These forums are read only, please use our new forums here.

Main :: POD HD


Support forums for all POD HD products


POD HD MIDI Latency Issues in Logic
by jrbflk on 2012-07-21 14:10:53

I'm trying to get my POD HD Pro to do what my semi-traditional 250LB rig does:

Precise automatic looping (No accidental early/late starting/stopping)

Automatic effect changing

Automatic amp channel changing on two amps

Automatic A/B switching - send signal to two amps at different times

Delay/Tremolo/etc. exact tempo sync

Turns on the tuner mode for me on long parts I don't play

And it's one less band member needed

I don't touch a single pedal or button during the show

It all seems easy enough, but the POD HD has some latency issues when I'm sending it MIDI CC messages from Logic.  I don't have this problem when running the sames setup with my M9 pedal.

All my firmware is up to date.  I start a loop with the POD (CC #60/127) using Logic and it records my playing.  Then I play it back once (CC# 62/127) and it plays it back, but 1/4 second late while still recording.  Overdub is CC #60/0 and that is nowhere on my MIDI list.  I've had a lot of experience with this over the last year with Apple Logic and the M9 during live shows.  It feels like the HD Pro is being too sluggish in responding to MIDI.  Does anyone have a fix?  I would love to be able to downsize a little.  Thanks!

http://www.youtube.com/watch?v=i2mtKT8kQck&feature=plcp



Re: POD HD MIDI Latency Issues in Logic
by jrbflk on 2012-07-23 09:07:53

Is it that the POD HD can't handle more than 1 MIDI message at once or is it just to slow to respond to changes?



Re: POD HD MIDI Latency Issues in Logic
by jrbflk on 2012-07-25 12:53:44

I also tried setting the POD to 'OMNI" and make the different tasks on different channels from Logic:

Channel 1: Starts/Stops Recording

Channel 2: Starts/Stops playback

Channel 3: Swtiches patches

No dice.  Any help?



Re: POD HD MIDI Latency Issues in Logic
by jrbflk on 2013-02-26 08:52:40

After giving up on the unit, I thought I'd give it another try. Is anyone else having latency issues with their POD Pro? I now have it set to receive CC and Programs changes on channel 5. MIDI info is being sent from Logic. Again, there is a short latency issue when automatically switching between amps, effects, and the looper. I did not have any latency issues with my M9 whatsoever. Is this a bad unit or are the all inherently slow? Help please! Our SXSW tour is coming up soon...



Re: POD HD MIDI Latency Issues in Logic
by TheRealZap on 2013-02-26 09:04:34

you should probably contact tech support direct... doesn't appear that many of us users are doing anything similar.

http://line6.com/company/contact/

">http://line6.com/company/contact/">http://line6.com/company/contact/




The information above may not be current, and you should direct questions to the current forum or review the manual.