Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'hd'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD Go
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 129 results

  1. Does anyone else have an issue with the POD HD Pro X (or other POD versions) overwriting patches seemingly randomly? This has happened to me on multiple occasions and it's kind of annoying when the only way to get the patch back is to restore it to defaults. I don't want to have to keep doing this. It seems like it happens when switching from one Set List to another, but there might be other factors, and it happens so sporadically that I am only just now coming to this conclusion after having the device for almost 3 years. For example, say I'm in the "User 2" on patch 5D. Then I switch to the "Best of HD" setlist and the 5D from "User 2" will now be the 5D there. Does this happen to anyone else? Is there a solution for it? It's really annoying and seems like something that should be patched.
  2. Hey guys, I am a bass player looking for a really good multiefect and I am a big fan of line6s PODs. Especially the hd500. Now, I didn't tried it out but I heard that the hd 500 is equally good for the bass and the guitar and has all sords of efects and bunch of amps is that true? I am not very in to it so that why I am asking. Also, I have a really good chance to buy the POD 500x, but I don't know is it that good for the bass as the guitar. Because I want to use it for my bass guitar, does it have a bunch of efects and amps? I saw that the POD pro has only one amp for the bass I don't know is it with the hd500x the same? Anyway pls help me :)
  3. Hey there Please can anybody help me? I was always using my POD HD 500 normally with USB and Reaper and everything, but today I'm having this issue: when POD is not plugged in the PC I can hear my guitar normally through Unbalanced Output and headphones, but when I plug it into my PC, sounds goes off in those outputs. I can hear PC's sounds normally, and Reaper is getting signal from it, but very distorted. If I unplug the USB, the sound comes back (despite my PC gets a blue screen, but I've had this issue before when unplugging the USB, and no problems with sound). My PC is a Sony Vaio VGN-FW460J with Windows 10, not sure if it's a problem with it tho. I'm hoping this is not a big issue, I'm depending a lot of my POD for these days!! Any help is welcome, thanks!
  4. Tengo un problema con mi POD HD al conectarlo por USB pasa un momento y se reinicia solo, esto solo sucede al conectarlo por usb, he probado distintos puertos usb y pasa lo mismo, alguna sugerencia?
  5. Pod HD300/HD400 Factory Reset: Hold down the A footswitch while powering the unit on. Press the PRESETS knob, then press it again. Video Tutorial No Global Settings reset Pod HD/HD500/HD500x/HD Pro/HD ProX Global Settings Reset: Hold down the left arrow on the navigation button while powering the unit. Factory Reset: You must reinstall the firmware, when Monkey prompts you if you want to keep your existing presets, hit no. Video Tutorial Safe/Pedal Calibration Mode: Hold down the right arrow on the navigation button while powering the unit.
  6. Hi guys, I'm having a strange problem with my HD400. The thing is it randomly turns up or down any of the FX1, FX2, FX3 knobs of the "Smart FX" controls and the reverb knob too. It can be seen in the screen when it happens. I'm not quite sure what causes it, but I suspect that it has to do with the footswitches. Maybe hitting them a little harder than necessary causes this failure. Does anyone knows if it can be solved or fixed?
  7. I just purchased a pod hd 300 and after some time there no display the rest of it is working fine with pc but no display in its screen (lcd thingy )
  8. On the parallel pitch tab does it only allow for +12 or 0? I noticed in the manual it says that it defaults to +12 kind of implying, in my mind, that you could use other values. But that doesn't seem to be the case when I try it with Workbench. What I was trying to do was figure out a way to emulate a Micro Pog with 1 octave up, 1 octave down, and regular pitch. I had in mind that I could use alt tuning to drop an octave, parallel pitch to go up 2 octaves (+24), and blend in the magnetic pickups for standard tuning. I figured it was a long shot, but worth a try. I haven't actually messed with this via the guitar, I just had the idea while I was at work and loaded up the software to see if it was theoretically possible. Any ideas on how this could be done?
  9. I have a Crate stack and head with an input, insert, and two jacks for a foot switch. Upon research I can see that the Insert jack is for effect pedals, and I need an insert jack or a y-cable (which I haven't gotten to try out yet) I haven't been able to find anything related to these insert jacks and the pod HD500 and I'm wondering if the pod would work if I somehow plugged it into the insert jack and where would I plug the two jacks on the Y side to the pod? Sorry if I don't make sense. I'm not sure I understand how the fx return stuff works on amps and the pod.
