Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'dt25'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD Go
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Wireless
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 113 results

  1. So I just recently reacquired a DT25 (head this time; had a combo a few years back). When I connect it via midi to my MacBook pro (using the DT Customizer) I can't get it to do what I want. For example, when I am on channel A, Voice 1, when I change the Blackface Double to a Blackface Deluxe Vib on the Customizer, instead of staying on Voice 1 the amp automatically switches over to Voice 3, even if the Customizer is set to Voice 1. I don't ever remember having this problem with my combo when I used the iPhone Customizer app. What am I doing wrong? Is it me or is the Customizer not up to par? Any help would be greatly appreciated!
  2. Hello all, I am tweaking patches for a church gig today, and find one of them needs the volume lowered to be leveled with the other songs in the set. I am using my HD500 through a DT25, with a JTV 69. On the HD500, I move the volume control to the level I want, noting that the "notch" on the LED shows the old position. I click "Save" twice to save the settings. I then can see that the notch has moved to the correct place. super. However, when I switch to another patch, then back, the notch (and volume level) have moved back to the original location. Why can't I save over the patch? Any ideas/suggestions? Anyone else having this trouble? Dave
  3. I have a JTV89F purchased in June 2016 and has worked flawlessly through my old Flextone III Then in March this year purchased a DT25 amp and cab and a PODHD500X All hooked up using L6 link cable and digital interface lead Last 3 times I have used the guitar the sound randomly cuts out, if I'm runing delays or echo i can still hear the effect fade so the amp and Pod are most likely not the cause. There is no specific time when this occurs could be after 5 min, 10 min or half and hour and it cuts out randomly, might be for 1 second or up to maybe 5 seconds and then the sound comes back. After this occurs I've usually had enough and turn everything off and have a break. The light remains on the model selector switch so the guitar is still getting power. I use the guitar with the battery removed and in March I made sure all the firmware on each device was up to date. Any ideas
  4. Hey everyone. I understand that the Helix+DT integration questions have been asked a thousand times before, so I will make this as brief as possible. I have a POD HD500X, finally got a DT25, gotta say these things work very nicely together. I also have a Helix. I've experimented with the DT25-DT50 Remote template on the Helix, used some DT Edit software, and I've read a lot of forum posts. I feel as though I've finally wrapped my head around the DT25, but the cabinet IR situation confuses me. First, the Helix DT25-DT50 Remote template is set up to use the Helix's preamp models. This template's MIDI functionality only allows me to change the voicing settings, but not the DT25's cab model, which surprises me because the DT25 can receive a MIDI signal that will change it's internal cab model. Is Line 6 assuming that there is a specific DT25 cab model I'll be using when I pair the Helix and the DT25? Or should I turn the cab emulation off on the DT25 when using Helix preamp models? Secondly, if I do turn the cab emulation on the DT25 off, can I use the Helix Cabs with the DT25? I believe I read that the Cab IRs that are built into the DT25 are specially designed to work with the custom Celestion speaker. Is this true? If I can use a cab from the Helix, where in the signal chain do I put it? Right after the Preamp, or is there a better place to put it, like in the FX return or something? Thanks for taking the time to look over my question. I understand that "what sounds best" to me is how it's supposed to be set up, but I'm asking this to understand how the DT25 is set up and to figure out different ways that I can hook the Helix into the DT25. Thanks for the help.
  5. Hi there I purchasef a used DT25 112 combo 2 weeks ago. It was working perfect, no issues at all, but I decided to install firmware version 2. So this morning I tried to upgrade but failed with the code 8000000A error and the amp is not responding now. The steps I followed were 1 Connect the amp via an Alesis USB-MIDI cable to my Mac running OS Sierra 2 Launched Line 6 Monkey, which detected the DT25 with firmware 1.0 3 Clicked the update button and after a short time I got the 8000000A message 4 When restarting the amp and Monkey, the amp does not get detected anymore. I googled for problems and decided to try it again with the dowloaded file. No succes, same error. Now the amp is useless. I searched and tried the safe mode with channel B toggle, the pinching topology and pentode switches, but nothing restores the amp to its default. I tried several times to upgrade, even on a windows 10 computer, but the problem does not get solved. Anybody here that can help me with this ? I loved the amp as it served as a practice amp that was not too big and versatile enough.
