These forums are read only, please use our new forums here.

Main :: Flextone I / II / III / Duoverb / HD147



Flextone II Amp Problem-sounds like an Octave effect
by dirtysunday on 2012-01-22 10:51:17

I'm having a similar problem to the ones I've just read.  I had a gig last night and I was using my one and only amp that I love: Flextone II 2 X 50 watt, 24 bit combo.  It's always been great, no issues ever.  Sound check went perfect.  However, when showtime started, I started with my usual intro using an Octave pedal.  When I stomped the pedal to turn off and jam some chords, my amp sounded like it was still using the Octave pedal! 

Very quickly I took the Octave pedal out of my mix.  Still sounded awful.

I thought it might be my guitar, so I swapped and used another guitar.  Still awful.

Then I figured it was my cables.  Nope, still awful.

The amp is close to 10 years old so I'm wondering if it's time has come.  But to have this happen EXACTLY as I was starting my show was just strange.  Could it have died right then and there?  Could there have been a power surge?  Did my Octave pedal do the dirty deed, though I've been using it without issues for months???

Any thoughts, my fellow rock stars????

Oh, and my band is Dirty Sunday from Worcester, MA.  We have some Youtube vids up, I'd share a link but I know it's not the place to do that.

Please help!

Z



Re: Flextone II Amp Problem-sounds like an Octave effect
by Line6Don on 2012-02-08 16:12:15

The first thing to try is adjusting your presets incase somehow it was a simple parameter change that caused the bad tone. The next step is try and reset the amp, which will erase previous presets, to do so:

Hold down A, B ,C, and D while powering the unit on.

If this does not fix the problem, the next step is to have a Line 6 Service Center assess the amp for repair. You can locate a service center in your area by using our finder available at the link below:

http://line6.com/service_centers/">http://line6.com/service_centers/">http://line6.com/service_centers/



Re: Flextone II Amp Problem-sounds like an Octave effect
by Line6david on 2012-02-14 15:13:14

Hello. It has been at least 72 hours since we've heard from you. We're going to assume your question has been answered. If it has been answered, please award points to whoever was helpful and/or answered the question.

In the event your issue has not been resolved, I created a support ticket for you so we can continue to communicate. Please respond to the ticket. Thanks!!

Q: What is a support ticket?

A: A support ticket allows you to directly correspond with a Line 6 Support Representative. An email will be sent to you from Line 6 containing a link to the ticket when a Line 6 Support Representative responds to it. Please follow the link in the email to view your open ticket to work one on one with Line 6 Support. Also, in your account, click My Account, then click Support Tickets to view the support ticket. Here’s a shortcut: http://line6.com/account/tickets/view/.

Please note: Sometimes support tickets will be filtered to spam and junk folders. If you did not receive an email from us indicating that a ticket has been created, please make sure to check those folders in your email host, and also that your email account is receiving messages at all.




The information above may not be current, and you should direct questions to the current forum or review the manual.