  10. Hello guys, I just bought the POD HD Pro X and I have a problem. The patches I downloaded from youtube people (Ola Englund, Fluff) and the patches I bought from a guy that sound awesome in their demos sound very harsh, thin and have no punch at all on my device. (They all used the HD Pro, does that matter? but USB aswell and no post processing) I use a Schecter Hellraise C-1 with active EMGs (and have the PAD button pressed), USB connection, headphones (monitors already ordered) and a PC with WIndows 10 and all Line 6 drivers installed. My settings look like this: 1/12 Utilities (Flash FW: V2.62, USB FW V1.04) 1 FS Mode: ABCD 2 AMP Knobs Display: Momentary ON 3 Looper FS Display: All Views 4 Trails: ON 2/12 Utilities 1 LCD Contrast: 45 2 Tap Temp LED: off 3 AC Frequency: 60 Hz 4 FBV Express: off 3/12 Inputs 1 Input 1 source: Guitar 2 Input 2 source: Variay 3 Guitar in-z: 1M 4 Inputs Setup: Preset 4/12 Outputs 1 Mode: Studio/Direct 5/12 Digital Output 1 Digital Output: Match Outputs 2 Sample Rate: 44,1 kHz 3 Digital Level 0 dB 4 Digital Format: S/PDIF 6/12 Midi/Tempo 1 Midi Channel: 1 2 Midi out/thru: out 3 Tempo Sync: Preset 4 Tempo: 120 BPM 7/12 Variax 1 Variax Control: Preset 8/12 Variax 1 Variax Tuning: N/A 9/12 L6 Link: Audio 1 AMP: left/right 2 AMP left/right 3 AMP left 4 AMP right 10/12 L6 Link: Control 1 AMP 1: AMP A (CH 1) 2 AMP 2: AMP B (CH 2) 3 AMP 3: Midi CH 3 4 AMP 4: Midi CH 3 11/12 Global EQ: on 1 Band Select: Low Cut 2 Frequency: 20 HZ 12/12 Model Packs Standard Model Set please help me :( greetings Paul
  11. Hey guys I want to know a few things so bear with me if things go over your head. 1) can I run this head with just one output jack connected to a modded spider 4x12 that i customized to work in just 16 ohm mono operation? I read somewhere that both jacks need to be connected or the amp can blow if you crank it like this...? 2) I've been cranking this baby with 2 identically modded 16 ohm mono spider cabs will I eventually cause my amp to blow? 3) should I return my cabs to their 4 ohm mono/8 ohm stereo op? Could I remod to remain 8 ohm stereo but with a 16 ohm mono op? I just wanted to use all speakers for the sake of having a full range (jsyk not to be mistaken as frfr) tone through all speakers rather than just two speakers per side. Have I made a mistake? 3) has anyone else just used the CD/Mp3 input for the sole use of the power amp section...? I'm running a laptop w/ cockos reaper and a external usb pre amp outing to the mp3 input jack in stereo with backing tracks + amp modeing into the rig to get my desired result. What are your thoughts on this? 4) line 6 really needs to consider adding more speaker configurations, Poweramp in, and speaker cab mute switch (why mute the speaker when using the di through the amp.. wtf) to their next spider series if they still plan on selling these series later on in the future. *more of an opinion*
  12. My HD pro has started this thing where regardless of whether I use speakers or headphones there is a crackling sound in the left output every few seconds during playback and recording. Need advice ASAP!
  13. I have tried and re-tried but can't seem to get this done. My laptop runs win7. I've got Monkey at 1.71, updated the USB firmware to 1.04, re-booted both POD and laptop ad nauseum, even turned off my Norton... but whenever Monkey tries to update the FW, it thinks it's successful yet shows the driver at 4.2.5.1. My goal is to get my hd500 from 2.32 to 2.62, but I don't want to even attempt this if I can't even get the drivers to update. Anybody got any ideas? Also, when updating the POD Flash Memory, am I supposed to hold down a nav button and power it on somewhere in the process? THANKS (in advance)!
  14. Hi All, I'm having a problem with using my POD HD Pro for recording into Garageband that just recently began to persist and I have yet to find a solution for it. I'll describe my situation below, please help me if you can. Thanks! Setup: POD HD Pro Rack Garageband Macbook Pro (late '08/'09) OS X v10.10 (Yosemite) I normally record guitars and bass through my POD HD Pro rack and have just recently run into a problem with it. Usually, I'll plug in my POD via USB and in Garageband, it'll play through both sides of my headphones. Then, just a couple days ago, when I would pop the tuner on, tune up, then tap the tuner back off, the sound would be completely gone, not monitoring at all when there was just sound. So I would close my session, power off my POD, unplug, replug and turn it back on. Then it would work until I used the tuner again. I repeated this process a couple of times and then my POD began to only monitor through the right channel of Garageband. If I would pan the track hard left, there would be absolutely no sound. If I panned hard right, there would be the same amount of sound on the right from 100%-0% pan. Additionally, I removed the POD from the audio track and switched my input to the laptop's microphone and it monitors through both headphones as normal. Any ideas on why this is happening? I've plugged my headphones into the POD directly and it monitors through both sides of my headphones perfectly. Any help on this issue is much appreciated. Is it possible that a USB output setting on the POD glitched off by accident? Thanks, Erik
  15. For those who, like me, want to memorized all the possible Variax HD models/presets available. Enjoy! http://www.vguitarforums.com/smf/index.php?topic=16495.0
  16. ryanh92

    Looper presets?