  6. Before I describe my problem, I want to point out that I have read about latency and popping on the DT50 when changing topologies. I think my problem is more severe than normal, and I have done my best to describe the issue and how to reproduce it clearly below. Products involved: POD HD500 w/Firmware 2.1 connected to DT50 1x12 Combo w/Firmware 2.0 via L6 Link. The POD and DT50 were both set to factory settings and presets. I recently purchased a used DT50 and connected it to my HD500 that I purchased new years ago after I update the firmware on both. When changing presets on my HD500, I hear significant, sometimes severe, pops on the DT50. If anyone would like to attempt to reproduce my problem and give me feedback on their results, it would be a huge help. Specifically, when I change from the factory preset of 6A - Mysterious Wei under the Songs / Style bank to 6B - Plugged In Baby under the Songs / Style bank, the amp makes one loud pop and a second smaller pop and the sound cuts out for a second or more. This problem is extremely noticeable because of the loud pops combined with no guitar sound. I know part of this is from a topology change and a class A to AB change, but this is far more severe than anything I would expect from reading the forums previously. My questions for the forums regarding this issue: Can anyone reproduce this problem with a DT50 known to be in good working order with good tubes and an HD500 connected using the same preset change I mentioned above? Any suggestions to minimize this issue? Is there a problem with my DT50? Is this a sign of worn tubes that need replaced? Is this considered normal operation for the DT50, or does it need looked at by a technician? Finally, if anyone out there has a DT25, would you mind trying to reproduce this on your DT25 and reporting your experience? I have read that the DT25 is much better with switching than the DT50. I greatly appreciate assistance. If needed, I will try to post a sound clip of the problem, but I will not be able to do that until Friday or Saturday. This is my first tube amp I've ever owned after many years of playing guitar. I enjoy the sound so much that I hope I can find a solution to minimize this issue. Thanks, Baoh
  7. I've read that the pre-amps in HD500 are the best to use with DT50 and DT25, so I've put a setlist together with all of the pres as a baseline for my patch creation. The problem I encountered was that the volumes varied WILDLY and I kept blowing up my ears going from the quietest amp (Hiway-100 apparently) and a Treadplate for example. Of course one amp is louder than the other, but for home use, or testing, having these patches be leveled is a must So I've gone through and leveled out (with the MIXER setting) all 30 of the pre amps to be very roughly the same loudness. There is definitely some variance. If anyone cares to correct them more properly, please do so and post the update. In this setlist, Hiway-100 is the quietest amp- I have the db setting on the mixer maxed, so I used that setting as the baseline for loudness of all the other amps. Very unscientific, but now I don't get ringing ears if I'm switching between. Hope this helps. DT25 30 pre-Amps-leveled.zip
  8. I've had my DT25 for over a year now. Most likely within the next few months to a year I'll need to replace the tubes. While I have time to research and figure out what may be the best ones to try I thought I was ask other forum members. I looked all over last night for recommendations for replacement EL84s but I can't find a thread. I remember the old forums had a few (at least I thought). Any recommendations for those who replaced their tubes would be greatly appreciated. Even recommendation for the 12XA7 would be nice (I'm still not even sure what the 12XA7 does in the DT25). My understanding is the 12XA7 will last a lot longer than the EL84s. I play at church where we have a great variety of styles and tones. Anywhere from very clean (chime) delays to overdriven humbucker distorted tones. I use a lot of different models but the Blackface Lux Vib, J800 & PHD Motorway are my "go to" models. I have used about 5 other models for various songs but those are the main ones. I use all pre models. I use the L6Link. I run the master on the DT25 at 2 or 3 o'clock ever time I play (with an attenuator). I like the way it sounds now but just wondering if anyone has any thoughts or opinions on replacement tubes. I'm not opposed to buying a new set of matched tubes Sovteks (what is in there now) but always open to change. I know its all subjective and seasoned to personal taste but I would greatly appreciate the feedback. thanks.
  9. hello!, i hope some one here can help me,i'm a long time line 6 user and i have a problem: the L6 LINK port on my DT25 got smashed in (female) and i need to replace it, i live in the dominican republic and we have no authorized distribuitors here and nowhere i can call.i flew to NY 2 months ago and i tried to get it personally at GUITAR CENTER were i bought the amp and it was useless, they had to order the part and it would take longer than what i had to get it so a friend picked up the package few weeks after and send it here, just to realize it was the wrong connector, below is a description (image) of what i need and what i got instead, if it's not possible to get the "female port" of the L6 LINK, could i get the whole card were it's connected to???, please somebody help me, or at leas a phone number i can call, i'd appreciate it a great deal. peace tony almont.
  10. I'm considering assembling a DT25 dream rig. In a nutshell, what are the advantages/disadvantages/differences between using an HD500 and HD500X. I know the "X" comes with more bells and whistles, but are those extras worth it from a dream rig perspective? I completely understand a lot depends on how much flexibility/how many features I may personally want. But like buying a cell phone, I don't want to pay for stuff that sounds impressive that in real world applications, I'll never use. As a point of reference, I primarily work in a touring act that does a tribute to the 60s Brit Invasion and American Classic Rock/Pop. However, I also work with an 80s tribute and sit in on shows that run the gamut from Standards to Metal. I currently have a Flextone III rig with JTVs. At present, I essentially use 6 basic user presets with different effect combinations. Working "globally" like this allows a generalize preset to work across most musical styles. Kind of a one size fits all strategy. Ultimately, I would like to be able to program custom presets for specific songs, and perhaps free up my hands from manual JTV switching between songs. Hoping to get some feedback from others who pondered the choice of HD Pod to get. Thanks!
