Jump to content

cristt

Members
  • Posts

    196
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by cristt

  1. 2 hours ago, C_berg1980 said:

    I have a question. I bought a Pod Go presets pack online and in the important.txt file of them it say's this "The PMP presets are created in stereo, if you use them in mono some sounds may sound bad or strange."  So my question is I have my Pod Go and the Line 6 Power Cab Plus. I also have a Fender Mustang GTX100. Would I be able to use my GTX100 as a powered cab along with the Line 6 Power Cab Plus so I can hear the presets in Stereo, if yes how does one route cables correctly? Also is there some way to change the presets in the editor from stereo to mono? I'm new with Line 6 gear and learning it. Any guidance would be greatly appreciated.  

     

    well yes, just use your main outs, one to the powe cab and one to the fender. you would connect them to the power amp in/fx return of the amps, and make shure that whatever amp/speaker simulation on them is turned off (so that they act as pure frfr monitors), so you let the pod go do the job.

    the simplest way to convert a preset to mono is to put the cab sim/IR last in the chain; doing that it would automatically convert to a mono out signal. of course you could miss something, like if the preset has ping-pong delay or stereo chorus, you wouldn't hear the stereo field sound, but usually is not a big deal.

  2. well it's a global out level of a digital unit so it won't affect the tone no matter how you set it. it depends what are you connecting to and if it needs high input volumes or if it has enough power to drive whatever signal. and also what global out volume you are seeking. as a rule of thumb I'd start to keep it in the middle, so you have room to go both up and down if needed. same would apply for your frfr. 

  3. uhm I think the key here is the USB hub, which usually may cause lots of problems (if the hub is not externally powered).

    Try to connect the pod go directly to a proper usb port, and see if goes better.

  4. 3 hours ago, Kingdondo said:

    Thanks Voxman. Any idea where I could look to set up 7 for added volume and 8 for overdrive increase

     

    you just do it like you would normally do for the other onboard footswitches. the core thinig is assign/control a parameter to a fw and set a min-max value (for the off-on state of the fw). see page 28/29 of the manual.

  5. So it's a bare pickup with no onboard pre-amp right? If you can't hear but the tuner works, it means that the signal is coming to the pod go but you have to build a suitable preset for your acoustic instrument. First off if you enabled the pad on the input block for whatever reason, disable it.

    Then don't use cab or IR's (unless it's an acoustic IR).

    Then as for the amp block use a pre-amp block. You should hear something actually, probably you'll have to crank volumes really high (try also engaging the EQ first on the chain, with high volume level), but should work.

    • Thanks 1
  6. if you are using the exact same preset for both electric and acoustic, you might want to tweak the levels. Has your acoustic a piezo system or something onboard? If you crank up the volumes do you hear something? The pod go tuner is working with the acoustic guitar?

  7. 1 hour ago, labalou said:

    yes i disabled the fs auto assign but same thing

    ok so im trying to have a reverse delay and a normal delay in 2 different switches,is it possible?

     

    yes it's possibile. first set two different blocks, one with a reverse delay and another with a simple delay. then, in edit view select the first delay block and (you must be in stomp mode) press and hold the switch you want to assign. hit OK to the menu that will appear. do the same for the second delay (hit another footswitch of course).

  8. 1 hour ago, labalou said:

    thanx Vox man,the strange thing is that it worked once,i progamed a reverse delay in switch 1 and a normal  delay in switch 4 and now i cant do it anymore

     

    well it depends if the other blocks stayed the same or if you changed something that messed with the dsp budget.

    but I suspect it's not a dsp thing but maybe a footswitch assignment problem. if you set two simple delays does it work?

    it would be worth maybe to disable in global settings the fs auto assign, so you do the fw assign manually. be sure not to steal the bypass fw assignment from another block.

  9. 1 hour ago, bLietaer said:

     all these Jason and Olga are indeed directly playing through monitors but most probably, as you guys are saying: either through an external mixer or internal PC mixer (DAW SW).

     

    some pc speakers have more than 1 input, that is, the main-in plus an "aux in". if you are lucky to have 2 you can plug your pod there (maybe with the help of an adapter if you have connectors mismatch). or, if you have only one input, plug the pod there, and have your pc with the headphone out plugged into the fx return of the pod (so you can listen and jam along to the pc audio). that could be another solution.

  10. I don't know what's the default folder for the presets, if on the install directory or in the user folder, but my suggestion would be: uninstall edit software and reinstall on disk D, and see if also the presets goes into D.

    If they are still saved on the user folder, you can set that path globally at os level to go into D disk. 

     

    Remember you can always make a backup of all and save wherever you want. 

    Anyway I don't think the presets take up a lot of space. 

  11. ProTools would be a solid choice. If no luck, give Reaper a shot, it's a free completely functional trial, and trial never expires, but actually buying the license is quite cheap.

     

    Quote

    (And thus my 2 cents life-improvement: I wish the referenced "POD GO ASIO Driver" advertised from the POD GO manual PDF would actually be labeled "POD GO ASIO Driver" in the download zone page drop down menu :/   )

     

    indeed...

  12. I don't think there's such thing as exe GUI, at least not visible on the installer...first off you should see if in your audio devices pod go shows up, and/or if you open up your DAW (for example Reaper) on the audio devices you should find pod go, from there you also open the asio driver tweak panel. of course have your pod go connected.

  13. 1 hour ago, bLietaer said:

    Hey thank you for your fast and interesting responses ! :)

     

    These are external Celestion speakers/monitors, so yes indeed I expect everything audio to be merged within the PC and then outputed through these... isn't it what they call 'DAW' ? :/

    So I am not OK with the idea of buying a FOCUSRITE to plug my POD GO into it as I expect the POD GO to behave like a proper/decent external audio interface (am I _that_ wrong? :( )

     

    BUT ! I didn't know about the "asio driver": will google that now.

    (I was suspecting 'buffer/latency' settings, but expected these to be within the POD GO..but nowhere to be found)

     

    DAW is for digital audio workstation and it's just the software you use as a "virtual mixer" to record, play and mix audio (and sometimes video). Examples are Reaper, Logic pro, Pro tools, Cubase and so on...

     

    Yes you can play audio with only the pod go but if you haven't already you need to download the asio driver of the pod go. The buffer/latency control is not inside the pod but it's a setting on the asio driver software.

  14. you can use your pod asio driver. if you get latency, it's normal. you can reduce it by going to the line6 asio control panel and reduce the buffer size. the lower the buffer the less delay you get, but it might cause audio artifacts. so try different numbers until you find a good balance.

    another option would be getting a proper external audio interface, with one or two inputs, where you would plug your main outs from the pod go. doing so you'd most probably get better performances and best experience overall.

×
×
  • Create New...