Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'guitar'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 94 results

  1. Check out my first parts guitar that I've put together. I've loved this whole process. Mighty mite neck. I dunno what kind of body. (Bought in the used section of my local music store.) Seymour Duncan JB and Jazz Fender locking machine heads. Here is a quick video before I installed the neck pickup. https://youtu.be/SHAtrXkm9JM
  2. I just plugged my bass guitar into the Line 6 Pocket Pod 2.0. I get a lot of noise and not a lot of bass. I've looked through the settings too. Am I not doing something right?
  3. I want to buy the system to use as is for making documentaries, but would like to use it for live performance with an electric guita conected to it. Would the above mentioned system work with a guitar? Would the V35-BP bodypack work with an electric guitar?
  4. Hey guys, For many months I have been practicing and recording using my Pod hd500 (Firmware 2.10) and i've tried many Custom tone high gain presets like ENGL,Treadplate and more but All of them sound very harsh and dirty without any "body", the opposite of a thick and warm tone. Each preset that I downloaded from custom tone sounds very bad. Now I have just installed 2.0 (Rollback) and all those high gain tones which sounded very bad and harsh now sound excellent and very thick!.I'm a little confused, Perhaps the presets were intended to be used in the firmware 2.0?. Anyway they sound 100% different, now i am very happy! My recordings sound very good and clear! I'm in love with my pod again.The only thing that I miss the last firmware are the SOLDANO models... There is a problem with my pod? Any one of you has the same problem? What can i do? My Gear: Schecter hellraiser c1 fr ---------> Pod HD500--------> Shure Shr840 Headphones/M-audio BX8D2 Studio monitors Pod settings: -Studio/Direct. Thank you for read!
  5. Hi, I need settings for a My chemical Romance tone for 'Helena' of three cheers for sweet revenge please post your answer in this format: BTW: I have a line 6 spider IV 15 Drive- Bass- Mid- Treble- Channel Volume- Chorus Flunge, Phraser, Tremolo, - (EX. If t remolo just say tremolo) Sweep Echo, Tape Echo, Reverb, - (Same as above)
  6. So I just bought studio ux1 yesterday and downloaded POD Farm 2 after long time of researching (seems like it isn't be working on yosemite but I managed to download it), Line 6 Monkey, and license manager. The problem is not matter how I set the settings on the computer itself's or POD farm 2, guitar and microphone won't sound yet they are plugged in. For guitar, I thought I'll just have to plug it in to ux1 and open POD farm 2 for it to work, right? For microphone I really don't have a clue, please help me :( Also I can't download GearBox, is that a long term problem for mac yosemite already?
  7. I'm very happy with the way the HD 5150 amp has turned out. It's my favorite amp model on my Peavey Vypyr II amp, and it's now probably going to be my favorite on my HD500X. Having said that, it definitely needs some tweaks and adjustments to get a usable sound. To my ears, the default settings have way too much mosquito buzz and a little too much low end, but to be honest, the exact same is true with the 5150 model on my Vypyr amp, so I believe that those are just characteristics of the actual amp (but I've not played on a real 5150, so my experience is limited to modelers). I purposely recorded this clip with the default settings of the amp model to give an idea of the sound without any adjustments. The only exceptions are that I increased the mids about 12%, I added plate reverb and I added tape echo. Also, I did not add drums or bass when recording to let the guitar be fully heard. So, all of the items that to me need tweaked are still present in this clip, so you'll hear too much buzzyness. But again, this is purposely to give a demo of the raw sound of the amp without much tweaking. I plan on doing an A/B comparison with my Vypyr 5150 settings, which I have set the way I like, to get this more in line with that. Lowering the gain, lowering the presence, reducing the bass and treble a little, and a few other things should get this amp model sounding pretty good. http://www.mediafire.com/listen/2cxbx2idr74x726/PVPanamaAmpModel.mp3 Edit: I also meant to say that for this clip, I did not change the input settings to guitar/variax instead of guitar/same, so changing that may help, too.
  8. Hi, On the last weeks, I can't play guitar anymore on Mobile POD and Sonic Port VX on my iPhone 5. I've had the VX for 2 months and it worked fine initially. Now, when I start playing, the VX output starts to saturate (it takes sometimes minutes, sometimes seconds) until it delivers pure white noise. I suspect that some of latest Mobile POD's and/or iOS's updates have led to this behaviour. I haven't tried on both microphones options. The switch is most of the time on the guitar position. Here's the setup: iPhone 5, iOS v8.1.3 Mobile POD v1.7.2 I've also tried with Amplitube and get the same noise. Sonic Port VX still works fine when connected to the Mac for Pro Tools I/O. Thanks in advance for your help! JM Sola https://soundcloud.com/jm-sola
  9. Sleepwalker92

