Jump to content

rockridgerec

Members
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by rockridgerec


  1. Definitely HXEdit is at 3.1, and I definitely did the factory reset and restore for both units. And beyond that, I did additional subsequent backups to make sure I had good ones.

     

    So I did a factory reset, then a restore of everything other than the presets. I then exported/imported the most resent preset I made on the Floor into the LT - this preset used the Floor-only feature of having a Command Center assignments to switches 1 & 7. When I brought it up on the LT everything looked fine, but when I pressed the MODE switch, the LT froze and had to be power cycled. So next time around, I edited the preset to remove those assignments, but the LT still hung.

     

    I then did a factory reset to the LT, but instead of performing any kind of restore afterwards, I just imported that preset. No problems whatsoever.

     

    I then did a restore from the same original backup, but ONLY restored the presets (no Globals, IRs, etc.). Restore completes successfully, and no problems with the new preset.

     

    Factory reset again, this time I restored the Globals and Presets only. Restore completes successfully, but new preset hangs.

    Factory reset again, this time I restored the Globals, IRs, and Presets only. Restore completes successfully, but new preset hangs.

    Factory reset again, this time I restored the Globals, IRs, Favorites, and Presets only. Restore FAILs with -8609 error.

    Factory reset again, this time I restored the Globals, IRs, User Model Defaults, and Presets only. Restore completes successfully, but new preset hangs.

     

    I was able to reproduce this behavior on subsequent attempts.

     

    Since it's relatively easy for me to rebuild my Globals by hand, I'm ok for now since my presets all restored and work fine if that's the ONLY thing I restore. I think it's appropriate to submit this as a normal bug report.

     

     

    • Upvote 2

  2. I use a Helix LT as a spare/backup to my Helix Floor. I have always made all my updates on the Floor, done a full backup, then restored to the LT to keep them in sync. Yes, certain things don't translate (like 10 snaps, FX loops, etc.), but it has always worked well as a safety net.

     

    Today, when doing the first restore to the LT after upgrading the Floor to 3.11, and taking a backup, upgrading the LT to 3.11 and attempting to restore from that backup, I am receiving an error in HXEdit (3.10):  Error occurred during the restore: Unrecognized or unsupported model in preset data. (code -8609). 

     

    Any thoughts? Have I just been lucky up to this point, or is this backup/restore from Floor to LT still supposed to work?

     

    Thanks!


  3. 1 hour ago, kevin627 said:

    Is there any other solution for this? I use my MIDI out port to send commands to another pedal.


    I use snapshots for this - one snapshot with the wah bypassed and another with the wah engaged.
     

    I also sometimes want the behavior of the Bad Horsie wah, which disengages the wah when you release your foot from the pedal. The option I use for this is an external expression pedal, spring-loaded, with the wah always engaged, but using the Wait and Position parameters to turn it off when it returns to the heel position.


  4. 7 hours ago, jmb41985 said:

    My apologies up front for this response as it may be seen as off topic or sarcastic, none of which are intended - but why can't you use a real Capo? I love my LT but this sounds like trying to use tech for tech's sake when there is a perfectly good solution already available.

     

    Just a thought.


    Two sides:

     

    I have all my tunings (capo and alternate tuning) controlled by snapshots/presets, mostly because the majority of material I perform is segues which wouldn’t allow time for guitar switches and capo placement. Having it all at my feet (or in custom models accessed by pickup selector switch on JTV when I am playing wirelessly) has been a game-changer. Before this technology, we would actually change set lists to accommodate the changes, now we can build set lists with the best aesthetic choices, not worrying about the logistics.

     

    However... for pure capo behavior (meaning all 6 strings pitched upwards from open), using a real capo sounds significantly better than electronic transposition, particularly when going beyond a step/minor 3rd or so. If the guitar part is exposed, this can make a big difference. 
     

    • Upvote 1

  5. Generally people post when they have complaints, so I thought I’d relate a positive sentiment. In the last month I’ve had two support/repair situations. 
     

    1) I got a brand new Variax JTV-59 that was defective. The tech helped troubleshoot and quickly came to the conclusion that it would need repair/replacement. Unfortunately the vendor I bought it from did not have any more in stock, so I couldn’t get a replacement from them. So Line 6 quickly sent me a replacement guitar, no muss, no fuss.

     

    2) My Helix LT preset knob froze up and wouldn’t pop up any more, or turn with any reasonable effort. I was about to head out on on the road, and luckily I had gotten the Advanced Replacement service, and, true to their word, a new Helix arrived at my door within 2 days as a loaner while mine is being repaired. The ONLY problem is they sent me a full-fat Helix, not an LT, so now I’m going to get used to it and want an upgrade when mine gets back - very sneaky, Line 6  :)

     

    Anyway, just wanted to relate this to give a pat on the back to Line 6, but also to let folks know that they can have confidence in the support of the devices we’ve come to depend on!

    • Like 1
    • Upvote 2

  6. I assume you mean that the other wah options are greyed out. This is likely because you only have enough DSP available to run the ones that are showing as available. You can try eliminating other blocks on that path, or making the preset multi-path and spreading the blocks across both. Each path has its own DSP capacity.


  7. I would DEFINITELY pay $500 for wireless VDI, not sure about $1000 - when I need to go wireless I currently get around the issue by setting up custom banks on the Variax that are aligned with my Helix presets/setlists/snapshots so that I can make quick switches using the guitar's toggle switch. BUT, most of those gigs I have sheet music nearby, so I just note those switches on the music - if I had to make the switches from memory it would be bad, my brain would be the weak link, and that's mighty weak indeed. Those Helix presets/setlists/snapshots contain all the same Variax switching so that when I'm connected via VDI it all works the same, just without the manual switching. I also expect this to not get off the ground, but would be delighted if it did.


  8. 21 hours ago, codamedia said:

     

    Maybe a global reset will help. 

    Holding footswitch 5+6 on boot restores Global parameters

     

     

    Resetting globals fixed the problem! I also found that I hadn't noticed that I had my global setting for "preset mode switches" set to "Stomp/Snap" but it was displaying as 8 snapshots. So something was definitely honked up in there and resetting the globals fixed that too.

     

    Thanks folks!

    • Like 1

  9. Hello all - I apologize if this has been discussed already, I was unable to find anything in a search.

     

    I am wondering if anyone has a workaround to the Workbench HD limitation of having only two pickups on at the same time. I would like to create a model of my main Strat, which has the "gilmour mod," a toggle switch allowing for the neck pickup to be on in positions 1 & 2. Position 1 (neck and bridge) is no problem, but position 2 (all 3 pickups on) isn't possible. Any suggestions? Has anyone opened an enhancement request with Line6 for this?

     

    I would love to model my 3-pickup Les Paul Custom with all 3 pickups on too (a la Peter Frampton)!

     

    Thanks,

    Bruce

×
×
  • Create New...