These forums are read only, please use our new forums here.

Main :: POD 2.0, PODxt Family, Pocket POD, FloorPODs



Problems with UX1 and Pod Farm 2.55
by MikeyB78 on 2013-01-22 05:19:39

Hi there,

My apologies if this has already been covered, however I have found it quite difficult to find the problem and resolution, so here goes.

I recently received a Line 6 UX1 as a present for Christmas and an upgrade from my GX. Everything was working fine up until Friday evening when all of a sudden my UX1 was not receiving my guitar. I panicked and thought this was my guitar as I had changed he pick ups on I a few months ago and thought it could have been a wiring problem.

So I checked the wiring and plugged it into a small travel amp and the guitar sound was coming through. I also checked the guitar lead to make sure it wasn’t that and also changed guitar and tried my acoustic and still no picking up of the guitar.

I then tried my old GX and the problem was still there, so I uninstalled Pod Farm, drivers, Line Monkey etc and restarted my PC then did the full re-install. Still the problem persisted in winding me up. I then decided to uninstall and then de-authorize the gear and my PC and start from total scratch. However the problem still persists. I

have the latest edition of the drivers and Pod Farm (v2.55) and Line Money (v1.65 I think, can’t remember exactly as I am away from my PC at the moment)

Can anybody help me as to what the problem could potentially be or what I could to rectify this really irritating issue I have?

Cheers in advance.

Mikey



Re: Problems with UX1 and Pod Farm 2.55
by Triryche on 2013-01-22 07:40:25

Just for clarification, Monkey can see the UX and has green ticks for drivers and firmware/

You are selecting Instrument for the input in POD Farm 2?



Re: Problems with UX1 and Pod Farm 2.55
by MikeyB78 on 2013-01-22 08:04:47

Yes, all showing as normal in Monkey.



Re: Problems with UX1 and Pod Farm 2.55
by MikeyB78 on 2013-01-22 11:28:32

Forgot to add, yes I have selected it as the instrument to use in Pod Farm too.

It is playing sound back to me via i-tunes etc but not picking up the guitar or microphone.



Re: Problems with UX1 and Pod Farm 2.55
by MikeyB78 on 2013-01-24 02:31:01

Unfortunately after again uninstalling and re-installing all drivers and software (about 10 times) the problem still persists.




The information above may not be current, and you should direct questions to the current forum or review the manual.