    Quick question about the POD HD 500x

    Hello humans, I have a quick (I hope) question for you.. and I need yout help NOW.. I have tried to record some songs I have written, (I will re-amp my dry signals later), so I tried to record with a "New tone" on the pod hd 500x - and failed hard. When I play the heavy parts (alot of 0-0-0 you know....) clipping occurs, really badly. I have no idea what to do. I have tried to change the "master"-knob on the pod but without results. Like I said, I only want the dry tone because I am going to reamp it all later on. I have no s-pdif-interface (just ux1) so I cannot go that way.. I can only use the USB. I am using reaper as my DAW btw. What can I do to change the input-level of the pod hd 500x? Please help me...... Best regards, Rob
  10. just picked up my third jtv-59, been waiting for a tobacco , with pronounced stripes, finally sweetwater had some, these really fit my small hands perfect and i was scared these would be gone with yamahas purchase of line 6, the new standard doesnt look very exciting to me. I was all set to buy a Gibson studio but i played one this weekend and i wasnt to impressed, the tuning thing was strange....zac
  11. garyoldmanrulez

    Sine Chorus

    Hey folks - I was wondering if anyone knew what pedal "Sine Chorus" is specifically modeled after. I checked the list of info for each effect model that Line6 provides on the site, but all it says is "Your basic digital chorus (as opposed to the analog type vibe of the Analog model), with a sine wave as the modulator. Smooth going down, with bass and treble controls for bassing and trebling." I'm curious because I'd like to get the standalone pedal Sine Chorus is modeled after - really enjoy how you can make the guitar tone sound permanently bent without any whammy bar business and not too much goofy chorus warble. Even though it's chorus, it's can be made a subtle effect that bends the tone without coloring it too much, I guess like a smoother version of a detuner.
  12. I'm playing this song this weekend (just found out about it) and most of my heavy gain patches are a little too dark/metal sounding for the song (up through 0:40 will give a good sampling). http://www.mediafire.com/listen/5cj6thzaqy1pztu/02+Joy+to+the+World.mp3 I'm not looking for someone to make a patch for me or anything like that, I'd just like some suggestions on an amp model and/or distortion pedal model that would get me in the ballpark of this tone. I'm plenty comfortable enough to build the patch to sound good in the live mix, it's just that since I bought my HD500X last April, I haven't familiarized myself with all of the amp models as much as I would like to have by now. So what are some good amp models to start with to get somewhere near the tone for the song in the link? I'm thinking maybe one of the Marshall amp models, but if anyone has a better starting point, I'd appreciate any recommendations.
  13. Hi guys, I recently acquired a spider ii 120watt head and cab, and I'm not sure what cab model it is, hopefully you guys could help. On the back of the cab there are 2 1/4 jack inputs, one says left one says right both at 8ohms, in between the 2 inputs it says 150 watts max per side. And on the right input under it says 4 ohms mono using this input only. I'm new to the realm of head and cab, I've always used combos or amp sims. Firstly I would like to know the model of this cab, and also what I can and can't plug into each socket! Any help regarding this would be appreciated! Thanks
  14. I have a Toshiba that runs Windows 7 and Intel core i5 if that is any help. I have tried recording with many different programs ranging from Pro Tools to Audacity and it always does this thing were I will be recording a track and half way through it stops recording for maybe 1 second and then continues recording. At first I don't notice anything because nothing pops up but then when I go back to listen there is a piece of my track missing and it completely skips that one second part it stopped recording. this makes it impossible to do live recordings and it's starting to frustrate me so any help would be amazing!
  15. So I'm currently playing through a Pod HD Pro. I was initially able to find some serviceable tones, but was honestly a tad bit discouraged. Then I found out about the "Input 1-Guitar Inputer 2-Variax" thing and holy lollipop, it worked like a charm. However, I stumbled across a thread from someone stating that using this method also lowers the volume. I tested his observation, and found it to be true. I don't quite remember the specifics, but I think it had to do with the Pod's pre-chain area being 2 mono signals rather than 1 stereo. So when you set input 2 to Variax, the Pod somewhat averages the Input 1 signal and Input 2 signal, and since Input 2 is essentially set to 0, the overall signal is reduced. Does anyone have any experience/insight on this matter? Is there a way to get the desired sound of "input 1-guitar input 2-variax" without having the drop in dB? thanks!
  16. Hello all, I have a POD 2.0 running firmware v2.2 and controlling it with an an original Line 6 Floorboard: I am trying to map my POD 2.0 Floorboard controls so that I can control parameters in Guitar Rig Pro 5. I have seen videos and posts on users using the newer Line 6 floorboard models with Guitar Rig Pro but I have no clue on how to do this with the original POD 2.0 Floorboard. I have my MIDI INs and OUTs connected correctly and Ableton is showing that I am transmitting MIDI signals from my Floorboard. However, I cannot seem to find the right software to manually map the POD 2.0 MIDI CC#'s so that Guitar Rig Pro 5 can see them. For instance, when I move my volume pedal on my Line 6 Floorboard, I would like it to control a knob in Guitar Rig Pro 5. I have installed Line 6 Edit and Line 6 Monkey which I don't think helped my situation. Has anyone done anything similar with the original Line 6 Floorboard? With the amount of POD 2.0's still out there, I'm sure someone has tried to connect their gear with Guitar Rig Pro or Amplitube? Can anyone help me out? Thanks.
  17. hi there, i recently bought a behringer guitar link ucg102 for my macbook pro as a guitar interface, it works fine with garageband but i want it to work with pod farm 2.56 platinum, if i go to the settings and then hardware and then choose the behringer as my input device under "use this device" and then click ok nothing happens .. i mean there is still no guitar sound and when i go back to the hardware settings i find that the settings "use this device" disappeared and i have to choose my device again ... can anyone help me? that would be nice! one thing aslo, does pod farm 2.5 support retina displays?
  18. sammyguitarist