    Hi guys! I'm sure this question has been answered before but i searched and searched and couldn't find any info on it. I'm wanting to have different loops saved into different patches. So when you go to a patch, a patch-specific loop plays. I have no idea if this is possible or not but I knew this would be the best place to ask. Thanks!
  17. cocia

    hd500 blend mix

    I would like to know if there is a way with the pedal HD500, to overlay and mix the clean guitar signal to the effects ........ for example, I would like my final sound is a clean sound + sound distorted not only a clean sound or only a distorted sound, and i wish they were the two mixed sounds ....... You 'can do everything with HD500? or do I have to buy a blend mix ???? What if you could do that with HD500, send procedure ...... thank you Francis
  18. Is it possible to update the firmware on the DT25 by using the Pod HD Pro via MIDI cables? I don't see the Pod in my computer MIDI devices...
  19. Hi everyone! I just bought a line 6 POD HD500X pedal and I've read some posts from this forum (http://line6.com/support/topic/1672-can-i-utilize-a-usb-3-cable-for-my-pod-x3/ http://line6.com/support/topic/8367-cant-install-drivers-for-pod-hd500x/) I actually have got the same problems as Miguel Marquez in the second post, but it has passed already a year and the thread is not answered. Ok, I only have 1 computer, and the problem (I think) is that all my USB ports are 3.0, but i would like to see what do you guys think, cause probably I may be wrong.
  20. I really enjoy building great, weird and huge sounds using my pod hd500 and m5, but I feel like I am not as ‘free’, creatively speaking, as I’d like to be. I love the variety of sounds that fx modelers offer, but amp-wise, I mostly use just 3 sounds; clean, crunch and high-gain and I am happy with the settings I have for the amp models right now. However, the most important part of my sound comes from effects, using big reverbs, delays and often strange combinations of filters and modulation. These, I want to dial in fast. In this regard, I feel that there are two factors that sort of hold me back. Firstly, for every quick idea for a new sound, I have to spend some time getting the amp model right, either by copying an existing preset, or building a new amp, which holds me back from focusing on the core of my sound which, for me personally, are the effects. A second factor holding me back is the fact that as I set a new effect, all standard settings are used, so I cannot have my personal settings for certain effects that I often use. I would like to be able to call up effects on the fly as I like them. Basically, how I imagine it, my perfect setup would involve a pedalboard that is way too big, but with effects at my disposal, whenever I feel like using them. I am asking you for your advice on how to achieve the flexibility I am looking, by using the presets in a different manner, by using the fx-loop differently, by adding an m13, or some other advice that might change the paradigm through which I look at building sounds. My set-up: jtv59 -> pod hd500 -> mackie th12 (btw: I recently started using the pod hd edit software on my macbook, which does deliver a large part of the flexibility I am looking for) Thanks
  21. Hey guys, I don't know if this subject has been discussed before, but I just wanted to know how many of you have tried recording both with the Pod and with an external sound card. Is there any big difference in the audio quality? Does it worth the money if I invest 170 euros for a decent sound card such as the scarlett 2i4? Thanks in advance.
  22. I just purchased this new line 6 pod and i would love to use it but every time i connect it to my computer and turn it on it doesnt install the driver or it will say no driver help ive downloaded the line 6 monkey and it isnt detecting it help please
  23. I'm using my POD HD Pro for live but when switching tones there is too big of a delay when I stomp on the fbv express mkii.... (doesn't sound natural.. takes too long to switch tones) Is there anyway to fix this?
  24. I plugged my POD HD Pro in today and noticed I had updates to my driver and flash memory. It has been about a month since I updated so I was able to do the Driver update with out any issues. The flash memory I wish I could say the same. The first update said it timed out. The second one crashed my computer and some how my POD. Now when I turn the POD on it is frozen on one of my presets and I am getting no sound from my cab. The flash memory update continues not to work either so I guess what I'm asking is what the hell do I do now? For the record my driver is 4.2.7.1 and my flash memory reads as "unknown". I would appreciate any help here. Thanks.
  25. Hey guys, For many months I have been practicing and recording using my Pod hd500 (Firmware 2.10) and i've tried many Custom tone high gain presets like ENGL,Treadplate and more but All of them sound very harsh and dirty without any "body", the opposite of a thick and warm tone. Each preset that I downloaded from custom tone sounds very bad. Now I have just installed 2.0 (Rollback) and all those high gain tones which sounded very bad and harsh now sound excellent and very thick!.I'm a little confused, Perhaps the presets were intended to be used in the firmware 2.0?. Anyway they sound 100% different, now i am very happy! My recordings sound very good and clear! I'm in love with my pod again.The only thing that I miss the last firmware are the SOLDANO models... There is a problem with my pod? Any one of you has the same problem? What can i do? My Gear: Schecter hellraiser c1 fr ---------> Pod HD500--------> Shure Shr840 Headphones/M-audio BX8D2 Studio monitors Pod settings: -Studio/Direct. Thank you for read!
×
×
  • Create New...