These forums are read only, please use our new forums here.

Main :: POD HD


Support forums for all POD HD products


Pedal does not go lower than 30% engaged
by patrickb421 on 2011-12-05 12:03:12

I bought my POD HD in the summer and when I started using the the Wah effect, I noticed that my pedal does not engage lower than 30%. This is extremely annoying because now If I want to Use the Wah effect for a certain part in a song,  it will be incorporated into my tone. 

-does anyone else have this problem?

-Will the warranty cover this problem? If so how do I go about contacting line 6 about this?

-are there repair shops that can fix this issue?

If you can answer any of these questions it will be greatly appreciated. 



Re: Pedal does not go lower than 30% engaged
by BigChas52 on 2011-12-05 12:08:10

Have you tries recalibrating the pedal?

http://line6.com/support/docs/DOC-2223




Re: Pedal does not go lower than 30% engaged
by phil_m on 2011-12-05 12:08:50

Not sure which model you have, but it sounds like you need to calibrate the pedal.

Here's the instructions for the HD500: http://line6.com/support/docs/DOC-2223

and here they are for the HD300/400: http://line6.com/support/docs/DOC-2044



Re: Pedal does not go lower than 30% engaged
by coderken on 2011-12-05 13:57:54

Also, you might check the controls in HD Edit. I belive you can set the wah's position min & max there.




The information above may not be current, and you should direct questions to the current forum or review the manual.