  11. Hi guys. How difficult is it to do this?. I just bought one of these units and I live in a country where there is no one that provides this kind of service. Shipping the head to the US for service would be extremely expensive both ways. I'm thinking that I should have bought something else. Your comments would be most welcomed JG
  12. I tried using Helix into DT25 with L6 link and then DT25 cab out (no cab) back into the Helix mic in and recorded over USB. I used a Minotaur into a US Deluxe Vib then split to two different 3Sigma Friedman cab IR's out to the DT25. I set the mic level to 30db in global and split the signal. One channel is dry amp tone, other channel has Adriatic Delay and 63 Spring Reverb. Set both outs to USB 3/4 and recorded in Tracktion 7. A lot easier than 4CM, just L6 to DT and XLR back to Helix. https://soundcloud.com/steve-bowley-1/dtintohelix
  13. My Helix is on the way!!! :) Does the helix "know" automatically what type of output it is plugged int to? I have a DT 25 that I practice with but when I play at church I plug directly into the mixer using xlr. Will the Helix automatically adjust the sounds based on what output I'm using? If not I'll need to duplicate every patch, 1 version for amped and 1 version for mixer.
  14. Can anyone tell me the easiest way to load amps in the DT25? I have the DT25 112 combo, HD500, midi mobilizer, Ipad, laptop. I understand the linking of the HD500 and the DT25 and working them together but I would like to just choose and add amps to the DT25. Maybe 4 clean amps in channel A and 4 dirty amps in channel B to use as a stand alone amp.
  15. Hi everyone, I’d be grateful for a bit of advice about the DT25. At the moment I'm running an HD500 through an old Trademark 30 and then using the Trademark’s XLR out to go to the house PA. Sometimes I use a Variax 700 electric (great guitar, by the way), sometimes a Tele or a Strat. Over the last month or the Trademark has been playing up a bit, getting really noisy for a bit and then going back to its normal quiet operation - I fear it may be on its way out and as I bought it second hand at a good price and have played it for about 5 years, I'm ok with that. So I'm in the market for a tube amp. Here are my requirements: - reasonably low wattage - must have XLR out - must have effects loop So there are quite a few amps that would fit the bill, but I feel I'm settling on either a DT25 combo or a Hughes and Kettner Tubemeister 18 combo. The Tubemeister has 2 channels, buit-in reverb, XLR out and you can attenuate it down to 5 or even 1 watt operation. The DT25 looks interesting because of the integration with my HD500 via L6 link - it also meets my criteria. So I'm looking for a bit of advice… I've played guitar for over 30 years now, some of the time as a semi-pro, but at present mostly play in a church worship band which in spite of a fairly loud acoustic drummer doesn't need much on-stage volume. My concern with the DT25 is that it might be difficult to get the tubes working at low to medium volumes - if the sound at low-ish volume is mostly a modelled sound, I think I’d be happier with the Tubemeister attenuated down to 5 watts, and link that to my POD using the effects loop. And the other issue is that I don't really use that many amp sounds, just a mixture of a few clean and mildly-overdriven sounds, so the DT25’s flexibility could be a bit wasted… What do you think, DT25, Tubemeister or maybe another solution I haven't considered? Any thoughts on the quality of sound from the XLR out to a PA? I'm not into mic'ing amps any more... Thanks in advance!
  16. Hey guys! I am contemplating selling my DT25 combo and HD500x for a Helix, thoughts? I also have a JTV 59, if that influences the decision.
  17. OK, I'm new to using dual amps in the HD500 with a single DT-25. When I enable two amps, the tone of the first amp DRASTICALLY changes, even if I haven't even selected another amp yet (the bottom amp is darkened and reads "disabled"). What happened to my sweet tone?
  18. Recently I hooked up the Helix to a DT25 amp using the L6 Link, and I've lost the ability to select topology in Channel A, thus rendering it useless. It currently has no topology light on it to select. No matter what preset I select on the Helix (template, factory or user), I can't get Channel A to activate. Any suggestions on how to recover?
