These forums are read only, please use our new forums here.

Main :: Variax Guitars / Bass / Workbench



variax detection by workbench
by gutomareto on 2012-01-18 18:06:23

I can't have my variax 700 detected by USB interface or even through X3 live. Problems I could detect was lack of MIDI out with MS wavetable, then  searched over the internet, tried many things with no success to fix it and ended up installing MIDI Yoke which made MIDI ports show up again, but even so work bench can't see my guitar.

Any suggestion??

Thanks.



Re: variax detection by workbench
by Line6david on 2012-01-20 15:12:42

Hi,

This sounds like a connection issue. Have you tried different USB ports and cables? Are you sure the drivers are installed for the X3? Is the X3 visible in Monkey?

Thanks,

David

Line 6 Customer Support



Re: variax detection by workbench
by gutomareto on 2012-01-20 16:53:30

Yes I have tried diferent USB ports and cables. The digital cable of Variax works well with pod X3. Yes pod X3 connects alright and can be seen by line 6 monkey. The USB abapter for variax can also be seen b monkey. I have already reinstalled the drivers, even being already up to date.

I use windows XP.



Re: variax detection by workbench
by Line6david on 2012-01-24 15:21:59

Hi,

Does the Variax 700 work when not connected to the computer? It sounds like you could have a configuration problem in Windows. Can you try the X3 and 700 with another computer?

Thanks,

David

Line 6 Customer Support



Re: variax detection by workbench
by Line6david on 2012-01-31 10:53:53

Hello. It has been at least 72 hours since we've heard from you. We're going to assume your question has been answered. If it has been answered, please award points to whoever was helpful and/or answered the question.

In the event your issue has not been resolved, I created a support ticket for you so we can continue to communicate. Please respond to the ticket. Thanks!!

Q: What is a support ticket?

A: A support ticket allows you to directly correspond with a Line 6 Support Representative. An email will be sent to you from Line 6 containing a link to the ticket when a Line 6 Support Representative responds to it. Please follow the link in the email to view your open ticket to work one on one with Line 6 Support. Also, in your account, click My Account, then click Support Tickets to view the support ticket. Here’s a shortcut: http://line6.com/account/tickets/view/.

Pleasenote: Sometimes support tickets will be filtered to spam and junk folders. If you did not receive an email from us indicating that a ticket has been created, please make sure to check those folders in your email host, and also that your email account is receiving messages at all.



Re: variax detection by workbench
by gutomareto on 2012-02-16 16:14:41

I have just been able to try it on other computer with windows 7. Same symptoms. System doesn't show the MIDI in or out and then can't estabelish connection with usb device, regardless if there is a guitar connected or not.

What else can I try? Any way of checking or configuring windows midi ports that I'm missing??

Thanks



Re: variax detection by workbench
by filtertip on 2012-03-05 12:57:14

Hi,

I have exactly the same problem.  I have tried different cables, ports and Computers (although all running Windows 7 64 bit).  All I get is "No Device Detected"...

Any thoughts?



Re: variax detection by workbench
by gutomareto on 2012-03-28 17:14:17

Hi filtertip, any good news about our problem??



Re: variax detection by workbench
by hazcabz on 2012-11-05 14:56:22

Just bought a Variax Workbench USB adapter hoping to edit and update the firmware on my Variax Acoustic 700. I have connected the interface to my computer (2011 MacBook Pro). Line 6 Monkey detects and updates the USB interface, Workbench etc. without a problem.

Workbench launches and after I tell it that it is connected to the USB interface it lists it as an attached device BUT never detects the guitar. I have tried it in Windows 7 and Mac OS X 10.8 Mountain Lion but Workbench still doesn't find the guitar.

The USB interface lights up green on the computer side but flashes red on the guitar side. The Variax lead is plugged in securely and the guitar is getting power from the XPS box and the LED on the control panel is on.

Any ideas?

Thanks, Ian.




The information above may not be current, and you should direct questions to the current forum or review the manual.