These forums are read only, please use our new forums here.

Main :: POD HD


Support forums for all POD HD products


check this guy's brown sound!
by eenymason on 2012-04-10 17:36:15

OK so I updated my HD500, but can't get time alone to check out the Plexi yet. My power amp/speaker cab is across town in the studio and I hate playing this thing with headphones. So in the meantime I checked youtube to see what people have done with it so far and stumbled across this EVH tribute:

I hope the original poster doesn't mind me posting this link - I figured he would want y'all to hear it otherwise he wouldn't have upped to youtube....

http://www.youtube.com/watch?v=QyuvXZyY96k

Enjoy!

">http://www.youtube.com/watch?v=QyuvXZyY96k">http://www.youtube.com/watch?v=QyuvXZyY96k

Enjoy!



Re: check this guy's brown sound!
by lasvideo on 2012-04-10 21:12:13

Great sound. At youtube I requested that he post a file here at the Customtone archive.



Re: check this guy's brown sound!
by glenneke on 2012-04-11 01:01:01

You can duplicate his settings in the video.. cheers



Re: check this guy's brown sound!
by johnnyayyy on 2012-04-11 04:52:22

glenneke wrote:

You can duplicate his settings in the video.. cheers

I did just that and it is pretty cool, I compared it to the other EVH patches on Custome tone and I believe he used this as a starting point:

http://line6.com/customtone/tone/216368/

The">http://line6.com/customtone/tone/216368/">http://line6.com/customtone/tone/216368/

Thesettings shown in the video are around 90% the same as this patch - swap in the Plexi 100 Brt for the Park, add a studio EQ at the end of the chain with a high end boost, some tiny tweaks on  the Tube Driver, swap in the Phaser for the Whammy and it is pretty much there...here is a copy with the settings as close as I could figure them out from watching the video (the exact values are hard to see on my computer):

http://line6.com/customtone/tone/218449/

I">http://line6.com/customtone/tone/218449/">http://line6.com/customtone/tone/218449/

Iam going to try some better EQ tweaks tomorrow, I messed around with the first patch (216368) a bit and I already like it a little better than this one...



Re: check this guy's brown sound!
by lasvideo on 2012-04-11 06:29:59

yes glenneke, I am aware of that. A file would just be more efficient. 



Re: check this guy's brown sound!
by jimsreynolds on 2012-04-11 07:37:31

Also you don't get the new secret sauce in his Cab DEP settings



Re: check this guy's brown sound!
by meambobbo on 2012-04-11 08:20:42

I have updated my EVH tones on my demo site:

http://foobazaar.com/podhd/toneDemo/#evh

http://foobazaar.com/podhd/toneDemo/#evh">http://foobazaar.com/podhd/toneDemo/#evh

class="loading active_link" href="/customtone/tone/218451/" title="http://line6.com/customtone/tone/218451/

http://line6.com/customtone/tone/218451/">http://line6.com/customtone/tone/218451/

class="loading active_link" href="/customtone/tone/218450/" title="http://line6.com/customtone/tone/218450/

I">http://line6.com/customtone/tone/218450/">http://line6.com/customtone/tone/218450/

Ialso have a couple older ones on custom tone that are rated 5 stars (right now).  I think the newer ones are better though.



Re: check this guy's brown sound!
by johnnyayyy on 2012-04-11 13:34:17

jimsreynolds wrote:

Also you don't get the new secret sauce in his Cab DEP settings

Most of his settings are the same as the tone he started with (216368) and if I am not mistaken he left every knob on the Plexi 100 including the DEPs at their defaults. I would bet he did not touch the cab DEPs though hopefully he will post to Customtone and we will find out for sure.



Re: check this guy's brown sound!
by johnnyayyy on 2012-04-12 23:00:46

eenymason wrote:

OK so I updated my HD500, but can't get time alone to check out the Plexi yet. My power amp/speaker cab is across town in the studio and I hate playing this thing with headphones. So in the meantime I checked youtube to see what people have done with it so far and stumbled across this EVH tribute:

I hope the original poster doesn't mind me posting this link - I figured he would want y'all to hear it otherwise he wouldn't have upped to youtube....

http://www.youtube.com/watch?v=QyuvXZyY96k

Enjoy!

Thevid has been removed, but I think he posted the tone here: http://line6.com/customtone/tone/218482

WOW">http://line6.com/customtone/tone/218482">http://line6.com/customtone/tone/218482

WOWjust took a look at his settings and compared to what I copied from the vid and boy were my settings off... like I said it was hard to read the numbers in the vid. And I see I put the phaser in the wrong spot in the chain, oops...




The information above may not be current, and you should direct questions to the current forum or review the manual.