These forums are read only, please use our new forums here.

Main :: POD HD


Support forums for all POD HD products


Anyone tried the 2.1 Firmware Update?
by LarryLion on 2012-10-18 12:21:20

Folks

Before I take the plunge, is the new FW update for the HD500 stable, or is it going to introduce new issues, like many of Line6's other updates? - I'm referring to the Variax 1.81/1.82 model debacle, for instance.  Any brave souls tried it yet, will you post your experiences?

Cheers



Re: Anyone tried the 2.1 Firmware Update?
by phil_m on 2012-10-18 12:40:31

Didn't try it with my Variax, but I ran through a bunch of presets with my DT-25 hooked up via L6 Link last night, and it worked fine.



Re: Anyone tried the 2.1 Firmware Update?
by mlong on 2012-10-18 13:10:05

Not trying to be rude, but didn't you look at this forum before posting? There are a number of threads discussing it. 



Re: Anyone tried the 2.1 Firmware Update?
by LarryLion on 2012-10-18 13:22:16

I looked at thre recent threads, but could not see anything in the titles, so I posted my own.  Usually the recent topics (from the last 2-3 days) are listed, and 2.1 FWdefinietly was not one of them.



Re: Anyone tried the 2.1 Firmware Update?
by Jeffsco on 2012-10-18 13:46:54

So far so good. I use the Variax 300 and have had issues to date with Firmware 2.1



Re: Anyone tried the 2.1 Firmware Update?
by Mr_Arkadin on 2012-10-18 13:57:17

LarryLion wrote:

I looked at thre recent threads, but could not see anything in the titles, so I posted my own.  Usually the recent topics (from the last 2-3 days) are listed, and 2.1 FWdefinietly was not one of them.

You must have some odd settings on your computer - here's a few threads on page one:

http://line6.com/support/thread/88599?tstart=0

http://line6.com/support/thread/88599?tstart=0">http://line6.com/support/thread/88599?tstart=0

_jive_internal="true" class="loading active_link" href="/thread/88644?tstart=0" title="http://line6.com/support/thread/88644?tstart=0

http://line6.com/support/thread/88644?tstart=0">http://line6.com/support/thread/88644?tstart=0

_jive_internal="true" class="loading" href="/thread/88600?tstart=0" title="http://line6.com/support/thread/88600?tstart=0

http://line6.com/support/thread/88600?tstart=0">http://line6.com/support/thread/88600?tstart=0

_jive_internal="true" class="loading active_link" href="/thread/88660?tstart=0" title="http://line6.com/support/thread/88660?tstart=0

http://line6.com/support/thread/88660?tstart=0">http://line6.com/support/thread/88660?tstart=0

_jive_internal="true" class="loading" href="/thread/88655?tstart=0" title="http://line6.com/support/thread/88655?tstart=0

http://line6.com/support/thread/88655?tstart=0">http://line6.com/support/thread/88655?tstart=0

_jive_internal="true" class="loading" href="/thread/86455?tstart=0" title="http://line6.com/support/thread/86455?tstart=0

http://line6.com/support/thread/86455?tstart=0">http://line6.com/support/thread/86455?tstart=0

_jive_internal="true" class="loading active_link" href="/thread/88653?tstart=0" title="http://line6.com/support/thread/88653?tstart=0

http://line6.com/support/thread/88653?tstart=0">http://line6.com/support/thread/88653?tstart=0

_jive_internal="true" class="loading active_link" href="/thread/88639?tstart=0" title="http://line6.com/support/thread/88639?tstart=0

http://line6.com/support/thread/88639?tstart=0">http://line6.com/support/thread/88639?tstart=0

_jive_internal="true" class="loading active_link" href="/thread/88601?tstart=0" title="http://line6.com/support/thread/88601?tstart=0

">http://line6.com/support/thread/88601?tstart=0">http://line6.com/support/thread/88601?tstart=0



Re: Anyone tried the 2.1 Firmware Update?
by LarryLion on 2012-10-18 14:01:45

Thanks --- I'll do some browsing



Re: Anyone tried the 2.1 Firmware Update?
by DeanDinosaur on 2012-10-18 15:57:56

LarryLion wrote:

Folks

Before I take the plunge, is the new FW update for the HD500 stable, or is it going to introduce new issues, like many of Line6's other updates? - I'm referring to the Variax 1.81/1.82 model debacle, for instance.  Any brave souls tried it yet, will you post your experiences?

Cheers

I've been updating my POD HD without problems here's  what you need to do if you don't want to run into problems:

1-Update Firmware

2- Perfrom hardware reset by pressing the Left arrow button as you power on pod. If you don't do that your pod might misbehave

3-Calilberate Pedal.

That's it, I bet most people who ran into problems didn't follow these instructions as they should. For more detail

http://line6.com/support/docs/DOC-2632



Re: Anyone tried the 2.1 Firmware Update?
by scottyo78 on 2012-10-18 16:07:03

And please be informed...

When you do the hardware reset (aka "Global Settings Reset") by holding down the left arrow of the Nav key while powering up, there is nothing displayed on the HD500 nor does it behave any differently from a normal power up sequence.

(I think) the only way to know it happened is you'll notice the presets are set back to "defaults" so be sure to save your presets or a bundle.



Re: Anyone tried the 2.1 Firmware Update?
by silverhead on 2012-10-18 16:57:04

Actually, when you reset the global parameters it does not update any presets. It changes the setlist names to factory defaults without changing any presets. So if you chose to keep your existing presets when updating the firmware, and then reset the globals, your previous setlist names (not presets) are replaced by the factory default setlist names. This can be confusing because the setlist names may now no longer correspond to the presets contained in the setlist.




The information above may not be current, and you should direct questions to the current forum or review the manual.