These forums are read only, please use our new forums here.

Main :: POD X3



Installing problems X3 on new computer
by HLundberg on 2012-11-27 09:42:53

I am trying, through Monkey, to "connect" to my X3 Live on another computer.

The computer (old Windows XP) gives a message that the X3 is connected (and want me to install through Windows installer - that I cancel). When starting Monkey however - it can not connect to it.  Monkey tells me to download Driver.  I havre tried again and again (both uninstalling and not inbetween).  But Monkey can not connect to the X3 and repeately tells med to download Driver.

???



Re: Installing problems X3 on new computer
by psychoroxxy on 2012-11-27 11:16:46

Have you made all the right connections ?



Re: Installing problems X3 on new computer
by silverhead on 2012-11-27 12:01:30

Do you get any sort of error message when trying to download and install the driver?



Re: Installing problems X3 on new computer
by Triryche on 2012-11-27 12:11:13

Have you tried downloading the driver installer?

http://line6.com/software/

Select">http://line6.com/software/">http://line6.com/software/

Selectyour Device, Drivers, Your OS from the dropdowns.



Re: Installing problems X3 on new computer
by HLundberg on 2012-11-28 05:27:25

I have tried about everything.

When installing the driver and connecting to the POD in the end, and when Windows own hardware installer starts, I after a while get the error message "Code 10".

The Monkey does not "find" it and also notes that the driver is not installed.

When I open the "Line6 Audio-Midi Devices" in Windows "Control Panel", it also does not connects to/recognices the X3.

Windows however always gives me the note that it has found the X3 when connecting it to the USB-port (always use the direct port from the computer as specified), but then also wants to start the hardware installer since it does not thinks it has a driver software.

I will try with a MIDI-connection, but I litterary will have to go digging for my cables (there are in a boathouse and I have to shuffle some snow to reach it) or buy some new ones.  And I haven't used the MIDI-ports on my computer like in 10 years, so I do not know if they will work propperly.



Re: Installing problems X3 on new computer
by HLundberg on 2012-11-28 05:35:37

IT WORKS!

I connected it to a USB-port on my hub instead (the driver installation program told me to connect it to the direkt port on the computer and not to a hub).  And now Monkey finds it...



Re: Installing problems X3 on new computer
by Triryche on 2012-11-28 07:39:25

Stupid computers.

Oddly enough, in the USB trouble shouting guide on of the thing to try is a hub!! Go figure. Glad you got it going.




The information above may not be current, and you should direct questions to the current forum or review the manual.