  19. Hey friends! I've restarted that epic quest for the right tone. Previously I had loved the AC30, particularly for its wonderful overdrive (I'd use a boost/compressor for juice, no overdrive pedal needed), but its clean tone was not warm enough. So I experimented and fell in love with the BF-Double VIB(Fender twin reverb). Rich, warm tone yet with clarity, especially through the DT-25 amp! However, its overdrive is farty and bloated (name that quote). I started experimenting with overdrive pedals but nothing compares to the AC30's natural drive tone. Anyone have any suggestions? Alternative amp models with a warm, full clean and a warm but tight, crunchy overdrive? Distortion pedals that actually sound good (not fuzzy or farty)? Extra notes: For an overdrive, I hate it when notes seem to fight each other and it gets all buzz-sawey or farty / indistinct. My Rig: Fender Strat American Deluxe (with a Tele bridge pickup) HD500 DT-25 Amp
  20. I just bought one of these bad boys online and my dad is bringing it to me. I also bought the speaker cabinet. The cabinet will be checked in with the original packaging for protection. Not sure what to do about the head. Can some of you please chime in? Are the tubes easy to remove and put back in?. These are my options as I see it: 1 - We could take the head out of its box and put it in a carry on suitcase. 2 - Same as 1 but removing the tubes 3 - Check it in with the cabinet 4 - Same as 3 but removing the tubes Shipping the unit directly to me is not an option as I'm currently living overseas and the cost is enormous. Thanks everybody!
  21. Seeking input from other Line 6 users. I bought a POD HD500X unit a few months ago and liked it so much that I went ahead and ordered a DT25 head with cabinet. Always wanted to own a tube amp. Do you all think that the current line of floor boards (helix for example) will offer the same level of functionality as the POD.? Again I know that only Line 6 people know the answer so I'm just looking for thoughts on this matter. I guess there is always MIDI but from what I read the L6 Link is much easier. If there is no additional functionality for the DTs to come for the new boards would you all be happy with your DT25...does it stand on its own as an amp without the L6 link stuff? Happy rockin' new year everybody.
  22. took the plunge and bought a L2M today. Together with a good 110 ohm XLR cable. Connected the Helix via the Line 6 link and am very dissapointed. I must be doing something wrong. The digital clipping is back on the mandarin and brittish amps. All the others are sounding harsh and far away from all the sounds I am hearing from other Helix users. Bought the Glenn delaunne patches and only the 5150 patch is comming a bit nearer but is still souding like a cheap transistor amp My POD 500x and the DT25 amp sounding much better. This combination helix/l2m should at a minimum sound the same So, what am I doing wrong? (FW loaded again, stock patches via the headphone OK, NOK with the lm2) Someone having an idea? I am running out....
  23. Hi Guys, I wrote hoping someone can answer my question. I have a DT25 combo that i bought 2nd hand, I had to replace the stock power tubes and put a pair of JJ. I don't remember how it was before because there was a considerable amount since I played on that amp... Well, Class A mode sound louder (huge difference) than Class A/B (and it supposed that A/B are 25 watts and A 10). Anyone as any idea that what could happened? Class A/B mode sounds loud as I remember class A/B mode, but brighter... and class A/B almost a 1/3 lower than A at the same volume... I think that is not right... but I don't remember which mode sounded louder before... Suggestions? Sorry if I wrote something wrong, English isn´t my primary language. I'm from Chile. Thanks!
  24. I had the strangest thing happening to me today. I went to my band rehearsal and after playing for about 30 minutes the display screen kept jumping from the signal chain to the knob display as if I was a adjust a knob on the HD500X. I'm connected to my DT25 via the L6 link and my JTV via the VDI cable. I had previously been using this set up with my HD500 for at least a year and had no issue. I even used this same setup and cords 3 weeks ago without issue. If I disconnect the L6 link it's fine (of course I have no sound though.) When I the screen changes it actually shows that he Mid has been turned all the way up. I can move it back and then when the screen flashes it has moved back to 99%. This happens across the board on the patches. I even swapped out cords and same thing. Now the venue makes me a a custom snake that has my power supply extened, 1/4" and L6 cable loomed to together as one cord. I'm 99% sure it's a regular XLR they used. But I've gotten by for 2 years with it and one show with the HD500X. I have an AES/EBU cable somewhere so I'm going to try that and hope it works. If anyone has had anything simlar and has fixed it with some sort of hard boot or firmware upgrade/reload please let me know. I have 3 gigs this weekend and I need to come up with a plan B if swapping the cord for AES/EBU doesn't solve it. I practiced all day today with just the HD hooked up to my PC so I definitely know it has something to do with the Link. And yes I tried numerous times of turning both the amp and pod off and on again. Thank you, Dave
  25. I saw some older posts talking about various cables for the Line 6 link. I was wondering if there was any newer info on this. I am currently using a cheap Hosa EBU-010 AES/EBU Digital Audio Cable. I don't have any problems with it, but every time I look at how thin it is, I wonder if using something higher end, such as Mogami Gold AES would work better. Anyone try some of the various higher end cables? Thanks.
×
×
  • Create New...