These forums are read only, please use our new forums here.

Main :: DT50/DT25



About to connect pod to amp for the first time.... Anything I MUST do?
by animastereo on 2013-01-25 21:54:37

I get my amp shortly and already have a 300.

I'm really looking forward to linking them and really trying to get the best out of the, both.

Is there anything I should know to get the best result??  Ie. turn off amp models or cab sims or output modes etc etc.

I tried one out in a shop together a while ago and wasn't impressed - but I admit I didn't know what I was doing and didn't put enough time in.

Cheers.



Re: About to connect pod to amp for the first time.... Anything I MUST do?
by spaceatl on 2013-01-25 23:41:53

plug the guitar into the HD300...plug the XLR into the DT25...fire it all up...put the HD300 in LIVE mode...Pull up a patch and turn off all of the FX...navigate to the PRE models and start tweaking...don't even bother with any FX at all until you get something decent...no need to worry about the mic models as they are disabled in LIVE...when you pick an amp to tinker with...try starting the tone stack flattened out (noon)...run through the cab models and find the one that gets you close, then use the tone stack...try NO CAB also...There are over 400 combinations there and the cab models in LIVE mode are not the same as STUDIO...They are LIVE cab models...and a lot of them work pretty well...you might also try stack power amp and combo power amp modes in the soft menu...That setting only affects the LIVE mode (DUAL also, but you don't want that mode with a DT)...pick what gets you closer to the target...it takes a little time to get under it...A lot of options in that setup...then after you get some tone going, start adding some FX...bottom up approach...best way to get to know it...



Re: About to connect pod to amp for the first time.... Anything I MUST do?
by JimKidd on 2013-01-26 08:04:16

Read the manuals

     http://line6.com/support/manuals/dt25hd

    http://line6.com/support/manuals/podhd300

Usean AES/EBU cable to connect the two

     http://www.sweetwater.com/store/search.php?s=AES%2FEBU+cable

Usepre amp models

Buy the right interface to update the amp's firmware and use the m-audio driver not the generic one installed automatically

     http://www.m-audio.com/products/en_us/Uno.html

    http://www.sweetwater.com/store/detail/Uno

    http://www.m-audio.com/index.php?do=support&tab=driver&PID=4f73c099681cb8ca6b0e91aca5d85b56&serie_ID=4#tabs

Whilethis is no where near everything it will get you started.



Re: About to connect pod to amp for the first time.... Anything I MUST do?
by therightclique on 2013-01-27 09:27:47

What do you mean by "live mode"? I've had a HD500 since release and have never heard of this, and the internet doesn't seem to be of any assistance. How do you specifically set this mode? Also *why*? The HD series should automatically configure itself properly when connecting to a DT series amp.

EDIT: Whoops, I guess Live Mode is something the HD500 doesn't have. Why is that?



Re: About to connect pod to amp for the first time.... Anything I MUST do?
by spaceatl on 2013-01-27 11:20:14

HD300 and HD400 have a switch on the back for STUDIO-DUAL-LIVE output modes...They don't switch automatically like the HD500 and HDPro. The HD300 and HD400 are different hardware...They have the same HD Models, but they use fixed chaining where the blocks have only a PRE/POST setting like the XT or the SV MK2 modeler...diffferent animal than the HD500 or HDPro...




The information above may not be current, and you should direct questions to the current forum or review the manual.