv-59

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 lindsayward

lindsayward

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 171 posts
  • LocationTownsville, Australia
  • Registered Products:3

Posted 08 August 2014 - 09:54 PM

Hi.

I just plugged my JTV-59 into my POD HD500 using the VDI cable, and I got a green light under the tuning knob (the model knob was the usual orange colour). Monkey didn't recognise that it was there. Pressing or rotating knobs didn't do anything, so I unplugged and replugged and it went normal.

I'm not fussed as there's no ongoing problem, but I've never seen a green light on the guitar before.

Has anyone else had this or does anyone know what the green light is for?


  • 0

#2 lindsayward

lindsayward

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 171 posts
  • LocationTownsville, Australia
  • Registered Products:3

Posted 11 August 2014 - 12:28 AM

I guess no one's seen this before then..?

I've also had no sound recently - unplug/replug fixes the problem.


  • 0

#3 psarkissian

psarkissian

    Line 6 Staff

  • Service Engineer Moderator
  • 1744 posts
  • LocationCalabasas, CA

Posted 14 August 2014 - 07:59 AM

Sounds like you got it into some sort of "save mode" or held down one of the

knobs too long and it went into some sort of mode. If need be, and you want to

get into a factory default set of settings, the re-Flash the unit using Monkey.

Otherwise, your probably fine.

 

I've serviced hundreds of these and the only time I see LED's light up in other

than the usual colors, is when it's in some programming or save mode. Which is

something I never need to use, since I use it as is and don't do much custom stuff.

 

Sounds like you're okay now. Contact Line 6 support if that should change.


  • 0

#4 lindsayward

lindsayward

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 171 posts
  • LocationTownsville, Australia
  • Registered Products:3

Posted 17 August 2014 - 10:59 PM

Thanks psarkissian.

I thought it might be a special mode... I was hoping someone had seen it before and knew exactly what it was. 

I had not been pushing any buttons down though - just plugged it in.

I will re-flash if anything more strange persists.


  • 0

#5 diggerbarnz

diggerbarnz

    Iknowathingortwo

  • Members
  • PipPip
  • 276 posts
  • Registered Products:5

Posted 01 November 2014 - 07:49 AM

happened to me last night on stage...tuned up, it was just sitting there for a while and green light was on when i returned to stage no explanation tho...just unplugged axe and plugged in again

 

note:;happened again next day during matinee...annoying already


  • 0

#6 davidb7170

davidb7170

    Gear Head

  • Members
  • PipPipPip
  • 835 posts
  • LocationDavenport, IA
  • Registered Products:9

Posted 01 November 2014 - 01:52 PM

Not exactly the same, but I had a weird experience with my 59 on my last gig. I have the 69S & the 59 that I use at gigs -- broken string backup & such. I was using my 69S all night with my HD500X, then the last set I switched to my 59, and when messing with it noticed the model knob wouldn't light up -- could not get it to shift into the models. I use the VDI cable, and probably 80 - 90% of the time, use the mags, but for certain songs have models auto selected by the patch. The HD500X was fine, and the 59 was sending good mag signal digitally down the VDI cable, and such, but would not switch on the models with the knob. In the particular song we were doing, I just switch the guitar manually into the models, but it wouldn't go... I did not stop to try a patch with the HD500X selecting the model, as we were in the middle of starting up a song... I thought it might be having the "model knob slid down on the shaft" issue I've read about in the forums, so I switched back to my 69S and finished the gig. The next day at home I set up my gear and tried the 59, and it worked fine. No model knob slippage and has been fine ever since. What I think happened was the 59 did not initialize properly for some reason when I plugged the VDI cable into it at the gig. What I should have done was unplug and plug it back in to see if it would straighten up. My guess is it would have.... These JTV guitars are basically sound shaping computers. If they don't start up right, it can lead to odd states of operation...

 

My 2 cents.

 

Dave


  • 0

Line 6 Gear - Variax 300; JTV-59, JTV-69S, Pocket-POD, POD XTL - (RIP), POD X3L, HD500, HD500X, HELIX
1966 Gretsch Country Gent, 1973 Fender Tele Deluxe, 1978 Strat, 2017 Tele Elite, Epiphone LP Classic, Epiphone Special with P-90's
Gigging Amps: Alto TS210, Alto TS112A, Quilter Tone Block 200, Crown XL1000; Yorkville NX35 Speakers

 


#7 Telbull

Telbull

    Just Startin'

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Registered Products:2

Posted 09 November 2014 - 08:10 AM

My JTV 69 is only a month old and today noticed that the that the selector knob was not lighting up,then after a bit of pressing it came on Blue, I am trying to re load firmware but it keeps failing to upload to the guitar , now the knob is green ! I am recharging the battery just in case that's an issue, There were three greens on the back of the guitars power indicator. 

I also noticed that when I stared both lights on the USB hub were green , but before removing the battery one of the lights had turned red, 

Anyone have any ideas? what do the various colours LEDs indicate? is it a fault code?

 

I have now successfully upgrade the firmware, but selector switch still not working properly, even though the LED is back to white. I shall get in touch with Line 6 tomorrow.


  • 0





Also tagged with one or more of these keywords: jtv, jtv-59