Jump to content

trueNorth55

Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by trueNorth55

  1. You can create a bootable copy of Mac OS X El Capitan, wipe your hard-drive, and reinstall.

    Unfortunately, you may not be able to restore data from a Time Machine backup if you used this with the Sierra beta.

    There's third-party software to assist you in creating a bootable USB, or you can create one using the instructions from Apple.

    Cheers,

  2. There's a known issue with using the Mission EP1-L6 pedal as a secondary expression since the last firmware update (for POD HD500X and PRO X).

    It is also effecting use with the FBV Shortboard MkII, see http://line6.com/support/topic/13862-problem-with-secondary-expression-pedal/

     

    This may or may not be the same issue you are experiencing.

    I had logged a ticket with Line 6 previously, but nothing has been resolved.

    Still (optimistically) waiting for a firmware update to address the issue.

  3. Hey folks, just wondering if anyone has used the FBV Shortboard (not Mkii) with their POD HD Pro X. Is there any difference in functionality besides missing the Function 2 switch? I'm only asking because I've found a cheap one locally and would like to have it as a spare (already own Shortboard Mkii). Thanks.

  4. You're not alone. I'm having the same problem after I restored my patches to my POD HD Pro X and relaunch POD HD Edit.

    I've reinstalled firmware/drivers, POD HD Edit software, and checked different USB ports and cables.

    I didn't get the error after I first flashed the firmware, so I'm going to try it again this week.

  5. That's very interesting.  And does it resolve itself if you just press the patch fs again to reload the same patch?

     

    Yes, reselecting the preset fixes it. I'm going to backup all of my patches and restore the firmware tonight.

    If it's still messed up when I restore my patches, I'll have to recreate them on the POD.

    Fingers-crossed.

  6. Since the firmware update, I've been having problems with my external expression pedal staying connected to my FBV Shortboard Mkii. I'm using a Mission EP-1 pedal and it sporadically disconnects while I'm playing, forcing me to reconnect the 1/4" patch to the Shortboard to recognize it again.

    I've tested multiple cables and tested the expression pedal on another device fine.

    Has anyone else had this problem?

  7. The looper does not have a "quantized" feature, but you can send Midi clock information from Cubase (or another DAW). I use my DAW to control tempo for time-based FX, my patch changes, and enabling the looper features. By setting specific events in Cubase, you can keep the loops in time with everything else. I can't give you exact instructions, as I use Logic Pro X.

  8. Unfortunately, I don't have another expression pedal to connect to test. I have also tested another cable, but still the same problem. There doesn't seem to be a way to calibrate the EX-2, only the built-in EX-1. Thanks for the suggestions so far; hopefully I'll figure it tonight.

  9. Hi Everyone,

     

    I have a Mission EP1-L6 connected as the external expression pedal with my Shortboard Mkii (connected to POD HD Pro X) and it was working well for a while. Just recently, I noticed that my EXP-2 pedal won't reach 100% volume when fully engaged.

    I've tried resetting the volume pedal in my signal chain and reselecting EXP-2 as the control for the volume pedal, but it continues to only hit 93% max, or sometimes 77% for some reason. When I switch the function back to EXP-1 as the controller it works as expected.

    Does anyone have any suggestions? My next step is to flash the firmware on the HD Pro X.

×
×
  • Create New...