These forums are read only, please use our new forums here.

Main :: POD HD


Support forums for all POD HD products


My HD500 restarts after 8 seconds when JTV-59 connected.
by BBarker on 2011-06-09 16:05:08

I have a HD500, Variax 500, Variax 700 Bass, and a new JTV-59 Variax.  I have just noticed that when the JTV-59 is connected to the HD500 via the VDI cable and I turn on the HD500 the HD500 comes on and then after about 8 seconds the HD500 restarts.  After that I have no problems with the HD500.  I have reloaded the 1.31 firmware and the HD500 starts up the same.  If I connect my Variax 500 or my Variax 700 Bass the HD500 starts up normal.

Thanks

Bill



RE: My HD500 restarts after 8 seconds when JTV-59 connected.
by Line6Don on 2011-06-14 11:05:09

Hey BBarker,

I tried to recreate the problem you were experiencing using a JTV-59 and the HD500. The HD500 was running Version 1.31 and the JTV-59 was using Version 1.70. I was unable to cause the HD500 to restart. I tried using the JTV with and without a battery as well. I connected the variax using only the VDI cable, powered the HD500 on and it worked just fine.

Can you please give me any more available information on the steps taken to encounter this error.

In the mean time, I would suggest reinstalling the Flash memory on the JTV-59.



Re: RE: My HD500 restarts after 8 seconds when JTV-59 connected.
by BBarker on 2011-06-14 15:30:44

Thanks for testing on your end.  I have reloaded the firmware on the HD500 but not on the JTV yet.  Yesterday It work normal one time and then later restarted after about 2 to 3 min of playing.  Once it restarts it seems to work great.  I will reload the firmware on the JTV Thursday.  I am playing Wednesday night and I dont want to redo all my tuning.  Is there a way to create tuning in Workbench?

Thank

Bill



RE: My HD500 restarts after 8 seconds when JTV-59 connected.
by Line6david on 2011-06-14 16:43:47

Hi,

You can use Line 6 Workbench, but in truth it's easier to create alternate tunings directly on the guitar with JTV:

http://l6c.scdn.line6.net/data/l/0a06434dad494cb8d27403d0a/application/pdf/James%20Tyler%20Variax%20User%20Manual%20%28Rev%20C%29%20-%20English.pdf

Next to last page.

Thanks,

David

Line 6 Customer Support



Re: RE: My HD500 restarts after 8 seconds when JTV-59 connected.
by BBarker on 2011-06-16 08:20:52

I reinstalled the firmware on the JTV-59 and the HD500.  However it did not change anything.  This is not a drop dead issue for me, but I wish it did not happen.  I will mark this question answered but if anyone has the same problem let me know.

Bill



Re: My HD500 restarts after 8 seconds when JTV-59 connected.
by ffcc on 2012-02-17 12:31:50

The problem is simply power supply.

Plug the A-B Box used to power the Variax at the same time (using the VDI cable to program the Variax and selecting "Variax" in the HD 500 input option to hear the sound by the VDI cable) and everything will work.

If you don't use the additional power supply, intermitently will occur a problem (at least the sound quality will not be good). I am pretty sure that it is a problem in the POD HD 500 power supply capacity when using the VDI cable.




The information above may not be current, and you should direct questions to the current forum or review the manual.