    How To Record With Pod Hd300 In Cubase 5?

    so i have this pod hd300 (not mine) and i want to play guitar through it. i connected the pod to my laptop via usb, i have the latest drivers available (installed them with line 6 monkey) and the problem is that i can't find the pod in the "inserts" menu on an audio track in cubase 5. i have selected the pod as my audio interface and i selected the pod as default driver in control panel in the "sounds" menu. it's strange because in cubase i can see that there is input and output when i play guitar but i can't hear anything from the pod.
  19. Hello all, Currently, I have been recording some songs on my UX2 and everything is turning out pretty good. The program I'm using at the moment is GarageBand (might get Reaper) and I have questions regarding the program and recording. 1) How do I go about recording vocals and guitar at the same time BUT on separate tracks? (if that makes any sense at all, the weird diagram down there should 'hopefully' explain my objective). |Guitar|~~~~~~~ |Vocals|~~~ ~~ 2) What my problem is, is that I record the both the guitar and vocals but the two come out on the same track. I have even tried making a separate track (like the diagram up there) and I still get the same result. What am I doing wrong and what do I need to fix? Multi-tracking didn't work either but I assume I'd still need to multi-track if I'm going to record vocals and guitar at the same time, right? 3) I usually mic up the guitar as well, but am I better off just putting the guitar into the UX2's input? If there is a link that answers this question, by all means share. Thank you in advance :)
  20. LAEDGE

    Pod Hd Troubles....

    Hi guys Been jamming today with my LTD SC-607B through the POD HD Bean, and all was good at first. Switched it off, came back later and then, without tweaking my patch at all, I started to get this annoying noise trailing my chugs. I have tried out a few lead cords and the same thing, and I am getting the same noise through both bridge and neck pick ups. Here is a recording of what I mean. Its driving me crazy. Like I said, it was fine just minutes earlier until I turned it off for a while. Came back and here we are. https://soundcloud.com/sdsm/my-song-2 Anybody else experienced this or something similar? I just put in a brand new battery for my EMG's too I have tried plugging the POD into other power sockets around the house and same thing I have tried another guitar with passive pick ups and same thing This comes on randomly from time to time
  21. I am seriously ready to pull the trigger on a high end combo for my acoustic guitars and vocals in a duo setup. I am comparing the Shertler Jam 150, a very high end acoustic guitar combo amp to the L2T. I would love any feedback from anyone who has owned the Shertler and gone to the L2T or vice versa. I do want excellent sound, very studio quality as I gig professionally and need the best for my audiences. I have tried all other guitar combo amps and though there are some good ones, there are no great ones except for the Shertler line. Thanks very much
  22. Hello lovely people! I wanted to share my last original solo percussive guitar song and video ‘Ray of Hope’ with you. I am really looking forward to know your comments and if you enjoy please help me spread the word with sharing it around,it helps me a lot :) .I wish you all a great and creative new year! Thank you for your time! http://m.youtube.com/watch?v=qCYBEfjPx_U&feature=c4-feed-u Sotos
  23. I've recently got hold of a UX2 and I have been able to record guitar on it fine. I have tried for hours to find a way of recording two inputs at the same time and so far I haven't worked this out. I.e me singing and playing guitar at the same time and recording it on Reaper. How do I configure my system to do this? The SM58 mic input also seems very weak. Here are more details: UX2/Podfarm 2 Operating System : Windows 7 Mic : SM58 DAW : Reaper The mixer setting on Pod Farm does not help as the drop down menu does not have any option for a guitar and mic input simultaneously. I have tried to go into tone direct setting via preferences, closed the UX2 software completely, changed to mic and instrument input on tonedirect, then opened Pod Farm...and still I can't get both mic and guitar doing a live input simultaneously. Please help. Screenshot of mixer option on Pod Farm attached.
×