These forums are read only, please use our new forums here.

Main :: POD X3



pod x3 reverb problem!!!
by timsim on 2011-02-11 10:47:32

My pod x3 has a problem with the reverb, it keeps truning on, even when it's set off. When it comes on by it's self and you push the reverb button off, it goes off and them ramdanly comes back on, very, very annoying. This pod is in pristine condition, and only used in my house and never never taken out.



Re: pod x3 reverb problem!!!
by lowsco on 2011-02-11 11:46:31

This will be related to the Reverb potentiometer. As you probably know, even when the Reverb is switched off, turning the Reverb pot slightly switches it back on. The pots can be very sensible, so I'd say make sure the X3 doesn't move or try to avoid any physical impact on the unit.



Re: pod x3 reverb problem!!!
by timsim on 2011-02-11 12:03:17

That's not correct, my reverb is just coming on by its self without me touching the pod, I'm not turning any knobs. The reverb just comes on, you turn it off, and it comes back on randomly. I tried to call tech supprot at line 6, but after a half hour waiting I gave up



Re: pod x3 reverb problem!!!
by TheRealZap on 2011-02-11 12:06:00

vibrations can be enough...

try parking the reverb knob in the off position except when editing...

your tone will still recall your reverb settings.



Re: pod x3 reverb problem!!!
by timsim on 2011-02-11 12:31:56

Again, that's not it, the pod sits on a desk with absolutely no vibrations. The reverb just keeps coming on, ON IT'S OWN, if you edit a tone and turn the reverb off, it still comes on radomly, after a few minutes with all the reverb levels full out, so you have to stop playing or recording. Hopefully someone at Line 6 will read these threads and contact me.



Re: pod x3 reverb problem!!!
by timowens on 2011-02-11 14:48:15

Even without any vibration, it's still a possibility. Just as a sanity check, try working the reverb knob from minimum to maximum several times and than leave it parked at the minimum position.



Re: pod x3 reverb problem!!!
by TheRealZap on 2011-02-11 15:23:31

you are missing MY point... sound *IS* vibration... if you can hear the sound coming out of it... then there is vibration...

whats it hurt to try first, and call us stupid later....



Re: pod x3 reverb problem!!!
by edstar1960 on 2011-02-12 08:23:05

+1

Yes - I agree - the most likely cause of your problem is that your VERB control knob is set to a value above zero and the X3L mistakenly picks that value up as an override every time you use it - this is a common enough problem reported for other values controlled by the knobs on the front panel - they are extremely sensitive and the slightest vibration causes the X3L to go into dynamic override mode and use whatever value the control knobs are set to rather than what is recalled by the patch. The only way to avoid this is to have them all parked at zero.

So please try setting the REVERB control pot to zero and leave it there.

Does that fix your problem?



Re: pod x3 reverb problem!!!
by customtoyz on 2012-12-26 15:33:52

did anybody find a solution for this problem? i am having the same problem with the reverb, it comes on randomly and i have tryed save setting every way i now how and it will still come on by it self.



Re: pod x3 reverb problem!!!
by affluence on 2012-12-29 11:52:50

I absolutely have this problem to. Even in dead silence. Its not "vibrations". I noticed it only tends to happen when I've got some sort of digital connection. When I'm straight analog this doesn't happen. Its ruined so many takes I can't even believe it. I feel like its getting a signal to turn on the reverb from another device when connected digitally.



Re: pod x3 reverb problem!!!
by silverhead on 2012-12-29 12:17:19

Please confirm that this continues to occur while your REVERB knob is set to zero, as described a couple of posts previously.




The information above may not be current, and you should direct questions to the current forum or review the manual.