These forums are read only, please use our new forums here.

Main :: POD Farm / POD Studio / TonePort



Crackling, intermittent audio signal on UX8
by davidleeking on 2010-07-08 22:15:19

Just purchased a UX8, and I'm setting it up with my MacBook Pro. I'm getting I'm getting weird audio from both the headphones and the external monitors.

Here's what happens - I get about 1/2 second of sound, then 1/2 second of silence/breaking up, then sound, then breaking up, etc.

What can I do about this?

All drivers are up-to-date according to the Line 6 Monkey.

Help!!! I wanna rock!



Re: Crackling, intermittent audio signal on UX8
by davidleeking on 2010-07-09 05:51:46

ok… I seemed to have solved my own problem somehow. Here's what I did:

- I unplugged my USB cable, then plugged it back into the other USB plugin on my laptop
- Opened the Line 6 Audio-MIDI Devices setting in System Settings.
- Under Driver, I clicked the Run Audio MIDI Setup button.
- Pfutzed around with the settings - ie., changed the format from 44 to 48
- the UX8 started playing sound correctly!
- so then I switched the format back to 44 - no change
- then I plugged the UX8 into the other USB port - no change

So now, seemingly everything works fine … and I don't think I really did anything! Go figure.

Any thoughts here? I'm glad it's working, but I'm still a bit confused!



Re: Crackling, intermittent audio signal on UX8
by Line6Hugo on 2010-07-13 09:59:22

I can't really speculate on what the problem may have been, but I'm glad that you were able to resolve the problem.

Let us know if the problem persists.

Regards,

Line6Hugo




The information above may not be current, and you should direct questions to the current forum or review the manual.